Lainattu blogista. Mauri, minkä teit!

Mauri, minkä teit!
Janne Björklund

”Tämänpäiväisen A-talkin perusteella näyttää että Mauri Pekkarisesta on tullut Kokoomuksen ydinvoimajunan ovenripojen varakiillottaja – niin reipasta kahden reaktorin puhetta. Kiivas keskustelu kannattaa katsoa vaikkapa Yle Areenasta. Muut osanottajat ovat Paavo Arhinmäki, Fennovoiman Juhani Hyvärinen ja pro Hanhikiven Hanna Halmeenpää.

Eilen MTV3:n haastattelussa Pekkarinen totesi:

‘Annoin jo tammi-helmikuussa ohjeet lähteä katsomaan juuri kahden vaihtoehdon pohjalta tätä lopullista ratkaisua’

‘Meillä on ollut yhden-kahden suunnalla näkemyksiä Keskustan piirissä’

Pekkarinen nieli siis, Kokoomuksen painostuksen alla oman linjansa, joka on ollut 0-1 reaktoria! Tässä näytteitä:

”Jag tänker inte föregå behandlingen i höst men det behövs noll nya reaktorer eller högst en.”

HBL 16.3.2009

”Tarvitaan nolla uutta ydinvoimalayksikköä tai korkeintaan yksi uusi.”

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERI MAURI PEKKARINEN (KESK) 16.

MAALISKUUTA HUFVUDSTADSBLADETISSA.

HS – Talous – 2.9.2009

Pekkarisen mukaan taantuma ja metsäteollisuuden alasajo ovat vähentäneet sähkön kulutusennusteita, mutta tällä vaalikaudella pitää silti päättää ydinvoiman lisäämisestä 1000-2000 megawatilla eli yhden reaktorin verran.

HS – Talous – 19.5.2009

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) muistuttaa, että 10 vuoden sisällä tuontisähkön on määrä korvautua kotimaassa tuotetulla energialla. Kapasiteetin pitäisi riittää sähkönkulutuksen kasvuun.

– Mihin tarvitaan vielä uutta ydinvoimalalupaa ennen vuotta 2020?, Pekkarinen kysyy.

Kauppalehti.fi 18.8.2009

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarista (kesk.) kyllästyttää jatkuva ydinvoimakeskeisyys energiapoliittisessa keskustelussa. Hän korostaa ydinvoiman sijaan uusiutuvia energiamuotoja sähkön tuottajina.

Pekkarisen mukaan valtiovarainministeri Jyrki Kataisen puheet useista ydinvoimaluvista eivät ole tämän hetken tilanteessa ajankohtaisia, vaan sijoittuvat vuosien päähän.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) ei pidä tarpeellisena myöntää lupaa useammalle kuin yhdelle ydinvoimalayksikölle. Hänen mukaansa päätökset 2030-luvun energiaratkaisuista pitää jättää niille, joita ne koskevat. Perusteita useamman uuden ydinvoimalayksikön luvalle juuri nyt ei ministerin mielestä kuitenkaan ole.

– Päätöksenteon oikeus 2030-luvulle tultaessa tarvittavista energiaratkaisuista pitää olla niillä, joita päätökset koskevat ja myöhemmillä hallituksilla ja parlamenteilla. Hallitus ei voi viedä näiltä oikeutta päättää ydinvoimasta, Pekkarinen painotti.

Yle Uutiset 07.10.2009

Pekkarinen: Yksi ydinvoimala ja uusiutuvaa energiaa. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen tyrmää kokoomuksen vaatimuksen kolmesta uudesta luvasta ydinvoimaloille.

Keskustalaisministerin mielestä Suomeen pitää rakentaa yksi uusi yksikkö, jotta hiilen käyttö voidaan lopettaa. Muuten lisäydinvoimaa ei hänestä tarvita lainkaan, vaan uusiutuvan energian lisääminen riittäisi.

Pekkarinen ihmettelee, kuka uskaltaisi investoida uusiutuvaan energiaan, jos ydinvoimalle myönnettäisiin varmuuden vuoksi kolme lupaa.

Keskisuomalainen 11.11.2009

Jyrki Katainen on ollut yhtä hymyä ja viitsiipä vielä kettuilla: ”Minulla on Pekkariselle kovat terveiset. Kiitos Mauri!”

Keskustan kenttäväki on raivoissaan, jopa eroa vaaditaan. Veikkaan että tämä takinkääntö vie häneltä puheenjohtajuuden ja sen lisäksi syö Keskustan kannatusta seuraavissa vaaleissa keväällä 2011. Keskustan kannattajat(kuten muidenkaan puolueiden kokoomusta lukuunottamatta) eivät halua lisäydinvoimaa.

 Huom! Ydinvoimalupia ei ole vielä päätetty harhaanjohtavasta uutisoinnista huolimatta. Eduskunta äänestänee asiasta lopullisesti vasta syksyllä. Nyt on aika vaikuttaa: tee heti äänestyssitoomus osoitteessa www.ydinvoima.fi !

Ja tule mielenosoitukseen Helsinkiin Rautatientorille 8.5. klo 12 alkaen.”

Janne Björklund
Ydinvoimakampanjavastaava
Suomen luonnonsuojeluliitto

http://ydinvoima.wordpress.com/2010/04/22/mauri-minka-teit/

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen  lauantai 2010-04-25 klo 03:03

Comments are closed.