Perussuomalaiset ajettiin paitsioon ja oppositioon! Hallituspaikat jäävät haaveiksi? Portugal-paketti

Perussuomalaiset ja Timo Soini ajettiin paitsioon! Hallituspaikat jäävät haaveiksi?

Monenlaista voi vielä tapahtua, mutta jos perussuomalaiset eivät peru kielteistä kantaansa Portugalin apupakettiin, niin oppositioon joutuvat.

Nyt näyttää siltä, että kokoomuksen Jyrki Kataisesta tulee pääministeri jo 100 %.n varmuudella (edellisessä kirjoituksessa luku oli 99,9).

Oppositioon joutuvat tahdolla tai tahtomattomuudella, osin myös taitamattomuudella, keskusta ja perussuomalaiset. Näillä puolueilla on yhteensä 74 paikkaa, joten 125 paikkaa riittää kyllä hallituksen muodostamiseen, josta voidaan pudottaa vielä vasemmistokin pois, jäljellä olisi vieläkin 111 paikkaa, joka olisi riittävä vaikka niukka enemmistö. Jos oikein koville ottaa niin kristillisdemokraatitkin voitaisiin vielä pudottaa tästäkin joukosta ja hallituksella olisi 105 paikkaa ja oppositiolla 94 (puhemies ei osallistu äänestyksiin) ja silläkin voisi hallita, ainakin aluksi.

Tämä laskelma perustuu siihen,  että Sdp kyllä taitaa sen, ettei se nyt joudu oppositioon, onhan se toiseksi suurin puolue ja hallitushalut ovat kovat.

Keskusta ja Mari Kiviniemi sähläsivät omat mahdollisuutensa siihen, kun heti kättelyssä ilmoittivat  haluavansa oppositioon, jolloin Sdp ja vakuuttavasti esiintynyt puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaati vaalituloksen huomioonottamista ja perussuomalaisten pääsyä hallitukseen. Tässä oli ketunhäntä, jolla pönkitettiin omaa asemaa ja ei kuitenkaan hirttäydytty hylkäämään Portugal-pakettia vaan aina vaan vaadittiin sijoittajien ja pankkien vastuuta määrittelemättä mitä ne voisivat olla. Sdp:lle oikeasti kelpaa sekin, että sijoittajat joutuvat joskus myöhemmin vastuuseen, jos vain joku näin lupaisi jossakin, että tällaiseen pyritään. Hallitukseen kuitenkin mennään!

En ole kuullut nyt aamun uusia uutislähetyksiä, enkä eilisiäkään kun luonnon äänet houkuttelivat enemmän kuin mediaäänet.

Tämä on tietenkin ennustus, joka saattaa toteutua tai jäädä toteutumattakin, mutta kyllä siinä nyt yksi kohta on ainakin varmaa: Seuraavan hallituksen pääministeri on Jyrki Katainen, olkoon koalitio sitten millainen hyvänsä.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2011-05-09 klo 08:40.

PICT8824d20070413vanhanenistuu440sh

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13.

http://www.nettisanomat.com/2007/04/13/etusivu.html#perjantai20070413

2007.
Pääkirjoitus. Tapoja Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen!

Kaiken korskeuden keskellä ei tarvitse käyttäytyä moukkamaisesti naishenkilöä kohtaan. Vt. pääministerinkin pitäisi ymmärtää, että hän on hallitustunnustelujen vetäjä ja hänen edustamallaan puolueella on sittenkin vain neljäsosa eduskuntapaikoista. Kohteliaisuutta korskeuden sijaan. Hyviä tapoja välinpitämättömyyden sijaan. Eikö viiskymppinen mies ole tällaista vielä oppinut? Huomaavaisuus naisen istahtaessa ja tuolin vetäminen sopisi myös  ”Euroopan presidentiksi ” itseään kutsuneelle mörrikälle.
Perjantaina 2007-04-13. Pertti Manninen.

Palaute:
viikkosanomat@hotmail.com

 http://www.viikkosanomat.fi  – blogi
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  – lehti
http://www.nettisanomat.com  – lehti

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.