Lainvoimainen Ilkka Kanerva, juttu jatkuu. Hovi keksi ensin tuomion ja sitten perustelut väittää Tettu Utriainen.

Aika jännä juttu. Nyt aamulla hetki ennen uutisia Lapin yliopiston professori Terttu Utriainen pitää kolumniaan radiossa ja kertoo vaalirahoituksesta ja Ilkka Kanervasta. Yksi pieni virhe siinä oli mielestäni kun hän kertoi, että Kehittyvien maakuntien Suomi lahjoitti rahaa Keskustan ja kokoomuksen lisäksi myös sosiaalidemokraateille, monikossa. Muistaaksseni saajia oli vain yksi, Päivi Lipponen.
Kanervan jutusta hän toi hyvin esille sen, että ensin keksittiin tuomio, vapauttava, ja sitten vasta perustelut! Hovioikeus keksi sen, että mitään kaavoitusta, näiden synttärijuhlalahjoittajien asiaa ei ollut juuri sillä hetkellä, joten kysymyksesä ei ollut lahjus.
Toinen seikka, jonka hän toi esille oli se, että poliitikkoa koskisi hoviokeuden mukaan jotenkin lievemmät säännöt vaikka virkamieheen rinnastettava syytetty olikin.
Tällaista ei löydy laista vaan siis hovioikeuden perusteluissa.
Ja sitten uutislähetyksessä heti perään ilmoitus siitä, että valtakunnan syyttäjä Jorma Kalske on valittanut vapauttavasta tuomiosta kaikkien syytteissä olleiden, korkeimpaan oikeuteen, siis pyytänyt valituslupaa.
Kanervan tuomio ei ole siis lainvoimainen. Tästä huolimatta hänet, siis lahjusrikoksesta syytetty, on valittu edellisenä päivänä Etyj: n varapuheenjohtajaksi, yhdeksi heistä, ilmeisesti maan hallituksen esityksestä.
Pääministeri Katainen intoili hovuoikeuden päätöksen jälkeen, että hienoa, ellei sitten fantastista, että oli hienoa kun juttu loppui nyt.
EI siis loppunut. Hänenkin kannattaisii selvittää itselleen mitä tuomion lainvoimaisuus eli lopullisuus tarkoittaa.

Ei sen puoleen kyllähän Helsingin Sanomatkin oli otsikoinut jotenkin niin pääkirjoituksensa, että Kanervan piina alkaa olla ohi ja helpottaa.
Lainvoimainen Kanerva ei ole vielä pitkään aukaan. Kerääköhän paljon ääniä Eurovaaleissa,johon hän HS:n kokoaukeaman jutun mukaan nyt valmistautuu tosissaan, siis lahjusepäily niskassaan!
Hei se kovin helpppoa ole
Viikkosanomat 2013-07-04, USA:n kansallispäivänä 11:36 matkalla Keski-Sumesta. Sata-Hämeeseen onnikan lievässä tärinässä.

Comments are closed.