2020. Maaliskuu. Lauri Nurmi, kirjoitusautomaatti tällä kertaa hakoteillä.

Iltalehden toimittaja Lauri Nurmi eksyy hakoteille kritisoidessaan hallituksen suunnitelmia eristää Uusimaa muusta Suomesta. Hänen mielestään perustuslain takaama liikkumisvapaus menee liikkumiskiellon edelle. Hän saattaa olla oikeassa väitteessään, mutta se, että hallitus katsoo toimenpiteen välttämättömäksi ei riipu ollenkaan siitä, mitä hallitus on aikaisemmin tehnyt tai jättänyt tekemättä. Eihän mahdollisesti tehtyä virhettä voi paikata uudella virheellä. Se jos mikä olisi anteeksiantamatonta ja leikkimistä ihmisten terveydellä.

Kirjoitusautomaatti Lauri Nurmi haksahtaa seuraavanlaisen tekstiin Iltalehdessä keskiviikkona 25.03.2020 19:20 kirjoituksessa, jonka otsikko on:

Näkökulma: Armeija ei rauhan aikana kuulu katukuvaan ihmisiä pysäyttämään – Uudenmaan sulku mittaa yhteiskunnan sivistyksen tason.

”Sekin sopii muistaa, että perusoikeuksien loukkaamisella hallitus ja viranomaiset paikkaavat osittain aiempia virheitään.

Koronakriisin jälkeen on edessä keskustelu siitä, miksi helmikuussa ja maaliskuun alussa epidemia-alueilta ja muualta ulkomailta palanneille suomalaisille ei suositeltu edes vapaaehtoista kotikaranteenia ja miksi lennot alueilta saivat jatkua vapaasti viikkojen ajan.

Tapahtunut virhe on suuri syy siihen, miksi Suomessa nyt joudutaan loukkaamaan ihmisten syvimpiä perusoikeuksia.

Jo helmikuussa hallitukselta niin ikään kysyttiin, riittääkö tehohoidon kapasiteetti Suomessa. Silloin sitä ei alettu nopeasti lisätä eri puolilla Suomea, vaan konkreettisista toimista kerrottiin vasta viikkoja myöhemmin.

Tätä taustaa vasten hallituksella on poikkeuksellisen suuri vastuu tavasta, jolla se toteuttaa liikkumisrajoituksen Uudeltamaalta pois.

Uudenmaan sulun toteuttamisen tapa mittaa suomalaisen yhteiskunnan sivistyksen syvyyden.”

Iltalehti keskiviikkona 25.03.2020.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 25.03.2020 23:45.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.