2020. Huhtikuu. ”Kun laajaa tartunnan vaaraa aiheuttava yleisvaarallinen tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäilty tartuntatauti …”

  • Uuden Suomen Petteri Ritalan puheenvuoroon kommentti perjantaina 03.04.2020.

   Matti Lehtinen #3150396

   Jaahans, antikvariaattorin aamulöysät valuu taas tänne.

   Tartuntatautilaissa on kaikki tarvittavat työkalut jopa kuppiloiden sulkemiseen. Kaikki on mennyt perustuslain taakse piiloon kun uskallus soveltaa olemassa olevaa lakia on hukassa.

 1. ”58 §
  Laajaan tartunnanvaaraan liittyvät toimenpiteet

  Kun laajaa tartunnan vaaraa aiheuttava yleisvaarallinen tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäilty tartuntatauti on todettu tai sen esiintyminen on perustellusti odotettavissa, kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin voi päättää toimialueellaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden, oppilaitosten, päiväkotien, asuntojen ja vastaavien tilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten tai yleisötilaisuuksien kieltämisestä. Edellytyksenä on lisäksi, että toimenpide on välttämätön yleisvaarallisen tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Aluehallintovirasto voi tehdä alueellaan vastaavat päätökset silloin, kun ne ovat tarpeen usean kunnan alueella.

  Jos muu kuin 1 momentissa tarkoitettu tartuntatauti aiheuttaa laajaa tartunnan vaaraa, kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin ja aluehallintovirasto voivat alueellaan päättää oppilaitosten ja päiväkotien sulkemisesta, jos se on välttämätöntä taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

  Edellä 1 ja 2 momentissa tarkoitetut päätökset tehdään enintään yhden kuukauden ajaksi. Toimenpiteet on heti lopetettava, kun tartunnan vaaraa ei enää ole.”

  Tämä kommentti helpottaa aikaisempaa ihmetystäni päätösten teon jäykkyydestä ja hitaudesta vaaran ja kuoleman uhatessa.
  Viikkosanomat. Pertti Manninen lauantaina.04.04.2020 10:21 Rasmus-kissan nukahdettua masun päälle tultuani ulkoa ja raavittuani multaa ja maata aikaisemmin siirtämäni Lassen rakennuksen alta pelastamani puun juurille puolentoistatunnin hikijumpassa.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.