Lakosta.

Lakosta.
Ahtaajat pitivät eilen torstaina päivänmittaisen vapaapäivän. Ahtaajien edustaja ilmoitti sen olevan vastalause sille, kun rikkurityövoimaa käytettiin laillisessa työtaistelussa.

Kenen joukossa seisot.

Uudet SuomiTV:n uutiset yritti olla niin neutraali, niin neutraali, että toimittajan johdannossakin korostettiin kahta näkökantaa. Kyllä uutiset siinä hyvin onnistuikin, koska pahaa makua ei jäänyt, ei oikeastaan kyllä mitään makua.

MTV3 oli passittanuy työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitisen studioon. Alkuitkujen jälkeen (Inkeroinen ja Mursu tai jotakin sellaista) ja SAK:.n joku ei- itkevä, joka ilmoitti kuulleensa vasta median tekstiviestillä asiasta, professori pääsi vauhtiin ja selitti hyvin selvästi, että kysymyksessä ei ole lakko, koska se ei kohdistu työehtosopimukseen, joka juuri hyväksyttiin. Kyseessä on sallittu mielenilmaus rikkurityövoimankäyttöä vastaan ja myös pääministeri Vanhasen- jolloin toimittaja katkaisi Tiitisen lauseen päälle puhumalla. Tuli mieleen kutsutaanko Tiitistä enää toista kertaa, niin työntekijäin puolella hön oli. Olihan työnantajat suoralta kädeltä väittäneet. ettö Räty ja liitto ovat tämän takana. Poliisitutkintaako tarvitaan, jos nyt tällaista ruvetaan tutkimaan.

Ylen studiossa oli kutsuttuna vieraana ex-valtakunnansovittelija Salonius, joka vaivoin pidätteli kiukkuaan ja oli selvästi kallistunut uskomaan työnantajien väitteitä laittomasta lakosta.

Aammulla Helsingin Sanomat pääkirjoituksessaan väitti kylmästi tätä mielenilmausta laittomaksi lakoksi, samoin teki Kauppalehti, jonka kyllä ymmärtää, HS kumosi kyllä sitten väitteensä hauskassa pilapiirroksessa, toisessa hauskassa, ensimmäinen oli se kun facebook-lääläri paikkaa facebook-ahtaajan kättä, nit tänään sitten pilapiirroksessa tuotiin taas esille se, että työnseisaua, ei siis laiton lakko, on alkanut facebookin avulla.

Jossain eilisessä, tai monessakin, näimme jo hiukan kyllästyneen näköisen pääministerin, joka veivasi sitä samaa levyään, että pitäisi jotenkin selvittää lakko-oikeuden rajoittamista. Eikö hänellä enää ole poliittista vainua tallella. Kyllä  hän näillä jotain sympatiaa saa, joka voi mennä kokoomuksen laariin paremminkin, mutta ainakin Sdp:lle tämä on ollut lottovoitto. Tottakai hänen sanojaan vääristellään. Oääsasia on kuitenkin jäänyt mieleen yksinkertaisena: lakko-oikeuden rajoittaminen.

Aikoinaan Sauli Niinistöllekin kävi kehnosti. Hänet leimattiin kirjastojen lakkauttajaksi, vaikkei hän omien sanojensa mukaan tällaista ollut sanonut tai tarkoittanut. Jos yleisiä kirjastoja ei olisi, niin kuka voisi lukea morsmaikun runoja?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2010-03-26 klo 19:14

 

Comments are closed.