Ei potkinut – kyllä tosin näytti siltä, STT:n uutisten kirjoittaja!

Ei potkinut – kyllä tosin näytti siltä, STT:n uutisten kirjoittaja!

Aluksi Iltalehti.fi:ssä ilmestynyut juttu:

”KuPS:lta kaksi pelaaja suihkuun – valmentajat hiilenä

Lauantai 28.8.2010 klo 21.35 (päivitetty klo 21.38)

TPS ohitti liigassa KuPS:n.

[KUVA] Esa Pekonen. (JUSSI ESKOLA)

Jalkapalloliigan mitalitaistelun kannalta varsin ratkaisevassa ottelussa TPS-KuPS nähtiin todella värikäs kamppailu.TPS voitti kotikentällään 3-0 ja nousi sarjassa kolmanneksi ohi KuPS:n.

Vierasjoukkueelle jäi paljon jossiteltavaa. Erotuomari Ville Järvenpää poisti kentältä kaksi KuPS:n pelaajaa.

Järvenpää antoi tauon aikana toisen varoituksen Dickson Nwakaemelle ja tämä oli pois pelistä. Miikka Ilo puolestaan sai suoran punaisen kortin 55. minuutilla potkittuaan maassa maannutta Riku Riskiä. KuPS pelasi lopun kahdeksalla miehellä

Lehdistötilaisuudesta tuli tulikuuma, kun valmentajista KuPS:n Esa Pekonen ja TPS:n Marko Rajamäki iskivät rajusti sanallisesti yhteen. Kiista jäi ratkaisematta.

Ottelun ratkaisija oli TPS:n Riku Riski kahdella maalillaan.

KuPS:n Pekosen mukaan ensimmäinen puoliaika meni suunnitelmien mukaan, mutta sitten kaikki sortui. Hän syytti kovin sanoin Riku Riskiä näyttelemisestä.

STT”

Siis STT.

Mitä oikein tapahtui?

Pelaaja meni nurin ja pelaajan kaatanut juoksi viereen seisomaan, ei potkinut, siltä vain näytti. Erotuomari näki varmasti tilanteen punaisen kortin arvoiseksi, hän sen sentään näki, toisin kuin keväällä Alexei Eremenkon kentältä pois ajanut tuomari. Pelin tuoksinassa tämä kaatanut pelaaja olisi tarvinnut hiukan rauhallisuutta, ei olisi juossut kaatuneen pelaajan luokse seisomaan, olisi ehkä saanut keltaisen kortin ja sillä siisti. Erotuomaria ei voi syyttää, jos hän näki tilanteen potkimisena, niin sitten näki ja tietenkin punainen kortti oli paikallaan.

Sen sijaan valmentaja, joka poltti päreensä ja hihkui pelin jälkeen käytävillä, ties missä, voisi rauhoittua, niinkuin Urho TV-n kommentaattori totesi, vanha konkari, jonka nimi ei tallentunut. Itse asiassa tämä sama valmentaja kaatui aikaisemmassa ottelussa pienestä tönäisystä, jota silloin heti pelin jälkeen pyysi kyllä reilusti anteeksi. Kun siellä joukkueessa on todella taitava pelaaja, jonka päreet palavat liian helposti, luulisi valmentajien ja huoltajien pystyvän pitämään hänet käytävissäkin hiljaa, ettei tuomarin tarvitsisi antaa varoitusta. joka johti sitten suikukomennukseen.

Vielä filmaamisesta: Ei se niin kovin törkeää ollut, kyllä kaatavan pelaajan käsi hiukan kasvoihin osui ja sen jälkeen kun tämä kaataja tuli vierelle, kaatuneen pelaajan kädet hakeutuivat kasvoille. Kun tapausta kelattiin tv-lähetyksessä moneen kertaan, niin näinhän se meni, mutta ei erotuomari nähnyt tapauksen kuin yhden kerran ja teki päätöksensä sen mukaan. Näkihän tämä hiiltynyt valmentaja sen toki lähempää, mutta minkäs teet.  Kukin valmentaja reagoi omalla tyylillään joukkueen parhaaksi. Nyt kannattaa voittaa loput pelit taitavuudella eikä hävitä niitä vauhkoontumisella.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-08-29 klo 11:39 kun sattumalta tämä Iltalehden juttu sattui kohdalle.

http://www.viikkosanomat.fi – blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html – lehti

http://www.nettisanomat.com – lehti

Comments are closed.