Uusi Suomi. Keskusteluohjeet. Ohjeisto 2010-11-05

Uusi Suomi. Keskusteluohjeet. Ohjeisto 2010-11-05

”Keskusteluohjeet

Uusi Suomi tarjoaa maksuttoman areenan julkiselle keskustelulle ja mielipiteiden vaihdolle. Jotta keskustelupalstan ilmapiiri pysyisi kaikille käyttäjille sopivana ja asiallisena, on kirjoittajien noudatettava keskusteluosiota koskevia sääntöjä.

Jokainen keskustelija on vastuussa omista kirjoituksistaan ja niiden sisällöstä. Kirjoittajaa sitoo Suomen laki, jonka nojalla esimerkiksi henkilökohtaisen tietosuojan ja tekijänoikeuksia koskevia lakeja vastaan rikkovien viestien kirjoittaja voi joutua oikeudelliseen vastuuseen.

Uutispalvelussa (http://www.uusisuomi.fi) kirjautuneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi.

Puheenvuorossa (http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/) viestien julkaisun toimintatapa on blogin haltijan päätettävissä. Suurimmassa osassa blogeja kaikki viestit julkaistaan välittömästi ja asiaton materiaali poistetaan jälkikäteen.

Ohjeita keskusteluun

• Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
• Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
• Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
• Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
• Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
• Älä mainosta.
• Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
• Voit kirjoittaa tarpeen mukaan www-osoitteita keskusteluihisi. Järjestelmä muuttaa automaattisesti www-osoitteet linkeiksi.

Kommenttiketjut ja kommenttien julkaiseminen

Kommentit tulevat näkyviin uutuusjärjestyksessä. Se merkitsee sitä, että ensimmäiseksi kirjoitettu kommentti näkyy kommenttilistassa ylimmäisenä ja tuorein kommentti listan pohjalla. Jos kuitenkin kommentoit jonkun toisen kommenttia alkuperäisen kommentin alla olevalla vastaa-painikkeella, kommenttisi lisätään viitattavan kommentin perään.”

LOPPU

Tallentanut Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2010-11-05 klo 00:36

Tags: ,

Comments are closed.