2020. Syyskuu. Ministeri Tuppuraisen omituinen käsitys siitä, että Altia on suomalainen yhtiö. Norjalaisesta yhtiöstä suurin omistaja.

Norjalainen yhtiö sulautuu Altiaan. Samalla siitä tulee Altian suurin omistaja. Tästä huolimatta  ministeri Tytti Tuppurainen on tyytyväinen, että hänen mielestään Altia pysyy suomalaisena yhtiönä. Niin pysyyhän nimi  ja kotipaikkakin on  Helsinki. Asiasta julkaistu kirjoitus  Ilta- Sanomissa 29.09.2020 puhuu puolestaan:

Omistajaohjausministeri Tuppurainen: Olen tyytyväinen, että Altia pysyy suomalaisena. Altia ja norjalainen Arcus yhdistyvät siten, että Arcus sulautuu Altiaan.

LAINAUS

Olen tyytyväinen siihen, että yhdistyvä yhtiö on suomalainen ja sen kotipaikka on Helsinki. Lisäksi yhtiön osake listataan ainoastaan Helsingin pörssissä ja yhtiön toimitusjohtaja tulee olemaan suomalainen, Tuppurainen sanoo hallituksen tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS: DNA BUSINESS

Kasvumarkkinointi ja rahoitus mietityttävät yrittäjiä

Kasvua havittelevan pienyrityksen on tarpeen perehtyä eri rahoitusvaihtoehtoihin ja modernin markkinoinnin keinoihin.

MAINOS PÄÄTTYY

Suomen valtio tulee olemaan Anora Group -nimisen yhtiön toiseksi suurin omistaja 19,4 prosentin omistuksella. Arcuksen pääomistajasta norjalaisesta Canicasta tulee suurin omistaja 22,4 prosentin omistuksella.

Nykyisin Suomen valtio omistaa Altiasta 36,2 prosenttia Valtion Kehitysyhtiö Vaken kautta.

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 29.09.2020 12:27.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.