Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Pitkä pääkirjoitus.

Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Pitkä pääkirjoitus.
Tänään on keskiviikko 2010-03-24 klo 14.08.

MLV

Kun nyt mediamaksusta ei tullutkaan mitään, ja koska kokoomus haluaa edelleen tasasuuruisen maksun, siis köyhät maksaisivat saman kuin rikkaat, esitän ongelman ratkaisuksi medianlisäveroa MLV. Se olisi samanlainen kuin ALV sillä erotuksella, että se olisi esim. 0,5 prosenttia korkeampi kuin yleinen ALV ja tämä 0,5 määrättäisiin tuotteille joilla on tekemistä median kanssa: Tämä 0,5 prosenttia tuloutettaisiin Ylelle ja se siitä.

Määrittely olisi takuulla yksinkertaisempi (tullitilastot) kuin pääministeri Matti Vanhasen vaatimus selvittää ne alat, joilta lakko-oikeus poistettaisiin, Se on professori Tiitisen mielestä mahdoton tehtävä (Ajankohtainen kakkonen eilen). Ohjelmassa muuten riemastuttavasti riepoteltiin Vanhasen alkuperäistä esitystä ja sitten siitä  liukenemista.

SanomaWSOY:n munaus Älypäässä.

Joku oli onnistunut onkimaan salasanat, yli 100 000 ja laittanut ne nettiin.

Helsingin Sanomat oli piilottanut tämän Sanoma Entertainment Oy:n munauksen talousosastolle niin huomaamattomaan paikkaan kuin kehtasi, ilmoitusten puristukseen sivun keskelle. Selitystä ei uskoisi maan suurimman mediatalon arvoiseksi. Kyseessä on vanha sovellus, murtautuminen tapahtui ilmeisen helposti, en tiedä, salasanat olivat sellaisenaan tekstimuodossa salaamattomina.

Virheitä sattuu, mutta kyllä tässä tietty leväperäisyys on vallannut yhtiön. Ei tällaista olisi sattunut Aatos Erkon ollessa selvillä kaikesta, mitä yhtiössä tapahtui. Muistan sen tarkkuuden ja korvien aukipidon kun hän oli aikoinaan Typlan-yhtiön kokouksessa, johon kaikki työntekijätkin osallistuivat. Sieltä hän nappasi muuten Tapio Kalliojan johtamaan, ainakin lopuksi, nykyistä Welhoa, sen aikaista Helsinki Televisiota, jos nimi meni nyt oikein.

Vahingossa surffasin tänään JIMinkin ohi ja siellä Älypää pyöri. En ole selvillä miten se toimii ja mitä palkinnoiksi jaetaan, mutta ainakin tekstiviesti jotakin maksaa, ehkä euron.  Se oli niin pienellä, että putkitelkkarista sitä ei erottanut, Rahastus siis toimii vaikka salasanamurtokin on vielä selvittämättä ja mahdollisesti palkintojen väärinkäyttökin jos joitain palkintoja jaetaan.

Keskisuomalaisessa sama uutinen oli näkyvästi esillä, tärkeytensä mukaisesti. Lisäksi siihen oli liitetty poliisin tuleva ohjeistus. Tällaisissa huvituksissa ei missään tapauksessa saa käyttää samoja salasanoja kuin työkoneissa. Poliisin rekisterit ovat intranetissä, sisäisessä verkossa. johon kukaan ulkopuolinen ei voi päästä, toivon mukaan näin on tässä langattomassa maailmassa.

Herrasmies Vanhanen.

Eilen FST5:n uutislähetyksessä näytettiin hallituksen tiedotustilaisuus nuorisotyöttömyyden hoidosta.

Vanhanen on nyt omaksunut herrasmiehen alkeet. Kun työministeri Anne Sinnemäki tuli viereiselle tuolille istumaan, Vanhanen veti tuolin esiin ja selvästi ohjasi daamin turvallisesti istumaan.

On pääministerin hölmöilyistä mitä mieltä tahansa yksityisasioissa ja yleisissä täytyy tässä nyt kerrankin kertoa ilouutinen reiluudesta.

Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan Vanhaset erotilanteessa jakoivat omaisuuden puoliksi. Ei siinä ruvettu laskemaan kuka enemmän oli tienannut tai kuka enemmän oli kotia hoitanut.

Surullisia esimerkkejäkin on.  Jani Sievinen ryösti vaimonsa erotilanteessa. Rouvalla olisi selvästi ollut oikeus enempään mutta isä Esa ohjaili poikansa ryöstöretkelle ja vaimo (Susanna?) ei jaksanut oikeusjuttuja asiassa ja niin Jani sai liikaa. Häpeäksi tällainen käytös on poliitikoksi pyrkivälle.

Toinen ryöstäjä on tämä kuuluisa Panu Rajala, joka ryösti Katri-Helenan eron yhteydessä. Motiivi oli tietenkin ala-arvoinen, oikeasti. Katri-Helenalla oli niin paljon enemmän varallisuutta, että Rajala katsoi itsensä oikeutetuksi apajalle.

Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle.

Ehkä vuosi sitten kirjoittaessani ympäristösihteerin erottamisesta, alaotsikoksi valitsin ”Kuka erotetaan seuraavaksi?”

Ei minulla kunnan asioista mitään muuta tietoa ole kuin mitä lehdistä olen lukenut vuosien aikana, mutta ajattelin niin, että kun näin pahasti asiat ovat, niin kyllä vielä jotakin muuta saattaa sattua tulevaksi.

Hurjaa on. Nyt virkamiehet (Heikki Ala-Tauriala) ja siihen liittynyt vaaleissa turpiinsa saanut (Golf-kenttäpuolue. Pertti Parkkonen) aikovat erottaa koko kunnanhallituksen. Kysymyksessä on tietenkin tekniikkaa, kun yhtä ei voi erottaa (Harry Ruotsalainen), täytyy erottaa koko porukka. Yritän kaivaa täällä kahvilassa Keskisuomalaisen esille ja lainata siitä sanatarkasti jotakin.

Lehti ei löytynyt, mutta aamusta jotakin muistan. Harry Ruotsalainen väitti, että nyt ryöstetään kuntalaisten ääniä, kun vaalin tulos halutaan mitätöidä. Toisessa kirjoituksessa ilmeisesti muutaman vuoden kuluttua eläkkeelle siirtyvä kunnanjohtaja Esko Koliseva selittää tätä kunnan sisällä vallitsevaa skismaa, joka on kärjistynyt näin tulehtuneeksi. On järjestetty kysely ja osa virkamiehistä, varsinkin se osa, joka mahdollisesti syyllistyi työpaikkakiusaamiseen ennen ympäristönsuojelusihteerin erottamista, tuntee siis itsensä kiusatukuksi, ei viranhaltijain vaan vaaleissa valittujen valtuutettujen taholta, osa valtuutetuista vaatii kuulemma liikaa,  ei luota virkamiehiin ja valmisteluun, osa kuulemma ei viitsi avata edes kokouksen kirjekuoria ennen kokousta.

Huonosti on asiat, jos näin on. Työpaikkakiusaaminen on tietenkin anteeksiantamatonta, mutta kyllä kai työjärjestyksen pitäisi olla selvä.

Valtuutetut päättävät, kunnanhallitus toimeenpanee valtuuston päätökset ja viranhaltijat toimeenpanevat työssään päivittäin nämä päätökset, joiden perusteella heidät on määrätty työtä tekemään. Ei hiirten soisi hyppivän pöydillä. Pomon pitäisi ryhdistäytyä ja lyödä nyrkkiä pöytään, noin kuvaannollisesti.

Erotuslautakunnan pitää saada työnsä päätökseen kevään kuluessa. Huonosti on asiat, jos joku erotetaan. Farssi saisi ansaitsemansa päätöksen, jos valtuusto valitsisi samat jäsenet hallitukseen, ehkä eri koalitioin, en tiedä paikkajakoa niin hyvin, että voisiko tämä olla käytännössä mahdollista. teoriassa ainakin!

Tähän on nyt lopetettava ja lisättävä sitten linkkejä loppuun myöhemmin, kun en saanut yhteyttä nettiin muodostettua.

Ulkomaan katsaus.

Viime viikon Aftonbladetissa luin kuinka ”journalisten Jan Guillou” puolusteli ja vähätteli mahdollisia KGB-yhteyksiään. ”Pressombudsman Yrsa Stenius” piti Expressenissä julkaistua kirjoitusta sopimattomana, puolueellisena ja vapautti Guilloun.

Tänään ostin sunnuntain 2010-03-21 Dagens Nyheterin ja siinä osastossa ”Ledare signerat” Peter Wolodarski puuttui asiaan, Hän toi esille sen että Guillou on muistelmakirjassaan täysin vaiennut kyseisistä vuosista 1967-1972, siis ainakin KGB:stä. Lisäksi Wolodarski piti Yrsa Steniuksen puuttumista täysin sopimattomana, koska asiamies (instituutiona) ei ole mitenkään tarkoitettu ottanaan kantaa jonkun kolumnistin asiaan, vaan tavallisten ihmisten asiaan. Lisäksi kirjoittaja pitää Steniusta aika jäävinä kun Stenius on itse ollut aikaisemmin Aftonbladetin päätoimittaja ja Guilloun kolumnistikollega.

Näistä asioista en tietenkään tiedä mitään muuta kuin nyt lukenut nämä kirjoitukset. Tähän toin ne esille, kun Suomessa vaaditaan Tiitisen listaa julkistettavaksi. Monen kymmenen vuosien takaisten asioiden selvittäminen on kohtuullisen vaikeaa. Vaikka arkistot avautuisivatkin, niin niihinkin pitää suhtautua tietyllä varauksella. Vaikka olisivat aitoja, olisivatko oikeita?

USA:ssa on nämä Nixonin ja Kissingerin jutut ja kirjoitukset avautuneet, niiden mukaan Kissinger ei pannut minkäänlaista arvoa Max Jakobsonille, vaikka Suomessa hihkuttiin. Kauppalehti Presso, nyt jo lopettanut, kirjoitti tästä ja Nettisanomat julkaisi kirjoituksista ison osan. Linkki lopussa.

Nyt on lopetettava kello on 15:23  ja päivä on todella aurinkoinen, voi sanoa että räystäät tippuvat, jalat kastuvat lätäköissä.  Aistimus keväästä on nyt jälleen kerran osunut tähän päivään. Kevätpäivän tasauskin on jo sivuutettu pari päivää sitten.

Pitkä pääkirjoitus. Viikkosanomat. Pertti Manninen.

Keskiviikko 2010-03-24. klo 15:25

 

Linkkejä:

Pääkirjoitus keskiviikko 2009-08-26 klo 13:12. TV-katsaus.
” Mediamaksu on perseestä, koska se on tasamaksu, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus näyttää vievän kohti tasaveroa ja nämä huijarit olkoot sitten minkä nimisiä sen toteuttavat. Kansa tietää, mutta ei jaksa, perussuomalaisetkin hallituskipeydessään tulevat hyväksymään mitä vain, kohta sen näemme.”
http://www.nettisanomat.com/2009/08/26/etusivu.htm#tv

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/13/etusivu.html

Laukaassa haisee. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/14/laukaamaakauppagolf.html

Pelon ilmapiiri Laukaassa. Kuka erotetaan seuraavaksi?
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/19/etusivu.htm#laukaan

Washington petti Max Jakobsonin.

”Suomalaisille valehdeltiin häpeämättä. Jakobsonin annettiin olla siinä uskossa, että Yhdysvallat olisi hänen takanaan.

Kampanjassa mukana ollut Risto Hyvärinen keskusteli Kissingerin kanssa 9. marraskuuta. Tapaamisesta laaditun amerikkalaisen muistion mukaan Kissinger oli vakuuttanut, että Yhdysvallat tukee Jakobsonia ja käyttää “parhaan vaikutusvaltansa”, jotta hänet valittaisiin pääsihteeriksi.

Kissingerin lausunto oli tyylipuhdas harhautus, jota Jakobsonin tukijoukot eivät osanneet tulkita.

Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana.
Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen:

–  Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin.”

http://www.nettisanomat.com/2005/04/21/maxjakobson.html

Huom. Interaktiivisuus ei nyt toimi kun vastaukset rupesivat olemaan pelkkää venäjänkielistä spammiä. Yhteyden saa sähköpostilla: nettisanomat (at) hotmail.com. Pertti Manninen.

http://www.viikkosanomat.fi  blogi

 http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti

Comments are closed.