2017. Tilaustutkimus: Hallituksen suosio kasvanut! Osa2. HS-gallupin seuraavat 13 kommenttia.

2017. Tilaustutkimus: Hallituksen suosio kasvanut! Osa2. HS-gallupin seuraavat 13 kommenttia.

Tähän aluksi 53. kommentti, jossa kritiikkiä virhemarginaalien unohtamisesta, siitä, josta olen kirjoittanut eri yhteyksissä jo ainakin 18 vuotta sitten ensimmäisen kerran ja sen jälkeen aina vuosittain, noin pääpiirteissään.
Lisäksi kommentti hs-gallupiin vuodelta 2008, jossa tuskastuneena kirjoitin seuraavankinlaisen lauseen: ”Mistä näitä aina vain löytyy näitä toimittajia Helsingin Sanomissa kun jokainen vuorollaan huoraa tuloksia senkun kerkii.”

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 25.12.2017 13:39

HS-gallupin 25.12.2017 viideskymmeneskolmas kommentti:

”Arisalon3
25.12. 11:54

Olen suuresti pettynyt, että valtakunnan ykköslehti tekee näin surkean jutun. Siinä valossa, että virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa, johtopäätökset ovat suurelta osin katteettomia. Siis oikeasti kuudenkaan prosenttiyksikön erot eivät siis ole välttämättä merkitseviä. Lisäksi verrattaessa vuoden 2015 tuloksiin virhemarginaali on vieläkin suurempi, koska kyseessä on kahden riippumattoman otoksen välinen vertailu. Jutun otsikointi on todellinen pohjanoteeraus.
Vastaa Hyvin argumentoitu (4)

Sitten kaikki uudet (seuraavat) 13 kommenttia:

”Poikittainen maila
25.12. 10:36

Jeesus Fistus: Niin. Tällä nykyisellä hallituksella – ja varsinkin sen johtajalla – on omituinen kyky olla näkemättä omaa rooliaan kansalaisten mandaatin varassa toimivana elimenä. Sellaisen kuuluisi kaiken järjen mukaan erota silloin, kun se tai sen edustamat puolueet eivät nauti kansan enemmistön luottamusta. Mutta mitä vielä. Meillä on edelleen yksi mielestään omnipotenteimpia pääministereitä Suomen historiassa ja kukaan ei sitä saa sieltä puhujapöntöstä näköjään savustettua pois. Ei edes lehdistö, jolle nyt kyseisen tehtävän ei luulisi olevan ihan mahdoton.
En saanut nimim. Jesus Fistuksen kaikesta tyytymättömyydestä oikein selvää mutta ilmeisen selkeä kaipuu nimimerkillä on edelliseen hallitukseen ja sen nauttimaan luottamukseen. Toiseksi tämä luottamus mitataan sännöllisesti eduskuntavaaleissa joissa Jesus Fistus saa myös äänestää jos on täysi-ikäinen.
Vastaa Hyvin argumentoitu (5)

Viisas mies
25.12. 10:49

Vain n tuhannen otanta, ei tarvita kuin muutama hallituksen jeesaaja ja luvut muuttuvat aika lailla, en usko näihin gallupeihin, Hesarin toinen juttu jossa hallitusta ylistetään samana päivänä! Haiskahtaa propagandalta.
Vastaa Hyvin argumentoitu (7)

korianteri
25.12. 10:58

Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto. – Ei ihan käy ilmi näistä kommenteista, valitettavasti. Olipa hallitus onnistunut hyvin tai vähemmän hyvin, toivon heille joulurauhaa ja hyvää mieltä. Samaa toivon tämän jutun kommentoijille. Voisimme jokainen tykönämme miettiä, miltä meistä tuntuu, jos tekemisiämme koko ajan haukutaan ja mollataan. Olisiko rakentava ja hyväksyväkin kommentti joskus paikallaan, vaikka ihan kaikki ei aina menekään parhain päin?
Vastaa Hyvin argumentoitu (1)

pingotin
25.12. 10:59

x2: Ne, jotka eivät ymmärrä taloutta, äänestävät joka tapauksessa vihreitä ja demareita.
Ompa paksu väite.Ketähän neroa tarkoitat tällä talouden ymmärtämisellä.En viitsi nimiä julkaista,jokainen joka seuraa taloutta huomaa että hurraa huutoihin ole aihetta.
Vastaa Hyvin argumentoitu (2)

Systeemi
25.12. 11:00

Huomionarvoista on se, että Kataisen/Stubbin hallituksella oli kahden viimeisen vuoden ajan huonommat arvosanat, kuin Sipilän porukalla nyt. Hallitusvastuu painaa aina, mutta missään nimessä mistään poikkeuksellisen huonosta ei ole kyse nykyisen kohdalla.
Vastaa Hyvin argumentoitu (1)

DI-perusinsinööri
25.12. 11:01

Hallituksen onnistuminen 12/2017 35% prosenttia vastainnesta antaa painottoman arvioinnin ja 4 ei osaa sanoa. 32% vastaineista ei ole tyytyväisiä. jäljelle jää 29% prosentin ”tyytyväiset” vastaajat. Voi tuon kyselynkin noinkin tulkita. Kyllä hallitus on epäonnistunut ja ei nauti kansanluottamusta. Sipilä ei vieläkään suostu tekemään johtopäätöstä ja eroamaan . Tulos tai ulos….
Vastaa Hyvin argumentoitu (9)

Niri
25.12. 11:04

Ehkä kannattaa huomata se, että Sipilän hallituksen suosio on kaiken aikaa ollut vähintään yhtä korkealla kuin Kataisen tai Stubbin hallitus vuodesta 2013. Sipilän hallitus nauttii siis normaalia suomalaista kansansuosiota, tai kansanhyljeksintää.

Kataisen hallitus, joka tuhlasi suomalaisten rahat, nautti kohtuuttoman korkeaa suosiota, kunnes totuus paljastui. ja sekin suosio perustui vain siihen, että normaalisti tyytymättömät vasemmistolaiset ja vihreät olivat hallituksessa.
Vastaa Hyvin argumentoitu (3)

KKeputrolli
25.12. 11:36

Eli ei kovin korkealla. Miksi Helsingin sanomat haluaa antaa kuvan, että hallitus ja erityisesti Kokoomus paistattelisi kansalaisten suosiossa? Ei tarvitse vastata.
Vastaa Hyvin argumentoitu (13)

Arisalon3
25.12. 11:54

Olen suuresti pettynyt, että valtakunnan ykköslehti tekee näin surkean jutun. Siinä valossa, että virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa, johtopäätökset ovat suurelta osin katteettomia. Siis oikeasti kuudenkaan prosenttiyksikön erot eivät siis ole välttämättä merkitseviä. Lisäksi verrattaessa vuoden 2015 tuloksiin virhemarginaali on vieläkin suurempi, koska kyseessä on kahden riippumattoman otoksen välinen vertailu. Jutun otsikointi on todellinen pohjanoteeraus.
Vastaa Hyvin argumentoitu (4)

Difficile
25.12. 11:54

Kotimaan puolesta: Niinistön luvut ovat radikaalisti tippuneet haastatteluajankohtaa luvuista. Ensinnäiset tv-tentit haastattelu jakson lopulla paljastivat Niinistön hoitaneen tehtäväänsä loppujen lopuksi aika surkeasti. Hän on esimerkiksi. heikentänyt suomalaisten turvallisuutta ajamalla EU:sta sotilasliittoa ja täten suomen liittoutumista. On se hyvä, että valtiomies Väyrynen tuli avaamaan kansan silmät liittovaltiomies Niinistön puuhai,uista. Olisi muutoin päässyt kuin koira veräjästä.
Paavosetäkö se siellä? Hyvää joulua sinullekin.
Vastaa Hyvin argumentoitu (0)

Topaz
25.12. 12:27

Noinkin hyvä kannatus (29%) osoittaa että osalla ihmisillä on Tukholma – syndrooma, olemme hallituksen panttivankeja.
Vastaa Hyvin argumentoitu (2)

ex-tietotyöläinen
25.12. 12:28

Etelä-Pohjanmaalaisen sananlaskun mukaan ”Sitä ei näläkäänen tiärä kuinka vaikiaa syönehen on olla.” Tämä on myös Sipilän hallituksen ohjenuorana. Noita ”syönehiä” näyttää olevan vielä 29 prosenttia suomalaisista.
Vastaa Hyvin argumentoitu (3)

Jake68
25.12. 12:31

Huonoin ja vihatuin hallitus kautta aikojen tämä on puolueellinen media ei kannata uskoa kaikkea
Vastaa Hyvin argumentoitu (6)

Jake68
25.12. 12:32

Kaikkien aikojen pohjanoteeraus!
Vastaa Hyvin argumentoitu (7)

(12:32)

Viikkosanomien jutun alkuosa:
http://viikkosanomat.fi/2017/12/25/tilaustutkimus-hallituksen-suosio-kasvanut-hs-sipilan-hallituksen-arvosana-nyt-korkeimmillaan-sitten-kesan-2015/

HS:n juttu kokonisuudessaan:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005501948.html


Tähän yksi nopeasti löytynyt kommentti HS:n aikaisempaan gallup-tutkimukseen vuodelta 2008:

”Hesarissa oli sunnuntaina gallup-juttu.
Kokoomus vetänyt selvän eron kilpailijoihinsa.
Mistä näitä aina vain löytyy näitä toimittajia Helsingin Sanomissa kun jokainen vuorollaan huoraa tuloksia senkun kerkii.

Päävirheet:
Virhemarginaalia ei oteta huomioon. Nytkään ei edes voida sanoa, että kokoomuksella on suurin kannatus. Jos virheet sattuisivat menemään niin että Kokoomus on yläkantissa ja Sdp, jopa Keskusta alakantissa.
Se siitä siis, tietenkin tästäkin vastaa aikaisemmin esittelemäni vastaamaton päätoimittaja Janne Virkkunen.

Toinen päävirhe on se että verrataan tulosta johonkin aikaisempaan gallupiin.
”Nopalla ei ole muistia”, mitä se sitten tarkoittaa? Katso aikaisempi selostus vuosien takaa!. Linkki.
Ainoa johon voi verrata on sataprosenttisesti, paitsi tietenkin nyt Braxin sekoilujen jälkeen, on vaalin tulos.

Miksi tämmöisiä kirjoitan.
No Asus on tullut hankittua ja aina parikymmentä minuuttia löytyy täällä kahvilassa. Kotona on sitten muuta puuhaa, mutta kyllä sielläkin on sitten kirjoitettava kun tilanne käy kovin pahaksi.

Nyt lähden lehtihuoneeseen, aulaan, ja lopetan tältä päivältä.
Kutsun tätä blogiksi, kun tässä samalla selostan maailmanmenoa. Lunta on tosi paljon ja Vuolakkeen mittari näytti nollaa.

Michelle yhtenä päivänä,
ja Syksyn lehdet toisena, yksinään hemmottelualtaassa, jonkunlainen pan-huilu siellä kuului.
Tänään oli jo joululauluja laidasta laitaan: En etsi valtaa loistoa ja Valkea joulu peräkkäin suomeksi laulettuina.

Kello on nyt 20:00.
2008.-12-23 Pertti Manninen”

Osa kirjoituksesta sivulla:
http://www.nettisanomat.com/2008/12/23/etusivu.html

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.