2020. Huhtikuu. Presidentti Niinistö jätti kertomatta osallisuudestaan maskikauppaan.

Presidentti Sauli Niinistö on tänään sunnuntaina 12.04.2020 antanut Dagens Nyheterille haastattelun koronaviruksen torjumisesta Suomessa. Tärkeänä hän pitää keskeistä rooliaan poikkeuslakien aikaansaamisessa ollen jopa niiden isä.

Pääministeri Sanna Marin ei voi.nyt kriisin ollessa akuutti lausua asiasta yhtään mitään. Hänen pitää hoitaa asioita täysipainoisesti ja keskittyä niihin. Ei pääministeri voi nyt ryhtyä kinaamaan asioista vaikka oikeasti on ollutkin poikkeuslakien äiti ja sen presidentti Niinistö tietää aivan hyvin.

Sensijaan olisi ollut hyvä tietää, mikä presidentin osuus on ollut tässä maskisotkussa, hengityssuojainten hankkimisessa ja milloin hän on ensimmäisen kerran vuosien varrella huomannut, että niitä on aivan riittämättömästi Suomen varmuusvarastoissa. Tämän hän jätti häveliäästi kertomatta Dagens Nyheterille, joka oli saanut vihjeen siitä, että presidentti Niinistö haluaa antaa haastattelun.

Viikkosanomat. Pertti Manninen
Sunnuntai 12.04.2020 23:17 pääsiäisenä.

Lisäys 23:37.
HS:ssä käsiteltiin tätä haastattelua ja jutun loppuun oli liitetty oikaisu:
”Oikaisu 12.4. kello 12.18: Tekstissä kerrottiin ensin virheellisesti, että Sauli Niinistö olisi kiirehtinyt hallitusta valmiuslain käyttöönotossa. Hän sanoi kuitenkin haastattelussa kehottaneensa hallitusta poikkeustilan käyttöönottoon. Oikaisu 12.4. kello 14.00: Anna-Lena Laurén on DN:n toimittaja, ei vapaa toimittaja, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.”

Siis sittenkin isä!
Viikkosanomat. Pertti Manninen.

Lisäys 23:47
Uudessa Suomessa Niinistö kertoo asiasta seuraavasti:
”Oli helppo todeta, että poikkeustila tarvittiin. Ja minä tein oman osuuteni. Olin aktiivinen ja varoitin. Mitäs sitten olisi ajateltu, jos olisin ollut koko ajan hiljaa? Olenhan minä presidentti.”

Niinpä!
Vuorokausi kohta vaihtuu, eiköhän tämä riitä?
Viikkosanomat. Pertti Manninen

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.