”Mikael Lilius pääsi kovaan joukkoon.” Missä sitten on, kun Venäjän sijoitukset realisoituvat, kysyn vain?

”Mikael Lilius pääsi kovaan joukkoon.” Missä sitten on, kun Venäjän sijoitukset realisoituvat, kysyn vain?
Lainaus Uusi Suomi-sivulta tiistaina 2009-12-22:
”Mikael Lilius pääsi kovaan joukkoon 
Mikael Lilius pääsi kovaan joukkoon
Julkaistu: 8:07
Päivitetty: 8:13
33 kommenttia
Lähetetty 3 kertaa
Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
Steve Jobs.
Kuva: EPA / All Over Press
Eric Schmidt.
Kuva: EPA / All Over Press
”Fortumin entinen toimitusjohtaja Mikael Lilius on rankattu maailman 21. tehokkaimmaksi yritysjohtajaksi. Listauksen on tehnyt talouslehti Harvard Business Review. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle Uutiset.
Rankkaus perustuu siihen, miten yritysjohtajan yrityksen markkina-arvo ja osakkeenomistajien saama tuotto ovat kehittyneet suhteessa muihin yrityksiin samassa maassa ja toisaalta maailmassa samalla toimialalla.
Liliuksen toimiessa Fortumin johdossa vuosina 2000-2009 yhtiön markkina-arvo kasvoi Harvard Business Review’n mukaan 18 miljardia dollaria ja osakkeenomistajien sijoitusten toimialakorjattu arvo kymmenkertaistui.
Lilius pääsi kovaan joukkoon. Listan ykkösenä on Applen toimitusjohtaja Steve Jobs. Kärkisijoilla on myös useiden nettiyhtiöiden, kuten Amazonin ja eBayn johtajia. Sijalla 9 on Googlen toimitusjohtaja Eric Schimdt. Yhtään toista suomalaista yritystä tai yritysjohtajaa ei sadan parhaan listalta löydy.
Lista 100 tehokkaimmasta yritysjohtajasta täällä.
Lilius oli viime vuonna Suomen kolmanneksi eniten ansaitseva 4,2 miljoonan euron ansiotuloilla. Lilius joutui siirtymään pois Fortumin toimitusjohtajan paikalta viime keväänä. Tapahtumien taustalla oli kohu Liliuksen palkkioista, joita on vatvottu julkisuudessa myös aiempina vuosina. Tämän vuoden kohu syntyi siitä, kun Lilius sai viime vuonna palkkansa lisäksi lähes kolme kertaa vuosipalkan suuruiset osakepalkkiot.”

Lainaus loppuu.

Kommentti:
Lilius on syytteessä pörssirikoksesta. Psykopaatti-optiot hän saa kaikissa tapauksissa pitää. Fortum ja Lilius möi Pohjanmeren aarteet halpaan hintaan kasvattaakseen optiopottiaan järjettömäksi, samalla tietenkin yhtiön hetkellinen hyvinvointi kasvoi. Lisäksi sähkönmyyjän ja -siirron voittojen määrä ja luonne riippuu tietenkin siitä , mille tasolle röyhkeydessä myyntihinnat asetetaan, omistajan myötävaikutuksella.

Suomessa on paljon taloustoimittajia ja talousjulkaisuja. Miksi ne eivät resursseillaan kunnolla kajoa Liliuksen ja Fortumin röyhkeyteen. Täytyy toivoa, että Lilius muuttaa öykkäriveneensä luokse Välimereelle  eikä näytä naamaansa Suomessa. Saisihan sitten edes hiukan tuntea nahoissaan toimintansa hedelmiä.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistaina 2008-12-22 klo 21:43  joulun tunnelmiin virittäytyen.

http://www.viikkosanomat.fi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm

http://www.nettisanomat.com

 Lisää!
Ylläolevan kirjoitin lukematta lähetettyjä kommentteja, tahattomasti.

 

 

Nyt luettuani julkaisen ensimmäisen ja tietenkin osoitteen koko juttuun joka kiihdyksissä unohtui.

http://www.uusisuomi.fi/raha/80493-mikael-lilius-paasi-kovaan-joukkoon

Lilius rankkasi itselleen ansiottomalla työllä ähkyoptiot

8:14 Ilkka Luoma

Kansakuntaa erottaa kasvava kuilu oikeudenmukaisuuden ymmärryksestä

[23032005] Imatrankoski on jauhanut puhtainta mahdollista energiaa valtiollisesti vuosikymmeniä. Tämä voimalaitos tahkoaa nyt Fortumin johdolle yliähkyoptiot, ja tämän vesivoiman tuotoksiin ei Liliuksella eikä ylimmällä johdolla ole mitään tekemistä. Projekti Fortum on menettänyt kansakunnan luottamuksen. Kuinka kauan Fortumin luottamus vuotaa kuin vesi hanhen selkää pitkin? Milloin ahneuden portit suljetaan?

Milloin kansalaisliike laittaa asian kansallisesti oikeaan järjestykseen ja hoitaa luottamuksen rikkojat tarvittavaan vastuuseen? Kuva otettu 21. heinäkuuta 2005, kello 18:59. Kuvassa ylivuotoportit ovat juuri avatut ja vesi juoksee ohi turbiinien, ohijuoksutuksesta maksetaan valtion kassasta menetykset Fortumille. Koskinäytös on Imatralle merkittävä turistinähtävyys. DSC_7610.JPG. 1/400s, f10, 105mm, 2,7MB. Photo by Ilu 2005.

 

8:14 Ilkka Luoma

Kansakuntaa erottaa kasvava kuilu oikeudenmukaisuuden ymmärryksestä

[23032005] Imatrankoski on jauhanut puhtainta mahdollista energiaa valtiollisesti vuosikymmeniä. Tämä voimalaitos tahkoaa nyt Fortumin johdolle yliähkyoptiot, ja tämän vesivoiman tuotoksiin ei Liliuksella eikä ylimmällä johdolla ole mitään tekemistä. Projekti Fortum on menettänyt kansakunnan luottamuksen. Kuinka kauan Fortumin luottamus vuotaa kuin vesi hanhen selkää pitkin? Milloin ahneuden portit suljetaan?

Milloin kansalaisliike laittaa asian kansallisesti oikeaan järjestykseen ja hoitaa luottamuksen rikkojat tarvittavaan vastuuseen? Kuva otettu 21. heinäkuuta 2005, kello 18:59. Kuvassa ylivuotoportit ovat juuri avatut ja vesi juoksee ohi turbiinien, ohijuoksutuksesta maksetaan valtion kassasta menetykset Fortumille. Koskinäytös on Imatralle merkittävä turistinähtävyys. DSC_7610.JPG. 1/400s, f10, 105mm, 2,7MB. Photo by Ilu 2005.

Näytä koko kirjoitus (4228 merkkiä)

Hallitus vastasi esitettyyn välikysymykseen Fortum optioista osoittaen syyttävällä sormella poliitikkoja, vaikka välikysymyksen aihe on ohittanut tuon syyttelyn vaiheen jo ajat sitten. Punainen lanka TV2:lla tiistai myöhäisiltana haastattelijansa johdattamana peräänkuulutti häpeän tunteesta ansiottomuuden johdosta koskien Fortum optioiden suurimpia saajia.

Punaisessa langassa haastateltu filosofi aiheellisesti puhui mieluummin oikeudenmukaisuuden kuin kateuden tunteesta suuren yleisön osalta. Fortum linnakkeessa, entisessä Raaden hampaassa haastateltu Fortumin toimitusjohtaja Lilius mainitsi olevansa luottavaisin mielin, kysyttäessä mitä Suomen hallitus vastaa esitettyyn välikysymykseen.

Kansalaiset ovat ymmärtäneet tämän satoja palstametrejä ja tv-aikaa saaneen ansiottomuuden ja kohtuuttomuuden; nyt on kysymys syvästä yhteiskuntaamme koskettelevasta luottamuskriisistä, jossa ”ahneuden ja tilanteen hyväksikäyttö” kohtaavat synkkien uutisten kirjon. Toisaalta keskustelua johtaa tämä ahneuden sävyttämä tulotasoeron nostatus ansiottomuudessaan sekä hälyttävät uutiset lomautuksista, irtisanomisista, vanhusten yksinäisyydestä ja huolehtimattomuudesta, nuorten tyttöjen itsemurhista, katuväkivallasta kuin alkoholin lisääntyvän käytön perusongelmista. Kansalaiskeskustelu ja uutisointi ei ole kylmän syy-yhteyksellinen vaan perusperiaatteellinen.

Kaikelle on aina välitön tai välillinen syynsä. Tämä Fortum keskustelu on periaatteellisella linjalla; kyse on kansalaisluottamuksesta sekä työnteon motivaatiosta. Yhteiskuntamme on moniarvoinen luottamusyhteiskunta, jossa oikeudenmukaisuudella on suuri painoarvo. Kyse ei ole enään siitä kuinka laillinen itse kohuoptiosaanto taloudellisesti on, vaan kysymyksessä on kipukynnyksen koettelu, missä suuri osa kansaa elää tulotasojen alarajoilla ja tietty osa ottaa irti kaiken mikä vähänkään on saatavilla välittämättä siitä, onko siihen työtehtävällisesti ansioita oikeasti ja tehtyyn työhön nähden verrannollisesti.

Länsimaalainen markkinatalous kvartaalijuoksuineen, täystehoajatteluineen, jatkuvan kasvun hokemineen, maallisen kulutusjuhlan vertailuineen sekä poliittisen keskustelun kyvyttömyineen aikaansaavat painetta sinne, missä yhteenkuuluvuutta, osallistumista ja tarpeellisena olemisen tunnetta eniten tarvitaan, eli koko yhteiskuntaa pystyssä pitävän voiman keskipisteeseen, peruskansalaisten joukkoon. Markkinataloudessa pienet ja tavalliset kulutusyksiköt eli perheet ja yksinäiset muodostavat peruskulutuksen kansantaloudessa, josta revitään kaikki niin ansiollinen kuin ansiotonkin rikkaus.

Kansalaiskeskustelu on siirtymässä uuteen vaiheeseen kysyttäessä oikeudenmukaisuuden perään. Tavallinen kansa ei ole tässä aiheen kysymyksessä kateellinen. Olisikin mielenkiintoista kuulla kaikkien presidenttiehdokkaiden suorat henkilökohtaiset mielipiteet Fortum optioiden saamasta kansalaisaktiivisuudesta ja kuinka oikeutettuina he pitävät miljoonien eurojen lisätuloja, johtuen lähinnä ulkoisista johtajista riippumattomista syistä. Presidentti Urho Kekkosen valtakaudella ei tätä koko ansiottomuutta olisi tapahtunut, se olisi jo estetty kehoitteellisella myllykirjeellä. Nykyinen presidentin valtaoikeus ei riitä asian hoitamiseen, mutta kansan toivomana mielipidejohtajana istuvalla presidentilläkin lienee oma näkemys aiheesta.

Ilkka Luoma

 

vastaa ilmoita asiaton viesti ”

Lainaus loppuu, enkä muita pysty lukemaan kun oksennus yllättää, noin kuvaannollisesti!

Pertti Manninen klo 22:01

Tiistai 2008-12-22.

Tags: , ,

Comments are closed.