Osa2. Markku Huuskon ruotsi-kyselyn kritiikistä ja uusia kommentteja 137:n jälkeen. Uusi Suomi. Elokuu 2013.

Osa2.  Markku Huuskon ruotsi-kyselyn kritiikistä ja uusia kommentteja 137:n jälkeen. Uusi Suomi. Elokuu 2013.

Osa1:
viikkosanomat.fi/2013/08/25/raw-teksti-markku-huuskon-ruotsi-kyselyn-kritiikista-ja-137-kommenttia-kirjoitukseen-uusi-suomi-elokuu-2013/

Osa2:

LAINAUS ALKAA

Markku Gröndahl

Juuri näin.Miehän ossoonsavvoo,jotenkin.

Käyttäjän MerjaHeikka kuva
Merja Heikka

Muinaisina aikoina oli sellaisiakin ruotsinkielisiä, jotka halusivat nostaa kansan asemaa, ja he arvostivat Suomen kieltä ja mieltä.

mutta he olivat sivistyneitä, myös sisäisesti.

Nykyisin on näitä sveitsinkajaaninvenäjänkikösuomenruotsitettuja biaudetteja, jotka tulevat kertomaan meille, että mitä me voimme sanoa ja miten äänähdellä, jotta olisimme ylioppilastason fiinejä immeisiä. Mutta meidän pitää kait ymmärtää heitäkin, eikä kovin vihapuheiseksi yltyä, koska he ovat oppineet…ehkä heille on kerrottu jo lapsina tarinoita siitä miten faster-freudenthal kertoi pienestä ja alkukantaisesta suomenkielisestä köyhästä rahvaasta, ja sen tavoista. Eivät osaa edes veistä ja haarukkaa käyttää, vaan puulusikalla reppanat vähät appeensa puukupista kauhovat, jos eivät sitten peräti reunasta ryystä.

pitää laittaa ;), vaikka haluttais laittaa :D, ettei tule vihapuheiseksi tai peräti yberfyhreriksi taas kutsutuksi:

https://www.youtube.com/watch?v=EItsKOxPOcI

Jonne Jokinen

Kyllä pikemminkin Markku Huusko aliarvioi kansaa, jos luulee, ettei kansa voi löytää kolmesta vaihtoehdosta (kyllä, ei, en osaa sanoa) itselleen sopivinta, vaan jotenkin satunnaisesti valitsee näitä…

Markku Huusko ei selvästi kannata täydellistä pakkoruotsin poistoa, joten hän varmasti vastaisi joko ”ei” tai ”en osaa sanoa”. Lähes kaksi kolmasosaa (63%) kansasta sen sijaan kannattaa täydellistä pakkoruotsin poistoa. Mikä tässä on epäselvää? Mikä tässä on ongelma?

Kansan tahto on päivänselvä. Täysin vastaavia tuloksia on saatu aina ennenkin näistä gallupeista. Pakkoruotsi pois (kokonaan) ja sillä siisti. Se on kansan tahto, ja se on myös järjen tahto. Lukekoot ken haluaa, mutta pakkotuputtamiselle ei kiitos.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Tottakai suora kysymys voidaan kysyä, miksei voitaisi — varsinkin kun ruotsin suosiosta ja varauksettomasta koko kansan nauttimasta tuesta kuulee legendaa jatkuvasti. Pitäähän tuo väite voida testata. Jos ihmiset kokevat tulevansa kysymyksellä aliarvioiduiksi ja näkevät, että ruotsia ei voida poistaa, he toivottavasti vastaavat että he kannattavat pakkoruotsia, tai että eivät osaa sanoa, koska kysymyksenasettelu on ongelmallinen.

Tästä asiasta ei tosiaan voi keskustella järjellisesti jos koko keskustelu itsessään pitää vetää aina johonkin loputtomaan suohon niistä kaikista aspekteista joiden kohdalla ruotsin pakollisuutta pitää harkita. Sinun hyväksymäsi kysymyksenasettelu olisi varmaan parikymmentä sivua pitkä monivalintakysymys…

LAINAUS LOPPUUViikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2013-08-26 01:04

 

Tags: , , , , ,

Comments are closed.