LAINATTU. A-P Pietilä Rahan Perässä …Urpilaisen tyhjät takuukset

LAINATTU
Torstaina  2011-09-01 klo 19:15. Viikkosanomat. Pertti Manninen. (Päivän nimi korjattu 2011-09-02)

Mäntsälä-lehti
A-P Pietilä
Blogi
Rahan Perässä
Urpilaisen tyhjät takuukset
1.9.2011 09:25

Kommentoi 7

.Suomalaisia viedään kuin pässiä teuraaksi Euroopan politiikassa. Vanha kauppakansa kreikkalaiset naruttivat suomalaiset hyväksymään käteistalletuksen miljardilainojen vakuudeksi. Eli Suomi olisi lainannut Kreikalle rahaa ja saanut käteistä vakuudeksi. Entinen pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kutsuu tätä osuvasti hölmöläisten peiton jatkamiseksi. Saksa ja Ranska torjuivat hölmöilyn ja kreikkalaiset tarjoavat nyt pankkiosakkeitaan Suomen lainan vakuudeksi. Nerokasta! Kreikan talous kaatuu konkurssiin ja ensimmäisenä romahtavat pankit. Suomen vakuuksien arvo haihtuisi saman tien. Jutta Urpilaisen (sdp.) vaalilupaus takuuksista on osoitus suurista ja katteettomista puheista, joita äänestäjille syötetään vaalikannatuksen toivossa.

Kreikan talouden konkurssi merkitsee ensimmäiseksi pankkien kaatumista, kun ne eivät saa enää ulkomaista lainarahoitusta. Pankkien maksukyvyttömyys voidaan poistaa pääomittamalla pankit uudelleen. Tämä tarkoittaa, että Kreikan valtio hankkii pankkeihin uutta osakepääomaa Euroopan keskuspankilta, Euroopan unionilta tai Kansainväliseltä valuuttarahastolta (IMF). Sen jälkeen nollataan pankin osakkeiden arvo. Pankin omistus siirtyy samalla Kreikan valtiolle ja entiset osakkeenomistajat menettävät omaisuutensa ja Suomen lainojen vakuutena olevat pankkiosakkeet muuttuvat vessapaperiksi.

Kreikka osaa vedättää

 

 

 

 

Kreikkalaiset ovat pitkäaikaisia Euroopan unionin jäseniä ja he tietävät, miten unioni toimii. EU:ssa ei voida hyväksy kahden jäsenvaltion välisiä sopimuksia, jotka loukkaisivat jonkun kolmannen tai useamman jäsenen oikeuksia. Lisäksi kreikkalaiset tietävät, että valtion nykyisten lainojen ehtoihin kuuluu, että Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) saa aina ensimmäisenä omansa
http://www.uusisuomi.fi/raha/113626-rehn-hslle-suomen-vaatimuksessa-ongelma
pois kun velkoja maksetaan. Näin ollen Suomen saamat käteisvakuudet tai pankkiosakkeet olisivat maksujärjestyksessä vasta IMF:n jälkeen. Kolmanneksi on myös selvää, että Kreikalla rahaa lainaavat muut EU-maat eivät tule hyväksymään järjestelyä, jossa Suomi saisi velkansa Kreikalta pois ennen muita luotottajia.

Kreikka vedätti Suomea jo 1994 Suomen EU-jäsenyysneuvotteluissa. Loppuneuvotteluja johti Kreikan silloinen Eurooppa-ministeri ja nykyinen varapääministeri Theorodos Pangalos,
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/han-pilkkasi-suomea—pyytaa-nyt-noyrana-rahaa/art-1288338910371.html
 joka viskin huuruisessa kännissään sätti Suomen neuvottelijoita ja heikensi Suomen jäsenyysehtoja erityisesti maataloustukien osalta. Pangalos oli todellinen Suomi-syöjä, jota Suomen pääneuvottelijat inhosivat sydämensä pohjasta.

Persut ajoivat demarit ansaan

Demarien puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja puoluesihteeri Mikael Jungner uskoivat, että puolue keräisi lisää ääniä eduskuntavaaleissa, jos Kreikka-lainoissa ajettaisiin perussuomalaisten linjaa. Tässä he olivat myös oikeassa.

Urpilainen julisti, etteivät demarit ole hallituksessa jakamassa Kreikalle rahaa ilman takuuksia.Tällä hän tarkoitti, että Kreikan pitää antaa lainoilleen sekä takaus että vakuudet. Urpilainen ei vielä vaalien alla osannut pankkitermejä. Hän luuli, että takaus ja vakuus ovat yhdessä sama kuin takuus. Todellisuudessa uudissanaa takuus ei ole olemassa kuin Urpilaisen suussa
(http://suomisanakirja.fi/takuus ).
On takuu, takuusitoumus ja takaus sekä vakuus.

Persujen pelossa demarit paaluttivat tiukan periaatelinjauksen, joka tuli myös Jyrki Kataisen hallitusohjelmaan.

Demarien vakuusvaatimukset on jo tyrmätty kaikissa suurissa EU-maissa. Myös Suomen ystävänä ja ymmärtäjänä toiminut Saksa
(http://www.uusisuomi.fi/raha/115089-saksa-euromaat-kaatoivat-suomen-vaku… )
on ilmaissut kielteisen kantansa erillisiin vakuuksiin.

Nyt Urpilaisen johtamat demarit ovat pattitilanteessa, josta päästää ulos vain pyörtämällä Urpilaisen lupaukset (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/sampo-pankin-lauri-uotila-vakuuks… ) .
Tämä merkitsisi kyljen avaamista persuille, jotka voisivat syyttää Urpilaista takinkäännöstä ja pelkuruudesta. Se voisi merkitä sitä, että persut saisivat lisää ääniä demarileiristä seuraavissa kunnallisvaaleissa. Urpilaisen löysät lupaukset maksaisivat tällöin ainakin Urpilaisen poliittisen uskottavuuden puoluejohtajana ja valtiovarainministerinä.

LAINAUS LOPPUU
LAINAUS JATKUU
KOMMENTIT klo 19:15  2011-09-01

 

 

7 kommenttia

Seuraakohan Pietilä politiikkaa lainkaan, vai katseleeko sitä kenties persulaisuuden sinikeltaisten lasien läpi. Tähän pikkuriipustuksen osui aika monta asenteellista väittämää ja suoranaista virhettä:

– Suomi ei ole hyväksynyt kreikkalaisten pankkien osakkeita vakuuksiksi.

– Uusien lainojen ehdot eivät välttämättä ole samat kuin vanhojen lainojen. Uusissa lainoissa ei siis välttämättö ole mukana IMF:n etuoikeutta.

Urpilaisen ”takuus” ei ollut mikään yhdistelmä sanoista vakuus ja takaus, vaan harmittava kielellinen lipsahdus, joka ei mitenkään parantanut suoritusta vaalitenteissä.

– Demarithan eivät ole vaatineen mitään erillisiä vakuuksia vaan vakuuksia yleensä. Siis demareille käy aivan hyvin myös se, että muutkin maat saavat lainoilleen vakuudet. Tätä mallia itse asiassa ajettiin ensin ja nyt näyttää, että myös muut EU-maat ovat haluamassa vakuuksia herättyään Suomen ja Kreikan tekemän sopimuksen seurauksena.

– Ulospääsyjä tilanteesta on demareilla ainakin kaksi. Joko uskottavat vakuudet yhteisellä EU-tason sopimuksella tai poisjäänti Kreikan tukipaketista.

– Vaalilupausten löysyyttä tai tiukkuutta ei pitäisi arvioida, kun prosessi on vielä pahasti kesken.

Kirkko63 (nimimerkki)

» vastaa» ilmoita asiattomaksi» linkki tähän kommenttiin

..Ei A-P. Pietilä PerSu ole. Hän on vielä paljon pahempi populisti. Hän on aina oikeassa, hän on – omasta mielestään – oikeassa silloinkin kun on väärässä :-)

Tarkkailija

» vastaa» ilmoita asiattomaksi» linkki tähän kommenttiin

..Koko ongelma (lainat/takuut/finassi ja pankkikriisi) on markkinakapitalismin toiminnan hyväksyminen ja vastuuttoman rahavallan paapominen EU:ssa. Tämän tosiasian johdosta, olen samaa mieltä (kerrankin) Pietilän kanssa, ”Suomea viedään

teuraaksi” lisäyksellä on jo viety, silloin jo kun eduskuntapoliitikot luovuttivat oman kansallisen päätösvallan EU:lle.

Kansallisvaltiot tulevat jatkossakin maksumieheksi tässä rahapelissä, niin Suomi, kuten muutkin EU:n jäsenvaltiot.

Kun on jäsenvaltioiden oma päätäntävalta, eduskuntapoliitikkojen toimesta annettu/otettu pois kansalaisilta, niin tämä on selvää seurausta siitä. Yhdenkään EU:n jäsenmaan ei ole mahdollista yksin ”potkia irti” itseään tästä sopimusten pakkopaidasta, niin tiukat ovat nyky ”paratiisimme” (EU) kahleet.

Suomen politiikkojen ”muka” yritykset vaikuttaa vakuuksiin, olivat myöhäisherännäistä sisäpoliittisten etujen vuoksi, – profiilin nostoyritys.

Mitä nopeammin, sitä parempi irti EU:sta.

Jannu Jokelasta (nimimerkki)

» vastaa» ilmoita asiattomaksi» linkki tähän kommenttiin

..En usko, että Demarit pyörtäisivät lupauksiaan – jos näin tekevät se on puhdas poliittinen itsemurha.

Takuut pitää saada tai sitten pitää irtautua koko tukipaketista – muuta vaihtoehtoa en näe. Kreikan mahdollisuudet selvitä ovat minimaaliset ja takuut ovat välttämättömät jo uskottavuudet kannalta. Kokeile itse hakea 5M€ lainaa ilman mitään takuita takaisinmaksusta – ei taida onnistua.

ExLex (nimimerkki)

» vastaa» ilmoita asiattomaksi» linkki tähän kommenttiin

..Hyvänen aika sentään, eilen juuri uutisissa tuli, että Ranska ei myöskään hyväksy Suomen olemattomia vakuus vaatimuksia, eli asian pitäisi olla harvinaisen selvä. Nyti pitää löytyä sitä Urpilaisen että Kataisen hokemaa VASTUUNKANTOA, mitä he ovat meille suomalsille hokeneet, että jos ei tule täysiävakuuksia, ei tipu lainatakauksia. Muutenkin Sdp:n harjoittama politiikka on jo ollut ala-arvoista, äänestäjille annetut lupaukset ovat lentäneet romukoppaan jo ajat sitten. Kataisen huoli on vaan, että emme aseta muita EU maita huonoon asemaan, vähät väliä vaikka Suomen talous menee tai on jo mennyt kuralle, vähät väliä kantaväestöstä, Eu:n ydin sekä mamut etusijalle, se on sitä kokoomuksen hokemaa suurta isänmaallisuutta.

S-A (nimimerkki)

» vastaa» ilmoita asiattomaksi» linkki tähän kommenttiin

..Pietilä tuntuu oikein hekumoivan sillä, että Suomi kärsisi Kreikka-tuestaan maksimaalisen suuret tappiot. Noin monisanaisella johdattelulla Pietilän olisi pitänyt vaatia, että Suomi ei mene enää ottamaan osaa Kreikan toiseen hätäapupakettiin. Hän ei kuitenkaan vaatinut sitä, vaikka pelottelee Kreikan konkurssilla, mihin on todella syytäkin.

Siitä olen samaa mieltä, että Jutta Urpilainen on nyt poliittisesti pahassa paikassa. Kunniallista poispääsyä sieltä ei ole.

Ilkka Alava (nimimerkki)

» vastaa» ilmoita asiattomaksi» linkki tähän kommenttiin

..Ilkka Alavan kanssa voi olla täysin samaa mieltä Urpilaisen asemasta. Pahassa paikassa taitaa olla.

Alava olisi tietenkin voinut jatkaa ajatusta vielä hiukan pidemmälle: Pääministeri Katainen on vielä pahemmassa paikassa. Hän on hallituksen ”toimitusjohtaja” ja on yhtä sitoutunut hallitusohjelmaan kuin Urpilainenkin. Kataisen tuki omissa joukoissa taitaa olla jonkin verran huonompi. Joku kokoomuslainen Eero Lehtikin on kirjoitellut hallituksen rahanlapiointitouhuuista jokseenkin negatiivisen sävyyn. Demarit näyttävät olevan yksimielisemmin vakuudettomien vakuuksien antamisia vastaan ja siten Urpilaisen tukena.

Hallitus on todella heikoilla: Sen pitäisi toisaalta lunastaa lupauksensa suomalaisille, mutta joutuvat siinä tapauksessa pyllistämään EU:n satraapeille. Toinen vaihtoehto on tietenkin se, että mielistellään EU:n satraappeja ja pyllistetään Suomen kansalle.

Demokratiassa kun toistaiseksi ollaan, kannattaisi ehkä sittenkin muistaa, että Suomessa äänestävät suomalaiset, jopa perussuomalaiset.

Isänmaan asialla kannataisi olla. EU:ta mielistelemällä pääsee pikitietä pitkin opposition perimmäiseen nurkkaan, sinne jonnekin kepulien taakse.

Aadolf Äänruuti (nimimerkki)

KOMMENTTIEN LAINAUS LOPPUU

ALKUPERÄINEN SIVU TÄÄLLÄ:
http://www.mantsalalehti.fi/blogit/rahan-perassa/68706-urpilaisen-tyhjat-takuukset

Comments are closed.