LAINATTU. Ykä Lepola. Stephen Elop, Nokian viimeinen toimitusjohtaja.

 Uusi Suomi Puheenvuoro 
Y. Lepola
Ajankohtaisiin asioihin tarttuminen mutta ei kuitenkaan roikkumaan jääminen 

LAINATTU

Stephen Elop, Nokian viimeinen toimitusjohtaja

15.2.2011 09:44 Ykä Lepola
20 kommenttia .
(Eilinen vastaava blogikirjoitukseni suomeksi)

 

Lukiessani eilen uutisen Mobile World – kongressista Barcelonasta ymmärsin vihdoin Stephen Elopin toteuttaman strategian. Hävettää, että sen keksiminen kesti niin pitkään kuin kesti. Luin nimittäin mitä Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Nokian uusi toimitusjohtaja Stephen Elop (ja siinä ohessa Microsoftin asettama Troijan hevonen, joka on kovaan ääneen kieltänyt olevansa Microsoftin asettama Troijan hevonen) yhdessä julistivat. Heidän mukaansa seuraavasta sukupolvesta MS-Nokian puhelimia tulee jotain… fantastista. Täysin uniikkia. Ennennäkemätöntä ja unohtumatonta, kuten Frank Sinatran laulu Unforgettable (Unforgettable = Unohtumaton)

Voisiko tavalliselle puhelimen ostoa harkitsevalle kuluttajalle olla mitenkään selvempi viesti, että nyt ei kannata ostaa Nokian puhelinta, koska jotain paljon parempaa on juuri tulossa. Ja koska ostajat vähenevät, myynti putoaa tästä eteenpäin kuin kivi. Ja koska myynti putoaa, putoaa osakekurssi.

Yksi + yksi + yksi ei ole tällä kertaa kolme, se on paljon enemmän. Tällä kertaa se on kokonainen jättipotti!  Microsoft saa koko Nokian lähes ilmaiseksi, pienemmällä rahasummalla kuin mitä Nokian kassassa on rahaa!

Vieläkö ihmettelet, miksi Mr. Elopilla ei ole osakesalkussaan Nokian osakkeita? Älä ole huolissasi, pian hänellä on. Sinun, minun ja erityisesti Suomen hallituksen suosiollisella avustuksella hänellä on kohta koko yhtiö hänen Microsoft –logollaan varustetussa osakesalkussa.

PS. Lisäys eiliseen englanninkieliseen kirjoitukseen: Työministeri Anni Sinnemäki kertoi eilen iltauutisissa, että huolestuttavaan suuntaan ollaan menossa, mutta onneksi tällaiset muutokset vievät vuosia. Ei ole tyttöparka ollut nähtävästi päivääkään suuren yksityisen yrityksen palveluksessa. Tällaiset muutokset toteutetaan aina hyvin nopeasti. Liikemaailmassa raha ei odota, ja nopeus on paras valtti!

http://ylepola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61752-stephen-elop-nokian-viimeinen-toimitusjohtaja

LAINAUS LOPPUU

Ei edes kauhuskenaario!
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2911-02-15 klo 20:52
Lihavointi ja lauseen erilleen korostaminen Viikkosanomien esilletuoma.

—-
Ykä Lepola
Koti Uskonto Isänmaa.
Minusta se on aina ollut niin hienosti ja tyhjentävästi sanottu.

 

Comments are closed.