2020. Elokuu. Kupla – haluttavuus vai saatavuus 1950-!uvulla.

2020. Elokuu. Kupla – haluttavuus vai saatavuus 1950-!uvulla.

Netistä löytyy pitkä mainosartikkeli  kuplan historiasta. Tämä Keskisuomalaisen juttujen joukosta.

Itsekin kaksi kuplaa omistaneena luin jutun mielenkiinnolla.
Yksi kohta tarvitsee kyllä tarkennusta. Sodan jälkeen kaikesta oli niukkuutta. Länsi-autojen tuonti alkoi hitaasti ja ne olivat kortilla. Senpä vuoksi jutussa mainittu kuplien hinnan muodostus jälleenmyynnissä kertoi enemmän saatavuudesta kuin halukkuudesta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 09.08.2020 07:53.

LAINAUS

” Volkswagen 70 vuotta Suomessa

Suomen ensimmäisestä tuontierästä säilyneet Volkswagen Kuplat täyttivät jo 70 vuotta. Kangasalle on päätynyt jopa kaksi yksilöä. – Senaatintorilla tavataan, sanoo toista vuosimallin 1950 Volkswagenia entisöivä Janne Hilliaho.

Teksti ja kuvat Marko Mäkinen I Kesäkuu 2020

”Vuosien aikana Hilliaho on ottanut yhteyttä myös auton entisiin omistajiin ja kerännyt heiltä tietoa. Auton ensimmäinen omistaja oli tunnettu oopperalaulaja Liisa Linko-Malmio, joka myöhemmin tuli tunnetuksi myös iskelmätähti Katri Helenan laulunopettajana.

– Auto oli Liisan nimissä, mutta se ei ollut perheessä pitkään. Kun Kupla myytiin, he saivat siitä korkeamman hinnan, kuin mitä uutena siitä maksoivat. Hyvin harvinaista sinällään ja se kertoo oleellisen Kuplan haluttavuudesta.”

LAINAUS LOPPUU

Juttuun loppuu. PM

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.