Ulkoministeri Stubb ja Helsingin Sanomat eli: ”Julian Assange ja Eldar Murtazin sekä Aleksander Stubb”.

Ulkoministeri Stubb ja Helsingin Sanomat eli: ”Julian Assange ja Eldar Murtazin sekä Aleksander Stubb”.

Seuraavassa Uuden Suomen Wikileaks-sivuston sulkemiseen liittyvä Tapio O Nevan kommentti perjantaina 2010-12-03.
Uusis Suomi: Wikileaks: ”Meidät tapettiin – muutimme Sveitsiin”

LAINAUS

Julian Assange ja Eldar Murtazin sekä Aleksander Stubb

13:09 tapio_o_neva

Jotenkin tuntuu siltä, että Suomessakin alkavat Nokian ja osin Yhdysvaltain kulissit sortua, kun Eldar Murtazin ja Julian Assange vuosivat kevyttä pintatietoa.

Muistelen, että Suomen suurin tietovuotaja on ulkoasiainministeri Aleksander Stubb, joka keräsi Helsingin Sanomien poliittista toimitusta varten tiedot sadalta suomalaiselta edustuston päälliköltä henkilökohtaiset mielipiteet ”maailmasta 080808″ jälkeen.

Ammattitaitoiset karriääridiplomaatit kirjoittelivat Helsingin Sanomien poliittisen ja politisoituneen toimituksen harmiksi tyhjänpäiväisyyksiä aavistaen petoksen, kun taas kokemattomammat erehtyivät paljastamaan Helsingin Sanomien poliittiselle toimitukselle todellisen kantansa.

Helsingin Sanomat voi lähdesuojan varassa toimia juuri niin kuin Google ja siirtää saman tiedon toiselle oikeusalueelle Suomen tasavallan tietosuojalain alta vaikkapa NSA:lle arkistoon.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Crowleyn_lista

Suomi on ilmeisesti ainoa maa maailmassa, jossa ulkoasiainministeri on ryhtynyt aktiivisesti keräämään salassa pidettävää tietoturvaluokkaan II kuuluvaa tietoa yhden sanomalehden poliittiselle toimitukselle.

On tietekin varmaa, että tämän jälkeen, jotteivat diplomaatit joudu joko Venäjän tai Yhdysvaltain syrjimiksi, eivät kirjoita juuri mitään asiaa raportteihinsa, koska nekin luovuttaen jo ennen omaa eläkeikää Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen kokoomusuorelle, Unto Hämäläiselle eikä tietoa siitä, miten ja mille vieraille valloille tuo henkilötiedustelutieto siirretään Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen jälkeen.

”Kyllä kansa tietää”, oli paljon sanottu. Olisi pitänyt kirjoittaa:”Kyllä kansa aavistaa”.

(13:09 tapio_o_neva)

LAINAUS LOPPUU.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/107164-wikileaks-%E2%80%9Dmeidat-tapettiin-%E2%80%93-muutimme-sveitsiin%E2%80%9D#comment-516387

Lue myös Tapio O Nevan kommentti tapaukseen, jossa SanomaWSOY sai yksinoikeuden rikoksen tapahtumapaikkaan:
”Lisäluku kirjaan – poliisi mediakartellin suosijana”- Mikko Paatero? – ”rikospaikka ei ole yksityistilaisuus, vaan julkishallinnollisen rikosasian tapahtumapaikka.”
http://viikkosanomat.fi/2010/11/09/lisaluku-kirjaan-poliisi-mediakartellin-suosijana-mikko-paatero-rikospaikka-ei-ole-yksityistilaisuus-vaan-julkishallinnollisen-rikosasian-tapahtumapaikka/

Lue myös Stubbin haaveesta aamustudiossa:
Alexander Stubb: ”Meillä, heillä oli kokous …” Naton ja Venäjän kokouksesta MTV3:n aamulähetyksessä keskiviikkona 2010-11-24.
http://viikkosanomat.fi/2010/11/24/alexander-stubb-%e2%80%9dmeilla-heilla-oli-kokous-%e2%80%a6%e2%80%9d-naton-ja-venajan-kokouksesta-mtv3n-aamulahetyksessa-keskiviikkona-2010-11-24/

Lue myös suomalaisesta tietovuodosta, jossa Ilta-Sanomat julkaisi osan salaisesta asiakirjasta joutumatta oikeuteen, jossa se olisi voinut vedota lähdesuojaan. Itseasiassa asiakirjat olivat tulleet ruskeassa kirjekuoressa ja kuoretkin oli sittemmin hävitetty. Juttu Nettisanomissa:  ”SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!”
http://www.nettisanomat.com/2004/03/25/etusivu.htm

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2010-12-03 klo 16:16.

Palaute: viikkosanomat@hotmail.com

Linkit:

http://www.viikkosanomat.fi – blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html – lehti

http://www.nettisanomat.com – lehti

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.