Fortumin ex-toimitusjohtaja Mikael Lilius syytettynä edelleen pörssirikoksesta.

Fortumin ex-toimitusjohtajaa Mikael Liliusta ym. vastaan nostettu Perlos-tiedotusrikosjutun käsittely jatkui tänään Helsingin hovioikeudessa. Fortumin erityistehtäviin siirretty Mikael Lilius, joka keväällä näytteli itsensä vapaaksi toimitusjohtajuudesta menettämättä silti palkkaansa pitäisi vapauttaa nyt näistä erityistehtävistä ja lopettaa palkanmaksu, koska pörssiyhtiö Fortumin maine ja uskottavuus vaatii sivuun asettamista oikeusjutun käsittelyn ajaksi.

Liliustahan ei ole vielä tuomittu mistään, joten eí hän tietenkään syyllinen ole kyseiseen rikokseen ennen lainvoimaista päätöstä. Voihan hovioikeuden päätös olla vapauttavakin, aika näyttää, voihan juttu jatkua Korkeimmassa oikeudessakin, aika senkin näyttää.

Mikael Lilius ja nykyinen toimitusjohtaja  Tapio Kuula ovat tulleet kalliiksi suomalaisille asiakkailleen järjettömien optioidensa, useiden kymmenien miljoonien eurojen suuruisten, takia ja näin valtio, Jyri Häkämies teki moraalisesti väärin antaessaan siunauksensa menon jatkumiseele, siis optio-ohjelmaan osallistuneen palkitsemisella  toimitusjohtajaksi.

Nämä herrat molemmat vakuuttavat, että Venäjän sijoitukset ovat turvallisia ja joskus tuottavia. Pahin kauhuskenaario on tietenkin se, että suuruudeltaan Saksan UMTS-seikkailujen suuruiset sijoitukset menettävät arvonsa tai niihin joudutaan jatkuvasti pumppaamaan uutta rahaa ja tulevat sähköäkäyttävien kansalaisten maksettaviksi.

Eivät nämä  herrat takaisin mitään optioitaan maksaisi, ovathan he samalla tavalla kuin Soneran Kaj-Erik Relander sitoututtaneet meidän päättäjämme näihin vyyhtiin, eikä esim. Sauli Niinistö mitään virhettä myönnä. Levittelee vain käsiään, on tietämätön ja opettelee potkimaan palloa uskottavuutta saavuttaakseen.

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Maanantai 2009-10-26 klo 18:01.

Lue myös!
Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius linnaan? Ei narahtanut psykopaattisista optioista vaan Perloksen hallituksen jäsenenä epäilystä pörssitiedotusrikoksesta. Mikäli tuomitaan on erottava itse tai sitten erotettava Fortumista. Satojen (?) miljoonien optiot ovat tietenkin kiva kipuraha. Mainetta ei niilläkään saa takaisin!

http://www.nettisanomat.com/2008/03/12/etusivu.htm

Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.
.

http://www.nettisanomat.com/2001/09/06/omistajalipponen.htm

Comments are closed.