Laki tuloverolain muuttamisesta. 33 b § Muusta kuin julkisesti noteeratusta yhtiöstä saatu osinko

2004
Antti Kalliomäki SDPLaki tuloverolain muuttamisesta.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2004/20040716

33 b §

Muusta kuin julkisesti noteeratusta yhtiöstä saatu osinko

Muusta kuin julkisesti noteeratusta yhtiöstä saatu osinko on verovapaata tuloa siihen määrään saakka, joka vastaa osakkeiden varallisuusverolaissa (1537/1992) tarkoitetulle matemaattiselle arvolle laskettua yhdeksän prosentin vuotuista tuottoa. Siltä osin kuin verovelvollisen saamien tällaisten osinkojen määrä ylittää 90 000 euroa, osingoista 70 prosenttia on pääomatuloa ja 30 prosenttia verovapaata tuloa.

Edellä 1 momentissa tarkoitetun vuotuisen tuoton ylittävältä osalta osingosta 70 prosenttia on ansiotuloa ja 30 prosenttia verovapaata tuloa.

Jos osakas, jota ei työntekijäin eläkelain (395/1961) 1 d §:n mukaan pidetä mainittuun yhtiöön työsuhteessa olevana, on verovuonna käyttänyt omana tai perheensä asuntona yhtiön varoihin kuuluvaa asuntoa, asunnon arvo vähennetään hänen osakkeidensa arvosta 1 momentissa tarkoitettua vuotuista tuottoa laskettaessa.

Elinkeinotoimintaa harjoittavan osakeyhtiön osakkaan ja hänen perheenjäsenensä ottama, yhtiön varoihin kuuluva rahalaina vähennetään hänen osakkeidensa arvosta 1 momentissa tarkoitettua vuotuista tuottoa laskettaessa, jos osakas yksin tai yhdessä perheenjäsentensä kanssa omistaa vähintään 10 prosenttia yhtiön osakkeista tai heillä on vastaava osuus yhtiön kaikkien osakkeiden tuottamasta äänimäärästä. Laina vähennetään ensisijaisesti lainanottajan omien osakkeiden arvosta ja sen ylittävältä osalta perheenjäsenten osakkeiden arvosta osakeomistuksen suhteessa.

Tämä laki tulee voimaan 15 päivänä elokuuta 2004.

Tätä lakia sovelletaan ensimmäisen kerran vuodelta 2005 toimitettavassa verotuksessa. Luonnollisten henkilöiden ja kuolinpesien saamista osingoista on kuitenkin veronalaista 57 prosenttia ja verovapaata 43 prosenttia vuodelta 2005 toimitettavassa verotuksessa.

Naantalissa 30 päivänä heinäkuuta 2004

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Valtiovarainministeri
Antti Kalliomäki


2011 Jouni Backman SDP
http://www.sdp.fi/politiikka/artikkeli/3711/backman-suurosingot-verolle

Backman: Suurosingot verolle

27.3.2011 11:01

SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Backman vaatii verotuksen ulottamista listaamattomien yhtiöiden osinkoihin. – Oikeudenmukaisuus edellyttäisi kaikkien tulojen olevan verotuksessa samalla viivalla. Nyt näin ei ole. 

– Listaamattomista yhtiöistä voidaan nostaa vuosittain henkilöä kohden jopa 90 000
euroa osinkoja ilman, että niistä maksetaan lainkaan veroa. Näiden henkilöiden veroprosentti voi siis olla nolla. Tällainen verottomuus ei ole perusteltua. Täysimääräisesti tästä verovapaudesta hyötyy vain muutama tuhat kaikkein varakkainta kyseenomaisesta yhtiöistä osinkoja saavaa, mutta verotulomenetykset ovat kaikkiaan satoja miljoonia euroja.

Backman huomauttaa, että yritysten vakavaraisuutta on tuettava myös verotuksen keinoin, mutta se ei edellytä osinkojen verottomuutta. – Listaamattomista yhtiöistä pääomatulona saatavasta ns. normaalituotosta on perusteltua periä muiden pääomatulojen tapaan kohtuullinen vero. Sosialidemokraatit ovat valmiit antamaan yrityksessä työskentelevälle, perheensä kanssa yrityksen enemmistön omistavalle yrittäjälle erillisen huojennuksen muutoin kattavasta uudesta osinkoveromallista.

– Kokoomus ja keskusta haluaisivat säilyttää jatkossakin varakkaimpien listaamattomien yritysten osinkojen verottomuuden nykyisellään. Tämä ei ole yllättävää, sillä ne tukevat muutoinkin hyvätuloisimpia.

– Yllättävää on kuitenkin se, että myös perussuomalaiset haluavat säilyttää mahdollisuuden verovapaisiin osinkoihin. Yllättävää tämä on siksi, että perussuomalaiset olisivat kyllä kiristämässä vähävaraisempien yrittäjien ansiotuloverotusta, joka on yrittäjien pääasiallinen vero, mutta säilyttämässä varakkaimpien yrittäjien verottomat osinkotulot.


Kommentti.
Tämäkin nyt velä paljastui SDP:n ja Vanhasen 1. hallituksen tekosiksi. Varallisuusveron poistosta nyt puhumattakaan.  Nyt sitten Kalliomäki jättää politiikan ja tilalle tulee (?) varallisuusveron poiston takuumies Lauri Ihalainen! Anna mun kaikki kestää!

Yrittäjien suojelemiseksi tarvittaisiin kiireesti laki, siitä, että asuntoa ei voi menettää konkurssin sattuessa eikä jäädä ikuiseen velkavankeuteen. Kerrasta poikki, jos huonosti on käynyt. Ja sitten uusi yrittäminen, josko sitten onnistuisi paremmin. Rikollisuus on tietenkin sitten toinen juttu, mutta kai se selviäisi asioita tutkimalla niinkuin nykyisinkin tapahtuu velallisen epärehellisyyttä selvitettäessä. Konkurssin tehneen yrittäjän kuuluu saada asua omassa asunnossaan jos sellaisen on onnistunut hankkimaan!. Arvatkaaavai säädetäänkö tällaista. Ei säädetä, koska lainsäätäjinä on arkajalat ja ministerreinä täydet nollat, esim oikeusministeri Tuija Brax, joka on luonut pätevyyden kehän ympärilleen, kun media ei halua paljastaa sitä kenen asialla oikeusministeri oikeasti on.

Tässä unohtui sitten nämä epäpätevät virkamiehet, joista yksikään ei uskalla ryhtyä yrittäjäksi vaan huolehtivat pankkien ja rikkaiden eduista toimissaan. Linkkejä tulossa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2011-03-28 klo 03:10

Lue myös Bisquit-arkisto.


”Antti Kalliomäen viimeinen vallankumouksellinen teko”
tiistaina 20. syyskuuta 2005. 

”Tässä esitetään seuraava veikkaus: Kapitaali bonuksesta. Moraali anuksesta. Tieto siitä, ettei pääomalla ole isänmaata, näyttää nyt levinneen jopa valtiovarainministeriöön. Antti Kallomäki esittää viimeisenä vallankumouksellisena tekonaan varallisuusveron poistamista isänmaasta. Forssan suunnassa saattaisivat pyöriä haudoissaan jos eläisivät, koska eivät ymmärtäisi maailman muutosta”. Maa ja maksattaminen. Bisquit, Iltasanomat tiistaina 20.09.2005.
http://www.12.fi/2005/09/20/bisquit.htm

http://www.nettisanomat.com/2005/09/20/bisquit.htm

http://www.sanomanetti.fi/2005/09/20/bisquit.htm

Kuva:
PICT4745bisquitteksti700

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.