Uusi Suomi: Ari Puheloinen: ”Tämän takia olette siellä”. Afganistanissa.

Uusis Suomi maaanantaina 2010-12-20

LAINAUS

Rauhanturvaajille viesti Suomesta: Tämän takia olette siellä

Julkaistu: 8:46
12 kommenttia

Kuva: Puolustusvoimat

Rauhanturvaajat viettävät joulua mitä erilaisimmissa olosuhteissa.
Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen kertoo joulutervehdyksessään suomalaisille rauhanturvaajille, miksi heitä tarvitaan maailman kriisipesäkkeissä. Puheloinen kehuu rauhanturvaajien tekevän ”tärkeää työtä Suomen turvallisuuden hyväksi”.

–On tarpeen, että Suomi osallistuu sotilaalliseen kriisinhallintaan tarvittaessa myös kaukaisilla alueilla, koska siten voidaan ennalta ehkäistä kriisien mahdollista laajentumista ja niiden vaikutusten ulottumista joko suoraan tai välillisesti koskemaan Suomea. Yhä globalisoituvassa maailmassa kriisien seurannaisvaikutusten riskeillä on taipumusta kasvaa, sanoo Puheloinen.

Suomen turvallisuuden lisäksi tärkeää on kriisialueiden ihmisten auttaminen.

–Turvallisten olosuhteiden luominen ja ylläpito muun kansainvälisen tuen ja avun toteutusta varten edistämään kriisialueiden kehitystä sekä vakautta on sotilaallisen kriisinhallinnan keskeinen tarkoitus, toteaa Puheloinen.

 

LAINAUS LOPPUU

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107620-rauhanturvaajille-viesti-suomesta-taman-takia-olette-siella

Kommentti.

Nytkö täältä Suomesta se pitää kertoa siellä oleville. Kyllä kai miehet ja naiset sen ovart tienneet lähtuiessään. Puolustusvoimain komentaja aliarvioi lähtijöitä pahan kerran. Eväät vähissä? Hyvää Joulua ja turvallista kotiinpaluuta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-12-20 klo 11:31.

Tags: , , ,

Comments are closed.