Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen. Lainattu Iltalehdestä.

Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen

Lainattu Iltalehdestä.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010033111390624_uu.shtml

 

”Ilkka Kanervalle yllätystukija

Keskiviikko 31.3.2010 klo 08.10

Sdp:n puoluesihteerin Ari Korhosen mukaan kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) ei ole puuttunut kaava-asioihin Nova Groupin eduksi.

– Hän ei ole pyrkinyt vaikuttamaan kaavojen käsittelyyn millään sellaisella tavalla, mikä antaisi olettaa, että taustalla olisi epänormaaleja tarkoitusperiä, Korhonen sanoo Iltalehdelle.

Korhonen on Varsinais-Suomen liiton maankäyttöjaoston puheenjohtaja ja maakuntahallituksen varapuheenjohtaja. Maankäyttöjaoston tehtävänä on valmistella maakuntakaavoja.

MTV3 uutisoi eilen, että Varsinais-Suomen maakuntahallitus olisi viime lokakuussa ottanut Nova Groupiin liittyvän kaava-asian uuteen valmisteluun nimenomaan Kanervan esityksestä.

Korhonen kiistää tiedon.

– Päätös oli yksimielinen ja tarkoituksenmukainen. Asia lähti lokakuussa uudelle kierrokselle, koska kuntia kuunneltuamme alkoi tulla valtava määrä erilaisia ehdotuksia eri yksityiskohdista. Siksi valmistelua täytyi jatkaa.

Kaava sanelee

Poliisiakin kiinnostanut kaava-asia liittyy Loimaan Niittukulmaan, johon on suunniteltu vähittäiskaupan suuryksikköä. Hankkeen suunnittelussa oli aluksi mukana myös Nova Groupin henkilökuntaa.

Vaikka Loimaan oma asemakaava lopullisesti määrää mitä saa rakentaa ja mihinkin, myös maakuntakaava sanelee tiettyjä ehtoja – esimerkiksi nyt kyseessä olevan, tilaa vievän kaupan osalta.

– Minun muistikuvani mukaan Kanerva ei ole ottanut tähän Loimaan tapaukseen minkäänlaista kantaa missään keskustelussa, Korhonen toteaa.

Iltalehden tietojen mukaan nimenomaan keskusta olisi ajanut kaavaan rajoittamatonta tilaa vievän kaupan merkintää, eli puolueen halujen mukaan Niittukulmaan olisi saanut rakentaa niin suuren kauppakeskuksen kuin joku vain haluaa.

Kompromissina kaavassa päädyttiin lopulta 9 000 neliömetrin rakennusoikeuteen.

Kaava kesken

Korhonen muistuttaa, että kaava ei ole vielä valmis.

 – Nyt on vasta annettu vastineet erilaisiin huomautuksiin. Kaavasta tullaan äänestämään seuraavan kerran loppuvuodesta.

Maakuntakaavan hyväksyy lopullisesti maakuntavaltuusto ja vahvistaa ympäristöministeriö.

Ilkka Kanerva ilmoitti eilen jäävänneensä itsensä jatkossa kaikista kaava-asioiden käsittelyistä.

Korhonen puolestaan lopettaa demareiden puoluesihteerinä ja aloittaa toukokuussa Turun apulaiskaupunginjohtajan sijaisena.”

 TOMMI PARKKONEN

Kuva

TAUSTATUKEA Demareiden puoluesihteeri Ari Korhonen on vakuuttunut, että kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) ei ole puuttunut väärällä tavalla Varsinais-Suomen kaavoituskuvioihin.

Kuva
(JOHN PALMEN)
Lue myös

Arto Merisalo puolustaa Ilkka Kanervaa

MTV3: Kanerva mukana Nova Groupin kaavan käsittelyssä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010033111390624_uu.shtml

Lainaus loppuu.

Kommentti.
Sdp, joka on kaikessa kaavoitustoiminnassa mukana kaikissa kunnissa, joissa vain pystyy,  todistaa nyt jotain kokoomuksen puolesta! Hyi hyi! Millähän perusteilla ja minkä koalition avittamana Ari Korhonen pääsi Turun (siis Turun) kaupungin apulaiskaupunginjohtajaksi. Lausunnoillaan hän tekee itsensä kelvottomaksi todistajaksi, oikeudellisessa mielessä. tekeeköhän. Sekö onkin koko höpinän tarkoitus?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2010-03-31 klo 13:48.

http://www.viikkosanomat.fi  blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti


Comments are closed.