2020. Kesäkuu. Valtakunnan syyttäjä Raija Toiviainen: ”Sitä toivoisi, että nämä ratkaisut tehtäisiin oikeudellisin eikä poliittisin perustein. Jos näin ei tapahdu, voi käydä niin, että oikeutta syyteharkintaan ei anneta. Ja tämä on yksi esimerkki siitä.”

Valtakunnansyyttäjä väittää eduskunnan syyteharkinnan myöntämättä jättämisen olleen poliittinen päätös. Väite ei paljon kansanedustajia kunnioita, virkamies suorastaan halveksii eduskuntaa, kansan valitsemaa ylintä valtioelintä.

Lausahdus on julkaistu Ylen kirjoituksen lopussa.

”Sitä toivoisi, että nämä ratkaisut tehtäisiin oikeudellisin eikä poliittisin perustein. Jos näin ei tapahdu, voi käydä niin, että oikeutta syyteharkintaan ei anneta. Ja tämä on yksi esimerkki siitä.”

Ylen kirjoituksen otsikko kuului: Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen pettyi eduskunnan ratkaisuun Mäenpäästä – ”Onko oikein, että politiikkaa voi tehdä laittomin keinoin?”

Viikkosanomat. Pertti Manninen lopen kyllästyneenä jollei asia olisi kuitenkin niin olennainen, että siitä pitää muistuttaa.
Lauantai 27.06.2020 16:41 helteen uuvuttamana Rasmus-kissaa katsellen avoimen pohjoisen puolen ikkunan äärellä, vaikka kaiketi pitäisi ikkunaa pitää kiinni. Toisaalta sieltä hiukan puhaltaa!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.