Lainattu Verkkoapilasta katkelma: Pekkarista epäilyttää nuorkeskustan tietopohja ”On puhuttava rehellisesti”.

Lainattu Verkkoapilasta katkelma:

”On puhuttava rehellisesti”

Pekkarisen mukaan sähkö on myös muuttumassa yhä tärkeämmäksi strategiseksi asiaksi yksittäisessä kansantaloudessa.

– Onko parempi tuoda ulkoa kaksi ydinvoimallista sähköä vai tuottaa se itse.

– Ja on puhuttava rehellisesti. Jos emme tarvitse lainkaan lisää sähköä, nykyinen käsityksemme hyvinvointiyhteiskunnasta ei niukkenevan energian tiellä ole totta.

Ydinvoimakanta muuttui

Pekkarinen itse äänesti lisäydinvoimaa vastaan vielä vuosituhannen alussa. Nyt kanta on muuttunut kuten pääministeri Matti Vanhasellakin.

Pekkarisen mielenmuutoksen suurin syy on ”ilmastokysymyksen nousu nykyiseen rooliin”. Maailmanyhteisö asettaa tavoitteita, joiden toteuttamisessa hänen mielestään myös Suomen pitää kantaa vastuunsa. Hän lisää vielä, että hiilidioksidipäästöjen vähentäminen pudottaa myös Suomen päästölaskua.

”Nolla oli tsoukki?”

Pekkarinen antoi tammikuussa virkamiehille ohjeen valmistella päätöstä kahdesta ydinvoimalaluvasta. Hän pysytteli kuitenkin asiasta hissun kissun. Julkisuudessa eli vanha käsitys, että Pekkarinen mielessä on nolla – ”sehän oli tsoukki” – tai enintään yksi ydinvoimala.

– Miltä se olisi näyttänyt, jos olisin koko ajan kajottanut kahden puolesta, Pekkarinen kysyy nyt.

Hän huomauttaa, että samalla oli raivattava tie valtavalle uusiutuvan energian paketille ja kokoomus oli kolmen voimalan kannalla.

– Jos lopputuloksena olisi ollut iso uusiutuvan energian paketti ja kaksi ydinvoimalaa, miten kokoomukselle olisi käynyt, ministeri heittää kysymyksen ilmaan.

”Vihreistä ei ollut apua”

Jonkinlainen vastaus saattoi tulla kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen suusta torstaina: – Kiitti, Mauri, hän lähetti terveisiä julkisuuden kautta.

– Olen minä ennenkin saanut kokoomuslaisilta kiitoksia, Pekkarinen myhäilee.

– Meillä oli erittäin hyvä yhteistyö uusiutuvan energian edistämisratkaisussa, missä vihreistä ei ollut mitään apua, he olivat täysiä statisteja. Vihreillä ei ole mitään käsitystä, mikä uusiutuvan energian lisäämisessä on mahdollista, elinkeinoministeri sanoo.

http://www.verkkoapila.fi/opencms/opencms/apila/news/articles/8983.html?view=tpn

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat lauantaina 2010-04-25 klo 00:54 Pertti Manninen.

http://www.viikkosanomat.fi  blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti

 

 



Tags: , , , ,

Comments are closed.