Tärkeä henkilö: Heidi Hautala

Tärkeä henkilö: Heidi Hautala
Hautala väittää, että Venäjän viranomaiset ovat takavarikoineet joitain asiakirjoja ja tietokoneita hänen vierailunsa johdosta.

Uskokoon, ken tahtoo.

Tärkeintä on kuitenkin, ettei ihmisiä tapeta, ei Venäjällä, eikä ei-Venäjällä. Tappamisesta pitäisi olla huolissaan.

Suomalaisetkin ovat jo lähteneet Afganistaniin tappamaan. Helsingin Sanomat on tästä kertonut, siis afgaaniuhreista.  Myös siitä kannattaa olla huolissaan ja siitä, että ydinaseita ei poisteta vaan pikemminkin niiden määrä kasvaa ja niiden valtioiden määrä kasvaa, joilla ydinaseita on.

Itsensä korostaminen ei oikein sovi ihmisoikeustyöhön, Hautalan kannattaisi varoa, ettei syntyisi sellaista tunnetta, että hän käyttää ihmisoikeusasioita omana keppihevosenaan.

Toisin sanoen Hautalan pitäisi varoa oksettamasta hänen tarkkailuaan seuraavia kansalaisia.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Tiistai 2009-12-15 klo 00:26.

Liite.
Lainaus Helsingin Sanomien jutusta:

”Heidi Hautala: Venäjän-vierailuni johti asiakirjojen takavarikointiin
14.12.2009 19:03

STT

Moskova. Euroopan parlamentin ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautala (vihr) kertoo, että hänen Venäjän-vierailunsa on pillastuttanut paikalliset viranomaiset. Hautala vieraili Moskovassa ja Jekaterinburgissa.

Hautalan mukaan eräältä opposition edustajalta muun muassa takavarikoitiin Hautalalle tarkoitettuja dokumentteja. Tapaamisen alla Moskovassa pidätettiin myös useita oppositioaktivisteja, joiden pidätykset yhdistettiin eräissä venäläisviestimissä EU-delegaation vierailuun.

Hautalan ohjelmaan kuului muun muassa vierailu jekaterinburgilaisessa vankilassa, jossa hän tapasi ekstremismistä eli ääritoiminnasta vuoden tuomion saaneen 22-vuotiaan Aleksei Nikiforovin.

”On selvää, että Venäjän viranomaiset ovat valppaina, kun Euroopan parlamentin ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtaja haluaa tavata vangin, jota hän pitää poliittisena vankina”, Hautala kuvailee.

”Eräs tuttavani, joka halusi tulla minua tapaamaan, joutui yllättävän kotietsinnän kohteeksi ja hänen tietokoneensa vietiin. En halua liioitella omaa vaikutustani näihin tapahtumiin, mutta joka päivä täällä joudutaan todistamaan tapauksia, joissa ihmisoikeusaktivistit joutuvat hankaluuksiin.”

Hautala on ennenkin profiloitunut Venäjä-kritiikillään. Esimerkiksi valtiopäivien satavuotisjuhlassa Hautala hätkähdytti moittimalla suorasukaisesti Venäjän palanneen demokratiakysymyksissä tsaarin aikaan.”

Lainaus loppuu.

http://www.viikkosanomat.fi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm

 

 

Comments are closed.