Konkreettisia ja utopistisia tulevaisuuksia: Timo Soini: ”Aina sieltä jokunen kannattajakortti allekirjoitettuna lähtee mukaankin.”

Konkreettisia ja utopistisia tulevaisuuksia: Timo Soini: ”Aina sieltä jokunen kannattajakortti allekirjoitettuna lähtee mukaankin.”

Maasudun tulevaisuus-lehti jukaisee nykyään ulkoministeri Timo Soinin vieraskolumneja. Hyvä näin, kun ”omassa lehdessä” niitä ei julkaista. Onhan entinen perussuomalainen sinisestä tulevaisuudesta uneksiva.

Soini aloittaa kolumninsa ”Kesä ja kärpäset” näin:

”Loma tuli tänäkin vuonna. Ulkoministerin puhelin on tosin aina päällä. Mutta nyt on aikaa myös ladata akkuja ja olla läheisten kanssa.

Rautavesi rentouttaa kummasti. Kesätapahtumissa on kiva tavata ihmisiä. Aina sieltä jokunen kannattajakortti allekirjoitettuna lähtee mukaankin.

Kuninkuusravit ovat tänä vuonna kotikonnuilla Espoossa. Siitä tulee hienoa.

En ole enää puolueen puheenjohtaja. Olen sininen rivimies niin kuin joku toimittaja keksi kolumninsa kesän tuoksinassa otsikoida. Hyvä määritelmä.

Vastuu puolueesta on poistunut. Huoli maailmasta edelleen välillä valvottaa. Syytöksiä tulee edestä ja takaa. Hieno ravivertaus hillotolpasta on tahallisella väärinymmärtämisellä pilattu.

Joku muu sen kuitenkin sanoi: Soini on suositumpi kuin koskaan. Hommani hoidan ja nähtävästi se on arvioitu hyväksi.”

Sitten jatkoa:

”Asetin vaalikauden alussa viisi hallitusohjelmaan pohjautuvaa painopistettä toiminnalleni ulkoministerinä.

Prioriteetit ovat Itämeren alueen turvallisuuden ja talouden vahvistaminen, Suomen ja Ruotsin ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön tiivistäminen, arktisen politiikan tehostaminen, transatlanttisten suhteiden vahvistaminen ja Suomen rauhanvälitysprofiilin vahvistaminen. Lähes kaikki toiminta, matkat, kokousosallistumiset, puheet ja kirjoitukset peilataan näiden painopisteiden kautta.”

Painopisteisiin ei kuulu naapurimaan Venäjän suhteiden ylläpitäminen. Onneksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö yrittää niitä ylläpitää.

Loppu onkin sitten itsensä kehumista. Ihan lopuksi:

”Nimitin juuri uudeksi rauhanvälityksen erityisedustajakseni Jutta Urpilaisen. Näissä hommissa ei kannata puoluepolitikoida. Kun ollaan Suomen – tai oikeastaan koko maailman asialla.”

Maaseudun tulevaisuus perjantaina 28.07.2017.

Koko juttu on osoitteesssa:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/kes%C3%A4-ja-k%C3%A4rp%C3%A4set-1.199564

Tähän loppuun linkki Nettisanomissa julkaistuun kuvaan kannattajakorttien keräämisestä ja kommenttiin galluppien surullisuudesta, siis siitä, ettei olematonta voi mitata.

Timo Soini kerää kannattajakortteja

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Sunnuntai 30.07.2017 10:09.

Screenshot 2017-07-30 at 11.02.12

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.