Jyrki Virolainen: Potkujen aikaa. Blogista valittu Mikko Paatero.

Jyrki Virolainen: Potkujen aikaa. Blogista valittu Mikko Paatero.

Joskus ei asiasta itse osaa kirjoittaa tarpeeksi monipuolisesti, joten täytyy lainata Jyrki Virolaisen riemastuttavista blogeista numeroa 802!  Osaa , jossa Virolainen  kertoo jälleen kerran poliisiylijohtajan toimintatavoista.

LAINAUS:

torstai 21. marraskuuta 2013

802. Potkujen aikaa

Poliisin PR-kaksikko (Paatero, Räsänen) vakavana tiedotustilaisuudessa

4. Poliisipomo Mikko Paateron potkuille olisi ollut aihetta jo vaikka kuinka kauan, mutta ihmeen sitkeästi tyyppi on saanut istua pallillaan, vaikka esimerkiksi KRP:n ja Helsingin poliisilaitoksen välit ovat olleet huonossa jamassa jo vuosia, mikä ei ole voinut olla haittamatta poliisin toimintaa.

5. Tänään sisäministeri Päivi Räsänen vihdoin uskalsi antaa meille toivoa, sillä juuri parhaillaan meneillään olevassa tiedotustilaisuudessa Räsänen kertoi antaneensa Paaterolle aikaa harkita ”omaa asemaansa” ensi maanantaihin asti. Räsäsen luottamus Paateroon on siis loppunut, mutta hengellisenä ihmisenä Räsänen on ilmeisesti päättänyt antaa Paaterolle aikaa toipua iskusta viikonlopun yli ja tilaisuuden erota virastaan omasta aloitteestaan. Ihme olisi, jos Paatero maanantaina ilmoittaisi pokkana, että hän voi omasta mielestään jatkaa ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.

6. Syyksi Räsäsen ilmoitti, että on syytä epäillä, että Helsingin poliisilaitoksella ei ole menetelty sääntöjen ja Poliisihallituksen määräysten mukaisesti tietolähdetoiminnassa.
Räsäsen mukaan hän on tehnyt johtopäätöksen eilen keskiviikkona saamiensa tietojen perusteella. Hänen mukaansa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolla on ollut asia tiedossa viikon ajan. ”Katson, että tämä on asia, joka minun olisi tullut tietää”, Räsänen sanoo. Paatero siis panttasi ko. tietoa ministeriltä viikon ajan.

7. Luultavasti tämä on vain osasyy Paateron potkuille, koska syitä olisi paljon enemmänkin. Kaiken kaikkiaan Paatero on menettänyt ministerin luottamuksen ja siksi hän saa lähteä. Mutta voisiko tapahtua niin, että Paatero haluaisi vetkuttella lähtöään vielä muutaman kuukauden? Se olisi todella merkillistä, mutta Paateron tietäen ei kuitenkaan aivan mahdoton vaihtoehto. Selvintä olisi ollut, jos ministeri olisi näyttänyt Paarolle ovea virastaan jo tänään.

8. Räsänen kertoi keskustelleensa asiasta eilen Paateron kanssa. Ministeri ja Paatero ovat sopineet, että Paatero arvioi edellytyksiään jatkaa poliisiylijohtajana ensi maanantaihin asti.
Paatero sanoi miettineensä pitkään, mikä hänen oma vastuunsa tilanteessa on. ”Vastuu varmasti on olemassa”, Paatero totesi. Tyypillistä paaterointia – ”vastuu on varmasti olemassa”. Paateron aika luottamuksen palauttamiseksi käy vähiin. Viikonlopun aikana Paatero tuskin voi keksiä mitään muuta keinoa ministerin luottamuksen palauttamiseksi kuin oman eronsa.

9. Räsänen on pyytänyt valtakunnansyyttäjänvirastoa selvittämään poliisin tietolähteiden käyttöä ja valvontaa. Poliisiylijohtaja Paateron olisi pitänyt valvoa Helsingin poliisilaitosta, sen komentajaa Jukka Riikosta ja poliisilaitoksen tietolähteiden rekisteröintiä ja käyttöä, mutta sitä hän ei ollut tehnyt.

LAINAUS LOPPUU

Kaikki tämä ja paljon muuta osoitteissa:

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/11/802-potkujen-aikaa.html ja

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/

Tähän sitten havaitsemispäiväys:
Viikkosanomat.Pertti Manninen. Keskiviikko 2013-11-21 klo 21:41

P.S Lue myös yhtä riemastuttavat kommentit ja kommentin kommentit!

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.