Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut?

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen tiedotuskatkos voi olla tarkoituksenmukainen unohdus. Jos hän kuitenkin, toisin kuin puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, halusikin minimoida sinkkiarkkujen mahdollisuuden kotiuttamalla täydennysjoukon mahdollisimman nopeasti eikä siis oikeasti halunnutkaan mitään jatkoaikaa. Tähän viittaa Häkämiehen aikaisempi lausunto ”sodanomaisista olosuhteista”. Jos oikein olen ymmärtänyt täydennysjoukko koostui juuri varusmiespalveluksensa suorittaneista varusmiehistä, joille oli annettu 3 viikon lisäkoulutus. Tällaisen joukon lähettäminen ”tykinruoaksi” oli sinänsä jo hyvin arveluttavaa ja kotiutus takaisin mahdollisimman pian ilman lisäaikoja oli paikallaan.

Vuoden limbopalkinnon jakavat ulkoministeri Alexander Stubb ja vihreiden ”sattumakansanedusta” Pekka Haavisto. He molemmat puuhailivat jatkoajan kanssa, vaikka sinne lähteneillä oli kirjallinen palvelusopimus, jossa aika oli sovittu. Vihreiden Haavisto se varsin kaheli on. Hän vakavalla naamalla (HBL:n mukaan) oli ollut vaatimassa palveluajan pidentämistä. Menköön itse sinne tarkkailemaan tilannetta. Näin ylimielinen käytös kansanedustajalta, lainsäätäjältä, on törkeää käytöstä Afganistaniin lähteneitä nuoria miehiä kohtaan. Kaivan joskus myöhemmin kirjoituksen esille ja todistan väitteeni dokumentoidusti.

Pääministeri Matti Vanhanen on luvannut antaa selonteon asiasta ja pistänee sotkun Häkämiehen syyksi. Jos hän itse ei tunnusta möhliineensä, niinkuin nyt näyttää että ei tunnusta, on hän  raukkamainen ministeriään kohtaan. Sen nyt vielä ymmärttä , että tasavallan presidentti Tarja Halonen ei ole tiennyt asiasta kuin yleisellä tasolla. Pääministeri Vanhanen kertoi ja selitti, ettei kukaan osannut arvata tai ennustaa toisen vaalikierroksen lykkääntymistä. Heikoissa kantimissa on hallituksen ja pääministerin Afganistan-tietämys. Ainoa järkevä takaraja olisi ollut luonnon määräämä, siis talven tulo, niinkuin jo aikaisemmin edellisellä kerroilla toin esille.

Jonkun lehden muut lehdet osastosta luin tänään nopeasti kyytiä odotellessani Peurungassa, että vaikkei nyt mitään korvaamatonta tapahtunutkaan, oli kuitenkin lehden kirjoittaja huolissaan siitä, jos tällainen tietokatkos sattuisi jonkun muun asian yhteydessä myöhemmin. Saattoi olla Kaleva, mutten varmaankaan pääse tarkistamaan, kun lehdet ovat päivän tuotteita ja joutuvat väistymään uusien tieltä.

Pertti Manninen. sunnuntai 25-10-25 klo 22:50, YK:n päivän jälkeisenä päivänä, jolloin en päässyt kirjoittamaan mitään ankaran fyysisen urakan jälkeen.

2 Responses to “Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut?”

 1. […] Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut? […]

 2. Energy kirjoitti:

  Доброго времени суток,дамы и господа. Наконец-то всем нам показали эмблему надвигающейся в 2014 году Олимпиады, и я конечно не могу себе отказать в удовольствии нафлудить тут у Вас… :)
  Итак, буквально по всем каналам прокатилось данное известие, как подобает, с наивысшей степенью ПиаРа. Сам президент показал нам логотипчик, замутили пресс-конференцию, на Первом забабахали концерт, ну и конечно, рекламные ролики о нашей необыкновенной Олимпиаде.
  Тем самым как то на 2-й план отошла сама картинка, что будет красоваться на флагах, шарфиках, и прочей сувенирной продукции через 4 года. А хотелось бы приглядеться к ней по-внимательнее. Если честно, когда увидел, был мягко говоря разочарован. Сложилось такое ощущение: сидят где-то наши организаторы Олимпиады, и тут один вскакивает с дивана и кричит ”мужыки, нам ведь завтра эмблему в Олимпийский коммитет надо отсылать”. Начинается паника, но не долго думая наши функционеры садятся за ближайший комп, набирают незамысловатым шрифтом фразу Sochi2014 (конечно же по английски) добавляют затёртое .RU А чтобы не заморачиваться с графикой, в Яндексе находят олимпийские кольца и впихивают их рядом с этой надписью в фотошопе :)
  Ребят, просто нет слов! Всё понимаю: кольца, название города, год проведения, но где тут изюминка??? та, чтобы цепляла. Где нестандартные дизайнерские решения? Посмотрите на логотип той же зимней олимпиады в Турине, где изображен силуэт “Моле-Антонеллины”, который нельзя перепутать ни с чем. Он плавно переходит в изображение горы, окруженной кристалликами льда, на которой снег сливается с небом. Кристаллики переплетаются между собой, образовывая сеть: сеть новых технологий и вечного Олимпийского единства.
  Я вот совсем не понимаю, зачем нам нужно это .RU Посещаемость сайта решили повысить? так я думаю он и без эмблемы имел бы посетителей. К тому же официальный сайт олимпиады будет на английском и явно не в зоне RU. Да и вообще на фоне продвижения государством доменной зоны RF, как то уже начинаешь привыкать к мысли что зона RU вскоре станет ”устаревшей” чтоли, а то и вообще сгинет как пережиток прошлого..
  ЗЫ То ли ещё будет, весной талисман нужно миру показывать..
  ЗЗЫ Простите за эмоции, высказался, успокоился.. :) А может не так уж он и плох? :)