”Tavan tallaaja ei käy ensimmäistä ja ainoaa oikeudenkäyntiä varten todennäköisesti teatterikorkeakoulua varsinkaan kun on uhrin osassa.”

Tapahtui oikeussalissa. Lopussa autenttinen esitys.Kommentti Jyrki Virolaisen blogikirjoitukseen:
257. Korkein oikeus sananvapautta kaventamassa http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2010/04/257-korkein-oikeus-sananvapautta.html

Anonyymi kirjoitti…

Missä oltaisiin ilman EIT:tä?Kuinka suomalaiseen tuomioistuimeen voi luottaa?Oma kokemukseni on että niin kauan kun nuo tuomarit toimivat kuin taiteilijat niin hyvää ei seuraa.
Laintuntemus ja oikeuskäytännön tuntemus on aika surkeaa ja istuntoihin tullaan inspiroiden suoraan puskasta valmistautumatta lainkaan.
Hyvä perustelu tuolle toiminnalle on tietenkin puolueettomuus.
Minkä tason psykologeja tuomarit oikeasti on?
Ottaen huomioon, rikosten monimutkaisuus ja asianosaisten esiintymis-varmuus.
Katos perkkeles, esiintymistä voi todella harjoitella.


Tavan tallaaja ei käy ensimmäistä ja ainoaa oikeudenkäyntiä varten todennäköisesti teatterikorkeakoulua varsinkaan kun on uhrin osassa.
Tapa- uusinta-rikollinen lienee jo kokemuksensa perusteella ammattilainen..

Tavan tallaaja lukee lakikirjasta että rikoslain mukainen ”petos” tunnusmerkistöineen on rikos mutta tuomari oikeudessa päättää vaan toisin.
Eli, tuomioistuimissa jaetaan tuomioita, ei oikeutta.
Virolaisen blogi on mielenkiintoinen, tattis!

LAINAUS LOPPUU.

Kommentti. Tähän esimerkki kuinka ressukka-asianajajaksi tekeytynyt asianajaja kertoo hovioikeudelle, kuinka vaikeaa on ollut oppia atk:n käyttö ja laskusta on sen takia tullut sekava. Oikeuden istuntoon asianajaja tuli nuhruisessa puvussa, puhui hiljaisella äänellä ressukanomaisesti, aivan toisella tavalla kuin käräjäoikeudessa, jossa hän ja avustajansa, toinen asianajaja, esiintyivät Euroopan omistajina ja vaativat syytetynn oikeusavustajaa, kunnallista, isännän vastuuseen ja korvaamaan oikeudenkäyntikuluja. Ainoa jännitys heilläkin oli kun pankin valmiiksi prepattu todistaja todisti sovitun mukaisesti eikä sotkeutuisi puheissaan. Muisti kyllä hyvin toiveiden mukaan oikeuden puheenjohtajan kovisteluista huolimatta ja joutuikin perumaan puheitaan. Asianajaja oli ollut yhteydessä todistajaan ja saanut hänet pyytämään ottamaan yhteyttä, jotta hänen ei tarvitsisi todistaa.

Katkelma atkn oppimisen vaikeudesta, julkaistu alunperin sivulla:

http://www.asianajotoimi.fi/2010/04/20/etusivu.htm

asianajotoimi.fi tiistai 2010-04-20.

”… mulla tietysti toi atk-järjestelmä ei ollut tässä niinku paras mahdollinen tai mä en osannut sitä parhaalla mahdollisella tavalla käyttää … mä olen aika hyvin niitä opetellut mutta mutt kyll siinä aika tarkka saa olla ett ett että saa ne niinku sitte toimimaan ja sitten kun pitää jotain muuttaa niihin niin kyllä siinä siinä pitää olla hirmu tarkka ett kuinka sen tekee …”. Asianajaja Pekka Mononen.

Katkelma oikeussalista. Asianajaja Pekka Mononen kertoo laskutuksesta ja atk-järjestelmän oppimisesta. Nauhoitetusta henkilötodistelusta.

”Äänessä” asianajaja Mononen Pekka, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa. Vaasan hovioikeudessa.

(Todistelu kokonaisuudessaan: http://www.nettisanomat.com/2004/05/06/mononennauhat51.htm )

mononen

”mulla tietysti toi atk-järjestelmä ei ollut tässä niinku paras mahdollinen tai mä en osannut sitä parhaalla mahdollisella tavalla käyttää jollonka tästä ei täst tuli valitettavasti ei kaikkein selkein homma kun nää nää näitä asioita tuli ja ne niitä

nyt nyt mä oon yrittäny ene tarkempi olla siitä ett samalle asiakkaalle on niinku hirveesti monta erilaista toimeksiantoo jotta ne sitten sitten tota noin niin ku ne loppuu joskus niin tota tulee oikein käsiteltyä mutt siin on kyll sit se että että niinkun jos asiakkaalla on viis toimeksiantoa niin niistä yks tai kaks johtaa todelliseen työhön että ne muut on sitt semmosia selvittely juttuja jotka jää laskuttamatta että ett ett

yleensä kolleegat tekee niin että ne mielellään yhteen asiaan pistää kaiken kaiken ja sitten koittaa erotella niitä ett ett tätä tapoja on kahenlaisia mutta näitä nää atk-järjestelmät näissä asianajotoimistojen laskuhommissa niin nää on vasta ollut 90 luvun alusta lähtien ja ne on koko aika muuttunut että ett tota noin niin

mä olen aika hyvin niitä opetellut mutta mutt kyll siinä aika tarkka saa olla ett ett että saa ne niinku sitte toimimaan ja sitten kun pitää jotain muuttaa niihin niin kyllä siinä siinä pitää olla hirmu tarkka ett kuinka sen tekee että mä tää tää mä oon selostanu noissa pertti manniselle noita miten mä oon sen tehny ja mä oon

nää laskut kyll mun mielestä kun mä oon jälkeenkinpäin kattonu niin kyll mun mielestä ne ihan oikein on mennyt että että tota vaikkei niin kauheen selkee ihan ihan ulkopuoliselle ookkaan mutta tietysti pertti manniselle joka rupes reklamoimaan niin niin tota tarjos lisäpontta sitten puuttua tälläseen ei tavanomaiseen laskuun

ett tällä tavalla suurin piirtein”

Liite. Käräjäoikeuden ja hovioikeuden nauhojen purku (epävirallinen ja ohjeellinen)

Nauhat kuultavina netissä myöhemmin.

Käräjäoikeus: Puheenjohtaja käräjätuomari Harri Heikkilä, asianajaja Juhani Elo ja oikeusavustaja Seppo Lehtinen. Todistajat myyntipäällikkö xxxxxx xxrx ja velkaneuvoja Ritva Anttonen. Sivut 1- 51.

Hovioikeus: Puheenjohtaja hovioikeudenlaamanni Kalervo Auerma, jäsenet Jorma Latvala ja hovioikeudenneuvos Eija-Liisa Helin, todistajat myyntipäällikkö Lauri Kara ja velkaneuvoja Ritva Anttonen. Sivut 52- 68.

Tämä oli liitteenä valituslupahakemuksessa Korkeimmalle oikeudelle, joka myöntänyt valituslupaa. ”Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Kitunen ja Koskelo. Esittelijä on ollut vanhempi oikeussihteeri Sarvilinna-Heimonen.”

Taustaksi Laura Manniselle myönnetyn maksuttoman oikeudenkäynnin maksupäätös. Käräjätuomari Päivi Penttinen.
http://www.nettisanomat.com/2004/05/06/
mononenpenttinenmaksuton.htm

Viikkosanomat . Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-02 klo 04:10.

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti

2012-05-17: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 – 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

Nimet palautettu 28.02.2016 Vaasan hovioikeuden kumottua käräjäoikeuden tuomion 19.11.2015.

Comments are closed.