Vaalipäivän siirto = vallankaappaus. Sdp näyttää luopuneen suosiolla vallasta.

Vaalipäivän siirto = vallankaappaus. Sdp näyttää luopuneen suosiolla vallasta.

Mitä se sellainen oppositiopolitiikka on kun annetaan koko ajan tulla narutetuksi. Ensin mediamaksu (tasavero) ja nyt sitten tämä vaalipäivän siirto. Kysymys on perustuslain säätämisjärjestyksen vaativasta laista, jonka Sdp olisi voinut estää. Politiikka on mädäntynyt, kun näitä muutoksia  tarvitsee tehdä tällä tavalla. On kova hätä saada vaalikampanja kivempaan ajankohtaan. Esityksen mahouden näkee siinä, että jos vaalipäivä sattuu pääsiäiseksi, niin sitten siirretään vaaleja kahta viikkoa aikaisemmaksi. Jne jne. En paljon ennustuksisani erehdy, kun epäilen, että vielä nähdään sekin päivä kun istuva eduskunta keksii jonkun syyn, rauhanoloissa, että siirretäänkin vaaleja vielä yhdellä kokonaisella vuodella.

Tähän lopuksi Keskisuomalaisen netistä tämä uutinen, jota kiireissäni en aamulla lehdessä huomannut. Siinä tämä sähköisen äänestyksen nero vaalijohtaja, melkein potkut saanut, häveliäästi kertoo, että ajankohdan muuttaminen tarvitsee erilaisen lainsäätämisjärjestyksen!

Keskisuomalainen:

”Eduskuntavaalit siirtyvät huhtikuulle
08:16 (Päivitetty 08:51)
Kuva: Riikka Kaakkurivaara
Seuraavan kerran eduskuntavaalien äänestyslipukkeita pudotetaan uurnaan huhtikuussa 2011.

Esko Parkkila

Eduskuntavaalit käydään seuraavan kerran huhtikuun kolmantena sunnuntaina vuonna 2011. Perinteisesti eduskuntavaalit on pidetty maaliskuun kolmantena viikonloppuna.

Eduskuntavaalien siirtämisestä kuukaudella keväämmäksi eduskuntapuolueet ovat jo ilmaisseet olevansa yksimielisiä. Hallituksen esitys tästä tulee eduskuntaan ensi helmikuussa, kertoo vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä.

– Vaalipäivän muutos on tarkoitus tuoda eduskuntaan erillisellä hallituksen esityksellä, koska siinä on erilainen säätämisjärjestys kuin vaalialueen muutosta koskevassa asiassa. Tavoitteena on pitää jo vuoden 2011 eduskuntavaalit huhtikuussa, Jääskeläinen sanoo.

Vaalipäivän siirtämistä keväisemmäksi on monet vaalikampanjat käyneen kansanedustaja Toimi Kankaanniemen (kd.) mielestä kannatettava asia jo säänkin vuoksi.

-Keväämmällä on mukavampi tehdä vaalityötä kun on lämpimämpää ja valoisampaa kuin keskitalvella, Kankaanniemi sanoo.

Lisää aiheesta keskiviikon Keskisuomalaisessa.

Tiesitkö, että Keskisuomalaisen kestotilaus maksaa vain 0,66 euroa / päivä. Kestotilauksen voit tehdä täältä. Voit tilata myös näköislehden irtonumeron täältä.”

Lainaus Keskisuomalaisesta loppuu ja muistiin sen merkitsi:
Viikkosanomat. Pertti Mannien keskiviikkona 2009-11-25 klo 21:20

Viikkosanomat
sivut
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Blogi
http://viikkosanomat.fi

Comments are closed.