Selostajan ärrä-vika korjaantui UrhoTV:ssä!

Selostajan ärrä-vika korjaantui UrhoTV:ssä!

Aika hurjalta tuntuu, että Nelonen Sport salli toimittaja Tero Karhun selostaa, vaikka ärrävika oli aika kiusallinen. Varsinkin sen tähden, että se pystytään korjaamaan, toisin kuin joku muu ”vajavaisuus”.

Niinpä yllätyin myönteisesti kun viime perjantaina selostuksessa JJK-Mypa -ottelussa vika oli korjaantunut. Urho siis asettaa selostajilleen vaatimuksia.

Yleisesti ottaen niin Karhu kuin moni muukin selostaja selostaa puhki näkemänsä. Onhan kyllä Tv:ssä kuvakin ja katsojakin näkee jotain. Turhaan selostaja koko ajan luettelee pelaajien nimiä. Eihän niitä kaikkia tunne, mutta joukkuepelistähän tässä on kysymys, joten nimien hokeminen on turhaa läpi koko ottelun. Jos nyt vähentäisi aluksi puolet nimienlausumisista pois.

Toinen turha höpinä on itsestään selvyydet. Kulma annetaan kulmasta ja heitto heitetään ilman mainintaakin. Tietenkin potkun antajan nimi pitää  kertoa ja jopa elävöittää hänen taitojaan ennen potkua! Usein myös peli on jo aivan eri tilassa, mutta selostaja haikailee jotain edellistä heikkoa syöttöä tai tilannetta. Se oli ja meni. Joskus on ajatellut voisiko tämä nykytekniikka sallia sen, että voisi katsoa ottelun ilmaan selostusta vain kenttä-äänineen. Onhan sitä joskus koittanut jonkun huutajan falsetin välttääkseen jättää äänen kokonaan pois, mutta kyllä se aika latistuttavalta tuntuu sekin.

Täytyisi joskus kirjoittaa oikein arviot selostuksista. UrhoTV ainakin tuo monille uuden mahdollisuuden. Onko se Ritari jolla on miellyttävä ääni. Eilen Jaro-ottelun selostajakin oli ihan pirteän rauhallinen ja asiallinen ei kuitenkaan flegmaattinen ja ei jäänyt purnaamaan tuomarin tuomioista. Taisi todeta, että ”tuomari on kentällä, minä en”!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-19 klo 18:12.


http://www.viikkosanomat.fi  blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  lehti

http://www.nettisanomat.com  lehti

Comments are closed.