Röyhkeydelläkin oli rajansa: KHO kumosi Laukaan kunnan ja Peurunkagolf Oy:n maakaupan.

Golfseura halusi ostaa kenttänsä, mutta ei halunnut maksaa siitä mitään. Halutahan aina voi, mutta kun kunnan virkamiehet, kunnanjohtaja ja kaavoituspäällikkö, sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja ryhtyivät myötävaikuttanaan tähän maaryöstöön, asia haisi liian pahalle.

KHO  totesi, että kunnanjohtaja Esko Koliseva sekä silloinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Parkkonen olivat jäävejä, esteellisiä: kumpainenkin omisti yhden golf-osakkeen.

Lisäksi kauppahinta oli liian alhainen, todellisuudessa kaavoituslisäyksin myyntipäätöksessä, 0 euroa. Kaavoituspäällikkö Heikki Ala-Tauriala oli laskenut alueen arvoksi 880 000, ulkopuolisia arvioita ei pyydetty.  Jotenkin sitten päästiin vielä alemmaksi: Laskennallisesti alueelle oli saatu  hinta 330 000 euroa seuraavasti (muistin mukaan): Kerrottiin vuosivuokra jäljellä olevalla vuokra-ajalla (vuosilla) ja perusteltiin kaupan edullisuutta sillä,  että rahat saadaan kerralla. Tällaista esitettiin ja tällainen hyväksyttiin kunnassa. KHO ei sitä sentään purematta niellyt, sillä laskelmassa oli yksi vika: 70 hehtaaria, kilometreja Peurunka-järvien rantaa jää kunnan omaisuudeksi vuokra-ajan jälkeen, jolla tietenkin silläkin jokin arvo on. Siinä vaiheessa kunta lienee kasvanut jo niin, että golf-kenttä on jo aivan keskustan kupeessa, jolle voitaisiin kaavoittaa mitä upeimpia rakennustontteja.

Toivottamasti potkut saaneen kunnanhallituksen puheenjohtajan tilalle tullut uusi puheenjohtaja, Pirjo Vuorenpää, joka muuten oli myös yksi valittajista, ryhtyy tarkastelemaan asiaa uudelta rehelliseltä ja kunnan edut turvaavalta pohjalta ja nostaa keskusteluun myös sen, että kentän vuosivuokra on tavattoman alhainen.

Nettisanomat kirjoitti aikanaan asiasta laajasti ja kaivan esiin nyt linkin lehden sivuille, jotka muistaakseni oli otsikoitu: esim.  Laukaassa haisee ja  Golf-kauppa kunnallista gangsterismia. Lisäksi näillä sivuilla on suuri joukko sekä puoltavia, että paheksuvia yleisökirjoituksia.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2009-11-97 klo 22:00.

http://www.nettisanomat.com/2007/04/10/etusivu.html#laukaan

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.