Löylykisat muuttumassa yhdistelmäkisaksi? Vesa Keskinen, Nettisanomat.

LAINATTU
http://www.nettisanomat.com/2010/08/13/etusivu.htm

Löylykisat muuttumassa yhdistelmäkisaksi? Vesa Keskinen, Nettisanomat.

Traagisesti päättyneen, 1 kuollut ja toinen pahasti loukkaantunut, jälkeen kyläkauppias Vesa Keskinen ilmoitti, että hän aikoo jatkaa kisojen järjestämistä hiukan muuttunein säännöin ja paremmin terveystarkastuksin.

Nyt kun melkein viikko on ehtinyt vierähtää asiasta on saatu alustavaa lisätietoa: Kilpailijoiden ei tarvitse enää olla niin kauan kerrallaan kuumassa saunassa, vaan välillä pääsee vilvoittelemaan. Edelleen aika ratkaisee, mutta tällä kertaa uudella tavalla: Kuka nopeimmin selvittää kilpailun on voittaja.

Sauna on entisenlainen, mutta uutta väriä kilpailuun tuo pakastearkuissa pistäytyminen. Sauna ja pakastearkut sijoitetaan 30 metrin päähän toisistaan ja kilpailijat käyvät vuorotellen niissä. Aloitetaan saunasta jossa ollaan aina 3 minuuttia, sitten juostaan pakastearkkuun, lämpötila aina vakio -24 astetta, kansi suljetaan ja arkussa ollaan vain 2 minuuttia, koska ei ole varmuutta hapen riittävyydestä. Tätä toistetaan 10 kertaa ja voittaja on se joka nopeimmin selvittää tämän kuntoradan.

Joitakin yksityiskohtia on vielä selvittämättä, mutta alustavasti on ajateltu, että saunan kiukaalle lisätään sama määrä vettä kerralla kuin aikaisemminkin, mutta tietenkin harvennetuin välein: kolmen minuutin välein. Yksityiskohdat tarkentuvat kunhan kauppias Vesa Keskinen on itse suorittanut puolet tästä kilpailusta, siis viisi kertaa käynyt kuumenevassa saunassa ja siis myös viisi kertaa pakastearkussa.

On ajateltu, että kyllä normaalin suomalaisen miehen pitää suoriutua tästä puoli-kilpailusta. Varsinaisille tekijöille ratahan ja sen vaatimukset kasvavat koko ajan lisää, koska saunan löyly on tulossa loppuvaiheessa todella hiostavaksi ja keuhkoja raastavaksi.

Kauppias Vesa Keskinen kertoo vielä hiovansa sääntöjä ja terveysvaatimuksia yhdessä parhaitten asiantuntijoiden kanssa. Suomalaisten lääkärien nihkeän suhtautumisen johdosta, hän aikoo turvautua ulkomailta tuotettuihin lääkäreihin. Testien aikana myös selviää pitäisikö pakastearkuissa oloaikaa pidentää kolmeen minuuttiin.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 13. elokuuta 2010.

http://www.nettisanomat.com/2010/08/13/etusivu.htm

LAINAUS LOPPUU
Viikkosanomat. Sunnuntai 2010-08-15 klo 12:16

http://www.viikkosanomat.fi – blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html – lehti

http://www.nettisanomat.com – lehti

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.