Bingo on siirtynyt nettiin.

Lähes jokainen suomalainen on elämänsä jossakin vaiheessa pelannut bingoa tai ainakin ollut vieressä, kun sitä on pelattu. Yhdessä vaiheessa bingohalleja oli runsaasti, monissa paikoissa useitakin. Nyt nämä ovat lopettaneet toimintansa lähes tyystin.

Vielä on kuitenkin ainakin yksi paikka Suomessa, jossa voi pelata bingoa klassiseen tapaan paikan päällä joka sunnuntai-iltapäivisin: Konneveden työväentalolla Keski-Suomessa.

Myös baareissa ja ravintoloissa sekä risteilyillä bingoa pelataan ihan paikan päällä. Samoin tietenkin erilaisten yhdistysten järjestämissä tapaamisissa.

Valtaosaltaan pelaaminen on siirtynyt nettiin.
Usein voittajista kerrotaan lehdissä, enemmänkin muiden rahapelien voittajista. Tämähän ruokkii pelaaajien intoa. Keskisuomalainen-lehti kertoi erään tarinan: Nettibingossa voittanut satsaa vaimon silmälaseihin. Iltalehti taas innostui bingosta, kun se antoi lukijoilleen bingoruudukon presidentin juhlavastaanoton pukeutumiskoodista artikkelissaan Linnan muotikliseet tekevät juhlasta hauskemman – montako bongaat? BINGO!

Selvää on, että bingo on siirtynyt nettiin. Monipuolisen kuvan nettipelaamisen mahdollisuuksista tarjoaa ebingo-sivusto. Siellä kerrotaan yksityiskohtaisesti pelaamisesta ja esitellään netin parhaita pelisivustoja.

Veikkaus järjestää omissa bingoissaan arvontoja seitsemän minuutin välein.

Aloitin kertomalla Konneveden työväentalon sunnuntai-bingoista. Vaikken siellä koskaan ole käynytkään, niin sivuiltani kyllä löytyy kuva tästä pelipaikasta. Peli ei ollut silloin käynnissä, koska parkkipaikka oli tyhjä. Joskus ohiajaessani se on kyllä pursunut autoista! Kuvia Konnevedeltä 08.05.2011.

Pertti Manninen 06.02.2018.

Comments are closed.