Lainattu Satu Hassin blogi: Pekkarinen paljasti pelaavansa likaista peliä. Kommentteja ja linkkejä aiheeseen.

Lainattu Satu Hassin blogi: Pekkarinen paljasti pelaavansa likaista peliä
23 Huh 2010

Pekkarinen paljasti pelaavansa likaista peliä
Kirjoittanut Satu Hassi

”Mauri Pekkarinen on tänään Verkkoapilassa paljastanut, että hänen ydinvoimaesityksensä valmistelu ja neuvottelut olivat silkkaa peliä. Hän on ajat sitten antanut virkamiehille ohjeen valmistella lupa kahdelle ydinvoimalalle. Puhe nollasta tai korkeintaan yhdestä ydinvoimalasta oli vain ”tsoukki”.

Pekkarinen vahvistaa kansalaisten epäilyjä, että suurten puolueiden johtajat sopivat isot päätökset oikeasti jossain Lapin kelomajoilla tai metsästysretkillä suurteollisuuspamppujen kanssa ja että kaikki se mitä kutsutaan virallisiksi neuvotteluiksi ja sen sellaiseksi, on pelkkää teatteria.

Pekkarinen vahvistaa myös olevansa periaatteeton peluri. Pahinta on, ettei hän näköjään edes häpeä sitä.

Tämän päivän Talouselämä-lehdessä on mielenkiintoinen Juhana Vartiaisen haastattelu. Hän on suomalainen ekonomisti, joka on ollut vuosia töissä Ruotsissa. Vartiainen kertoo, etteivät Ruotsissa politiikan päättäjät, valtion virkamiehet ja bisnesjohtajat tapaile toisiaan Lapin majoilla.

Ehkä tässä on selitys sille, että Ruotsi rakentaa massiivisesti tuulivoimaa ja muuta uusiutuvaa energiaa. Viime vuonna tuulivoimaa nousi 500 megawattia, tänä vuonna vielä enemmän. Suomesta taas ollaan tekemässä ydinsähkön viejää ja Euroopan ydinjätteiden hautausmaata.”

http://blogit.iltalehti.fi/satu-hassi/2010/04/23/pekkarinen-paljasti-pelaavansa-likaista-pelia/

LAINAUS PÄÄTTYY.

Lue myös samasta aiheesta:

”Myyrä maalarina”. Zdenek Millerin lasten piirretty vuodelta 1975 esitettiin sattumalta Sub Juniorissa ydinvoimapäätöksen jälkeisenä aamuna klo 10:20. – Aina ajankohtainen, Suomessakin. Valitse henkilöt!
http://www.nettisanomat.com/2010/04/24/etusivu.htm

”Lupa kahdelle eli älä ota kaikkea niin raskaasti!” – Kuvat minuutin välein klo 15:27 ja 15:28, sattumalta.
Päätös tehty: Hallitus pääsi kertomaan medialle ydinvoimaesityksen sisällön runsaan kahden tunnin iltakouluistunnon jälkeen pääministerin virka-asunnossa, samassa jossa aikoinaan pääministeri tarjoili Susannalle uuniperunoita. Kuvassa Mauri Pikkarainen (vasemmalla, kuuluu keskustaan), Stefan Wallaton, Meidän Matti, Väärentäjä-Jyrki (Afganistanin ystävä) ja Anni Ikivihreä (kaikesta huolimatta). Kauppalehden kuvatekstin pohjalta Nettisanomat. Isonna!

Päätös tehty: Hallitus pääsi kertomaan medialle ydinvoimaesityksen sisällön runsaan kahden tunnin iltakouluistunnon jälkeen pääministerin virka-asunnossa. Kuvassa Mauri Pekkarinen (vasemmalla), Stefan Wallín, Matti Vanhanen, Jyrki Katainen, Anni Sinnemäki. Kauppalehti torstaina 2010-04-22. Kuvat Pertti Manninen. Keski-Suomi. Jyväskylä. Rajakatu.

Linkit:
Pekkarinen.
Jyväskylän sankarit oikeuskanslerilla ja käräjillä! Lue!
Wallín. Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Kataisen ja Vanhasen iljettävän käsikirjoituksen Brax ohjasi ja Wallin tyytyi katselijan osaan. Lue!
Vanhanen. Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Lue! . Vanhasen talotarkastuksessa löytyi kuin löytyikin: nimettömät. Lue!
Katainen. ”Sen ottamisesta eli maantapa.” ”Rötöstelystähän on puheenjohtaja Jyrki Kataisella kokemusta. kun hän aikoinaan väärensi kokouspöytäkirjan, jotta pääsi puoluekokousedustajakai. Kaveripoliisit jättivät asian tutkimatta, josta Katainen muuten kiitteli, kaikesta savolaisesta ystävällisyydestä, kun ilmoitti vaihtavansa vaalipiirin Helsinkiin tai Uudellemaalle. Lue!
Katainen: ”Afganistanin murheet ovat Suomen huolia”. 2009-08-26. Lue!
Sinnemäki. 18.10.2005 lokakuun tiistaina klo 17:03. Kuvasarja: ”Tärkeää asiaa eli kansanedustaja Anni Sinnemäki (?) keikkuu ministeriaition koristelistalla kuiskutellessaan liikenneministeri Susanna Huovisen kanssa kansanedustaja Annika Lapintien puhuessa joukkoliiikenteen rahojen supistamisvälikysymyksessä.” Katso! – Herrasmies Vanhanen. Eilen FST5:n uutislähetyksessä näytettiin hallituksen tiedotustilaisuus nuorisotyöttömyyden hoidosta. Vanhanen on nyt omaksunut herrasmiehen alkeet. Kun työministeri Anne Sinnemäki tuli viereiselle tuolille istumaan, Vanhanen veti tuolin esiin ja selvästi ohjasi daamin turvallisesti istumaan. Lue ja katso!
http://www.nettisanomat.com/2010/04/22/etusivukaksi.htm

Mauri Pekkarinen (c) industriminister: ”Finland är ett energiintessivt land”. Svt2 22.31 (Rapport)
SVT Text Ons 21 apr 22:35:10.
Finland planerar två nya kärnkraftverk. Reaktor kan hamna nära svenska gränsen.
… Fennovoima vill bygga et kärnkraftverk i norra Finland, nära gränsen till Sverige. En ort som bolaget föreslagit är kommunen Simo som ligger ca tre mil från Haparanda.
En av Fennovoimas ägare är svenska Boliden.
Kuvat: Pertti Manninen keskiviikkona 2010-04-21 klo 22:31- 22:35.
http://www.nettisanomat.com/2010/04/22/etusivu.htm

Pekkarinen: 2 uutta ydinvoimalaa – Työtä ja tuloksia. Kuvia – Vihreä sätky. Kuva – Varis ja saalis. Kuva

Uusi Suomi – Hallitus esittää, että luvat uusien ydinvoimaloiden rakentamiseksi myönnetään yksityisille Teollisuuden Voimalle (TVO) ja Fennovoimalle. Kolmas hakija, valtionyhtiö Fortum ei saa lupaa. Lupien myöntämisen kannalla hallituksessa ovat keskusta, kokoomus ja RKP. Vihreät vastustavat lisäydinvoiman rakentamista. Uusi Suomi keskiviikkona 2010-04-21 klo 19:44.

Kuva elinkeinoministerin salkun saaneen kansanedustaja Mauri Pekkarisen Novagroupin rahoilla vuokratusta vaaliautosta, josta Pekkarisen kuva astuu juuri ovesta ulos. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Laukaantie. Keskiviikko 2007-03-07. Pertti Manninen. http://www.nettisanomat.com/2007/03/08/etusivu.html

PICT1881d20070307pekkarinenauto880osa900

Alkuperäinen kuvateksti: ”Keski-Suomi. Keskusta. Laukaa. Keskusta. Ennakkoäänestyksen alkamispäivänä keskiviikkona 2007-03-07 Keskustan ehdokkaat Aila Paloniemi ja Mauri Pekkarinen tulivat tapaamaan tuntiaikataululla äänestäjiään. Paloniemen vanhemmat kuulijat kyselivät nuorten asioista kantaen heistä huolta. Paloniemi kertoi nuorten työpajoista ja koulutuksesta. Pekkarinen tarjosi munkkikahvit autonsa vieressä olevassa Rosanne-kahvilassa.
Pekkarisen vanhemmat kuulijat kyselivät miksi rahaa ei ole käytetty vanhusten ja eläkeläisten hyväksi. Pekkarinen perusteli valtion velan takaisinmaksun tärkeyttä nopealla aikataululla. Kuuntelija ja kuvaaja Pertti Manninen klo 14.30 ympärillä.” http://www.nettisanomat.com/2007/03/08/etusivu.html#aila  

Uusi Suomi – Hallitus esittää, että luvat uusien ydinvoimaloiden rakentamiseksi myönnetään yksityisille Teollisuuden Voimalle (TVO) ja Fennovoimalle. Kolmas hakija, valtionyhtiö Fortum ei saa lupaa. Lupien myöntämisen kannalla hallituksessa ovat keskusta, kokoomus ja RKP. Vihreät vastustavat lisäydinvoiman rakentamista. Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki sanoo, että esitys kahdesta ydinvoimalasta on pettymys. Hänen mukaansa päätös on tekemässä Suomesta ”vanhentuvan energiateknologian museovaltion”. Vihreät esittävät periaatepäätöksen hylkäämistä. Uusi Suomi keskiviikkona 2010-04-21 klo 19:44.

Kommentti: Uuden Suomen kuvassa vihreiden puheenjohtaja Anne Sinnemäki myrkyn nielleen näköisenä.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/90542-hallitus-jatti-fortumin-ilman-ydinvoimaluvat-yksityisille

Alkuperäinen kuvateksti: ”Nettisanomat Sunnuntai 2007-03-11. Lauantai 2007-03-09. Kylässä Jyväskylässä. Kuvat: ”SDP:n vaalityöntekijä”. ”Vihreiden symboli”. ”Vasemmistoliiton kahvikuppi”. ”Kristillisdemokraattien Kankaanniemi”. ”Keskustan Pekkarinen”. ”SKP:n Sänkiaho ja vaalilehden otsikko: Kettusjutun voittaja Riitta Tynjä vaatii muutosta pienen piirin vallankäyttöön – Rahan vallasta”. ”Keskustan Neittaanmäki”. ”Valitse Jeesus”. Kuvat järjestyksessä kello 11.54-12.24, viimeinen klo 15.33. Kuvat Pertti Manninen. Isonna kuvat! Aikaisempia vaalikuvia: 2007-01-27, 2007-03-02, 2007-03-08. Lisää lauantain kuvia lapsista, nuorista ja naisista sekä muutamasta koirastakin tulossa!
Alkuperäinen kuvannimi: ”Vihreiden symboli”.
http://www.nettisanomat.com/2007/03/11/etusivu.html#vihreiden

Funding scandal taints Finland’s reputation. Financial Times

Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!

Pääministeri Matti Vanhasen toiminta Helsingin pakkoliitospäätöksessä Sipoosta. Nettisanomat mm. keskiviikkona 2006-10-04

Jyväskylän sankarit oikeuskanslerilla ja käräjillä!

Oikeuskansleri pesi puhtaaksi Mauri Pekkarisen. Huonommin kävi ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle, jolle käräjäoikeus tuomitsi vankeusrangaistuksen, ei tosin lahjuksista vaan rattijuoppoudesta.

 Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pesi puhtaaksi ministeri Mauri Pekkaisen vaalirahasotkussa. Oikeuskansleri uskoi ministeriä, kun tämä kertoi unohtaneensa noin 850 000:n euron avustuksen Suomi-Soffalle myydessään kuuluisia taulujaan samalle firmalle muutamaa kuukautta myöhemmin. Jäävikään Pekkarinen ei avustusta myöntäessään ollut, koska taulukaupasta ei ollut ministerin kertoman mukaan mitään tietoa avustuksen myöntämishetkellä. Huomattuaan puolitoista vuotta myöhemmin munauksensa Pekkarinen kiiruusti palautti taulukaupparahat Suomi-Soffalle. Taulujen kohtalosta ei ole julkisuudessa kerrottu. Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen tuli kunnolla pestyksi Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä, jolla tämä tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen, joka pistetään toimeen, jos Kettunen vielä möhlii rangaistuksen arvoisesti. Lehtitietojen mukaan siviilirangaistukseksi tuli myös avioero tämän jupakan seurauksena.
http://www.nettisanomat.com/2010/04/21/etusivukaksi.htm

PICT2830d20070310pekkarinen541mat
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2010-04-25 klo 00:07

http://www.viikkosanomat.fi  blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti

Comments are closed.