He päättivät lähettää suomalaisia sotilaita kouluttamaan kurdeja taisteluissa ISIS:iä vastaan. Sauli Niinistö, Alexander Stubb, Antti Rinne, Erkki Tuomioja, Lenita Toivakka, Päivi Räsänen ja Carl Haglund

He päättivät lähettää suomalaisia sotilaita kouluttamaan kurdeja taisteluissa ISIS:iä vastaan. Sauli Niinistö, Alexander Stubb, Antti Rinne, Erkki Tuomioja, Lenita Toivakka, Päivi Räsänen ja Carl Haglund.

Pääministeri Stubbin hallitus 24.6.2014–29.5.2015

Ministerivaliokunnat

Tiedot ovat hallituksen lopettamisajankohdan mukaiset.

Valtioneuvostolla on neljä lakisääteistä ministerivaliokuntaa: EU-ministerivaliokunta, ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta, raha-asiainvaliokunta ja talouspoliittinen ministerivaliokunta.

Ministerivaliokuntien puheenjohtaja on pääministeri.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta
Ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta valmistelee tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä Suomen ulkosuhteita koskevat asiat, näihin liittyvät tärkeät sisäisen turvallisuuden asiat sekä tärkeät kokonaismaanpuolustusta koskevat asiat.

Ministerivaliokunta kokoontuu käytännössä yhdessä tasavallan presidentin kanssa, jolloin kokousta kutsutaan ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteiseksi kokoukseksi.

Kokoonpano
Pääministeri Alexander Stubb, puheenjohtaja
Valtiovarainministeri Antti Rinne
Ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja
Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka
Sisäministeri Päivi Räsänen
Puolustusministeri Carl Haglund.

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti perjantaina, että Suomi lähettää Irakiin enintään 50 sotilasta koulutustehtäviin. Asiaa on valmisteltu talven aikana Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Suomalaiset eivät osallistu Irakissa taistelutehtäviin. Käytännössä suomalaiset kouluttavat Irakin kurdien peshmerga-joukkoja taistelemaan Isis-järjestöä vastaan. Peshmerga-joukot ovat viime kuukausina taistelleet useiden kaupunkien hallinnasta Pohjois-Irakissa.”

20.3.2015 klo 15:23
https://yle.fi/uutiset/3-7880746

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maaanantai 21.08.2017 22:27.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.