Puolustusministeri Jyri Häkämies valehteli päin naamaa Afganistan- joukkojen kotiuttamisessa. Tänään Keskisuomalaisessa: ”Aiemmista tiedoista poiketen …

Puolustusministeri Jyri Häkämies valehteli päin naamaa Afganistan- joukkojen kotiuttamisessa. Tänään Keskisuomalaisessa: ”Aiemmista tiedoista poiketen Häkämies kertoi, ettei presidentinkanslia saanut ennen Halosen matkaa tietoa joukkojen kotiuttamisesta.” HS:kin oli paikalla, mutta sen toimittajan korviin ei tämä tunnustus välittynyt.

Kuinka monta kertaa ministeri Häkämies hokikaan eri tiedotusvälineille, että presidentinkansliaa oli informoitu ja kysymykseen, miksi tieto ei sitten mennyt presidentille saakka, hän ei osannut vastata. Nyt sitten hänen valheensa leviää eikä leviäminen lopu ennen kunnollisia toimenpiteitä. Tänään Iltalehdessä Päivän meilissä irvaillaan presidenttiä seuraavin sanoin: ” Tärkeistä muutoksista pitäisi ymmärtää kertoa. Ja varmistaa. että tieto menee perille eikä esim.  juutu kansliaanne.”

Jo puolustusministerin pelkkä muniminen siinä, että joukot vedettiin pois ennen Afganistanin vaalien toista kierrosta, jotka sitten kuitenkin peruuntuivat, olisi riittänyt johtopäätösten tekoon ja jättämään ministerin hommat jollekin pätevämmälle.

Pahin on tietenkin valehtelu. Nyt kun puolustusministeri Häkämies jäi siitä kiinni, on poliittisen järjestelmämme mädännäisyyttä pahimmilllaan, että hän saa jatkaa virassaan. Häkämies on maallemme arvaamaton turvallisuusuhka, joka pitäisi poistaa.

Meno kuitenkin jatkuu ja tämä valehtelija saa meitä viedä liittoutumista kohti Natoon. Ehkä sielläkin on sitten turvallisempaa Suomen olla kuin tämmöisten epäpätevien ministerien johdettavina. Tässä oli monikko, sillä kyllä siihen joukkoon kuuluu niin Matti Vanhanen kuin Alexander Stubbikin ja nämä kokoomuksen naiset Anne Holmlund ja Paula Risikko. Holmlund valehteli niinikään, että johonkin toimenpiteisiin olisi ryhdytty aselupien myöntämisessä Jokelan jälkeen ennen Kauhajokea, ei oltu, jonka HS huomasi. Risikko taas on tiettävästi sössinyt tässä sikainfluenssarokotteen hankkimisessa, halvinta piti saada eikä hän hajauttanut hankintaa toiseen lääketehtaaseen toimituksen varmistamiseksi. Nämä molemmat ministerit Holmlund ja Risikko leikkivät kansalaisten hengillä, mutta mitään ministerin vastuuta he eivät tunne niinkuin ei myöskään pääministeri Matti Vanhanen, joka ei raskinut keskeyttää joululomaansa tapaninpäivänä Tsunamin aikaan.

Antti -Pekka Pietilä kirjoitti hyvän jutun näistä holtittomuuksista kaupunkilehdissä. Sivut eivät ainakaan eilen auenneet, joten yritän etsiä vielä lehden käsiini ja julkaista jutun.

Pertti Manninen. Viikkosanomat lauantaina 2009-11-14 klo 21:32.

Pietilän kolumni: Epidemiaa ei pidetä kansalaisten hätänä. (Linkki lisätty klo 22:20)
http://viikkosanomat.fi/?p=270

Viikkosanomien sivut:
 http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Blogi:
http://viikkosanomat.fi/

Lue myös! (Linkit viimeisestä kaikkiin!)

Öykkärit vauhdissa. Häkämies ja Niinistö.

Tom, Jerry … and Karzai

Suomalaiset rauhanturvaajat tappoivat. Kostoiskut tulossa.

20-vuotiaat suomalaisnuoret palasivat kotiin ”sodan omaisista” olosuhteista hengissä.

Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut?

Afganistan: Kotiutusajankohta jäi lautakasan alle (pääministerin).

Puolustusministeri Jyri Häkämies laiminlöi tiedotuksen ylipäällikölle.

Päättäjillä ja kolumnistilla surkeaa Afganistan-tietämystä.

Comments are closed.