Elop oli mitä puhdasverisin Troijan hevonen uuden kirjan kovasta todistelusta huolimatta. Vain lopputulos ratkaisee. Pekka Nykänen ja Merina Salminen: Operaatio Elop – Nokian matkapuhelinten viimeiset vulddt en

Vain lopputulos ratkaisee kaikessa toiminnassa. Muu on spekulointia ja turhaa selittelyä. Sentähden tämä kirja on ihan huikean turha siltä osin kun siinä pestään Elopia puhtaaksi Nokian joutumiseen Microsoftille huikeaan alennushintaan, jota Elopin toimet kummasti avittivat.

Elop tuli Microsoftilta, tuhosi Nokian arvon, Microsoft osti Nokian pikkurahalla. Elop palasi Microsoftille. Mitä muuta kuin Troijan hevonen!

Ei näissä isoissa ympyröissä tehdä mitään  mitään vahingossa. Tottakai löytyy selittäjiä, jotka hämärtävät todelliset tarkoitusperät, mutta nämä olisi nähtävä eikä ajauduttava naiviuteen. Jos uskoo palavan öljylautan olleen taitamattomuutta, olisi viisainta  ollut jättää kirja kirjoittamatta.

On siinä lehtitietojen, Kauppalehti, HS ja Keskisuomalainen paljon hyväkin ja mielenkiintoista. 110 on haastateltu.

Mutta sylttytehtaalla ei ole käyty eikä päästy. Sentähden tulkintaa kirjan pääväittämästä: Elop ei ollut Troijan hevonen, kannattaa hiukan epäillä, valitettavasti meidän suomalaisten kannalta Troijan puuhevonen ryösti meiltä lopullisesti Nokian matkapuhelimet. Jorma Ollila oli kyllä kylvänyt tuhon siemenet aikaisemmin, senkin me tiedämme!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantaina 2014-10-11 klo 12:25. Uudella 140 e:n Huaweilla.

Comments are closed.