2020. Marraskuu. Kommentteja IS:n kirjoitukseen Mia Hällin rikastumiseen.

IS:n  Taloussanomat julkaisi kirjoituksen:

Mia Häll, 27, otti riskillä velkaa ja sijoitti – tienasi 271 000 euron pääomatulot viime vuonna

Säästämistä, sijoittamista, riskin ottamista oikealla hetkellä – ja perhe esikuvana. Siinä jyväskyläläissijoittajan vaurastumisen reseptejä.

Mia Häll kotikaupungissaan Jyväskylän Vesilinnassa.

Mia Häll kotikaupungissaan Jyväskylän Vesilinnassa.­

8.11. 15:08

Jyväskyläläinen Mia Häll 27, muistaa säästäneensä aina.

Ja sitten lukijoiden kommentteja:

LAINAUS

KOMMENTIT (148)

 • Ei ihan ehkä riitä.. 
  Varma duuni perheyhtiössä valmiina ja sitä kautta johtoryhmä tai hallituspaikkoja ja sisäpiiriläisyyttä. Ei tainnut tarvita ppintolainoja maksella ja asumiskulutkin jää kertomatta. Taloudellista selkänojaa jo opiskelijana enemmän kuin keskivertosijoittajalla ikinä niin voi ottaakin riskejä. Taas yksi höpöhöpöjuttu omin käsin vaurauteen, vaikka sainkin vähän apuja.
 • Raaka Arto 
  Että kurotaan kiinni ”perhetaustoista johtuvia kuiluja”. Velkavipu kaipaa aina vakuudet ja takuutukset. Mistä tavan temari sellaisia kaivaa? Jää pieneksi Sijoitukset jos vaikka jotain säästöjä olisikin.
 • Pentti 
  ”Kell onni on, se onnen kätkeköön”
  Kiitos kuitenkin kun kerroit, että olet rikas. Saat varmasti paljon uusia ystäviä.
 • paljon uusia ystäviä.
 • Jotainrajaanyt 
  Yhtään ei ollut kultalusikka suussa vaan ihan omalla riskillä isot velkavivut pankista. No jep jep.
 • yrittäjä 
  Ihan höpö juttu.Yrityskaupoilla rikastuneen multimiljonäärisuvun jäsen sijoittaa suvun pääasiassa omistamaan yhtiöön.On siinä riskiä kerrakseen.Huono esimerkki todella.Hallituspaikkojakin pilvin pimein suvun sijoitus yrityksissä
 • lol 
  Eihän tuossa ole mitään omaa, jos on noussut 26-vuotiaana sukuyrityksen johtoryhmään. Toki säästäminen voi olla oma asiansa
 • Kiinteistösijoittajana 

  Aika vieraaksi jäi ne käytännön keinot. Kuinka iso laina ja kohteet. Mikä on tuotto? Keskimäärin osakkeissa 5%. Aika iso pääoma pitää olla sijoitettuna. Keskivertosijoittajalla ei ole mahdollisuutta henkilöstöantiin, niissä ehdot on yleensä hyvät vs sijoittajat. Muutenkin anneissa piensijoittajat saa ylimerkinnässä nappeja. Itsellä oli alussa 22 ke sijoitus osakkeisiin. Pikkuhiljaa laittanut rahaa n 60 ke ja siihen sisään kaikki osingot. Salkussa 130 ke ja osinko n 4500 max v. Aikaa mennyt 10 v. Kyllä rikastuminen jää haaveeksi.Sulje lainaukset

  Eiköhän tässä ole ollut suvun sisäinen järjestely, jossa naisen on ollut pakko ottaa lainaa ja ostaa sukuyrityksen osakkeita, oisko ollut joku pesänselvittely tai joku muu ”sisäinen asia”. Merkittävä omistajuus on myös avannut ovet johtokuntaan ja muutenkin on päässyt ”piireihin”. Näinhän se menee kaikilla, ihan normaalia polkua hän on kulkenut.

 • taas näitä 
  ”– Perhe kannusti ja opetti jo pienenä tekemään taloudellisesti järkeviä valintoja. Jo lapsena, kun säästöpossu oli täynnä, muistan että menimme yhdessä pankkiin ja rahat sijoitettiin osakkeisiin.”-Eli alkupääoma saatiin kotoa. Näin on varmaankin sitten myös niiden ”riskisijoitusten” takaukset, joissa riskiä ei näin ollen ollut.Olipa taas sankaritarina.
 • Taisto 
  Aika vieraaksi jäi ne käytännön keinot. Kuinka iso laina ja kohteet. Mikä on tuotto? Keskimäärin osakkeissa 5%. Aika iso pääoma pitää olla sijoitettuna. Keskivertosijoittajalla ei ole mahdollisuutta henkilöstöantiin, niissä ehdot on yleensä hyvät vs sijoittajat. Muutenkin anneissa piensijoittajat saa ylimerkinnässä nappeja. Itsellä oli alussa 22 ke sijoitus osakkeisiin. Pikkuhiljaa laittanut rahaa n 60 ke ja siihen sisään kaikki osingot. Salkussa 130 ke ja osinko n 4500 max v. Aikaa mennyt 10 v. Kyllä rikastuminen jää haaveeksi.
 • Treidaajaoppilas 
  Jos oikeasti haluaa ja uskaltaa velkarahalla sijoittaa, niin siitä vaan. Artikkelin naiselle täytyy kyllä nostaa hattua rohkeudestaan sijoittajana.
 • Sisäpiiritiedolla 
  Moni on rikastunut oikeaan perheeseen syntymällä ja sisäpiiritiedolla. Tämä tiedettiin jo mutta kiitos artikkelista täytyy muistaa ensi kerralla syntyä rikkaaseen perheeseen. Harva rikastuu velkaa ottamalla ja ahkeruudella.
 • Onni potkii onnekasta 
  Onko tarinan opetus siis se että jokaisen pitää pyytää ensin papan pussista parisataatuhatta euroa, pantata omaisuutensa ja ottaa pankista lainaa toiset paristaatuhatta ja sijoittaa rahat sen jälkeen 1-2 osakkeeseen. Ja sen jälkeen peukut pystyyn että kurssit tuplaantuu
 • Pyh! 
  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.
 • Veli-Pekka Silvan 
  Kuten arvata saattoi perhe on varakas ja nainen työskentelee isoisänsä firmassa :)
 • Isoisän olkihattu 
  271 000 pääomatulot, esim. Hyvällä 5% tuotolla edellyttää 5,42miljoonan pääomaa. Sitä ei palkkatulolla ja lainalla riskisijoitukseen Suomessa muutamassa vuodessa hankita, ja hyvin harvat koko elämänsäkään aikana. Jäikö jotain kertomatta?
 • Pörssihauki 
  Olen joskus kuullut ohjeen ”älä koskaan sijoita velkarahalla”.
 • Ei hävettävää 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.Sulje lainaukset

  Selvennä mitä tarkoitat, sillä väitteessäsi ei ole mitään perää. Sijoittaminen on hienoa ja ylevää. Siinä ei ole mitään hävettävää!

 • Kai de Puu 

  Varma duuni perheyhtiössä valmiina ja sitä kautta johtoryhmä tai hallituspaikkoja ja sisäpiiriläisyyttä. Ei tainnut tarvita ppintolainoja maksella ja asumiskulutkin jää kertomatta. Taloudellista selkänojaa jo opiskelijana enemmän kuin keskivertosijoittajalla ikinä niin voi ottaakin riskejä. Taas yksi höpöhöpöjuttu omin käsin vaurauteen, vaikka sainkin vähän apuja.Sulje lainaukset

  Muistan, kuinka eräs vanha rouva (taisi olla Rakel Wihuri) kertoi vuosia sitten, kuinka hän hoitaa ITSE kaiken kotona ja puutarhassa ja huvilalla, APUNAAN 18 henkilöä!

 • Kulikovi 
  Tämä nyt on taas niin turha juttu. Jos on takana varakas perhe ja suvun yritys, niin on kaikki aika paljon helpompaa. Tavallinen köyhä kansalainen ei saa kuin lämmintä kättä pankista. Mistään vivuista on turha unelmoida. Voisin itsekin ottaa muutamat vivut ja ostaa vaikka viisi sijoitusasuntoa. Tätäpä ei vaan kaikille suoda. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Tämä kovin suosiossa oleva asuntosijoittaminen on yksi suurimpia syipäitä. Ja silti siitä luodaan jatkuvasti mediassa sankarillinen kuva.
 • Jaakko 
  Eli jos et ole kolmekymppisenä vauras ja menestyvä, et ole mitään.
  Ja se on oma syysi ☝
  Kaikilla meillä on samat mahdollisuudet, aivan käsittämätöntä ettei jokainen älyä tarttua niihin…Ei se aina mene niin. Aina yhtä elämässä onnistujaa kohti on kymmenen epäonnistujaa.
 • juupajuu 
  Nää on sarjassa 700e kúussa säästöön pienillä tuloilla. Tulot on yli keskipalkan ja ukko hoitaa yli puolet taloudessa. Helppohan se on kehua miten tulee toimeen vähällä kun on tukea muusta ku pelkästään omasta tilipussista.
 • 8.100.000€ 
  Mia Häll omistaa Admicomin osakkeita 77163 kpl. Niiden arvo on pörssissä 8.100.000€.
 • Hyvä potti 

  Mia Häll omistaa Admicomin osakkeita 77163 kpl. Niiden arvo on pörssissä 8.100.000€.Sulje lainaukset

  Jaa. Näinkö se menikin? Näköjään jäi jotain tarinassa kertomatta!

  Luin jutun silmäilemällä ja oletin sen olevan rehellisistä lähtökohdista kirjoitettu. Ei näköjään ollut, vaan tämä olikin tarina vauraan perheen likasta, joka ei ole piensijoittajaa nähnytkään.

  Ei mikään perusesimerkki tosiaankaan.

 • jaska 
  kaikki vaan velkaa pankista ja sijoittelemaan. Sitten ei tarvitse täällä kenenkään tehdä töitä ja eleskellään kaikki vaan tuotoilla
 • Johtaja 
  Siis osti perheyhtiön osuuksia juuri ennen listautumista?Ei se ole sisäpiiri rikos, vaikka tiesikin listautumishinnan.Luulisi, että kuka tahansa olisi tehnyt saman. Tosin ei olisi ajanut venettä kännissä karille kuten isoisä.
 • Napolin pata 
  Käsi pystyyn ne, jotka osaavat arvostaa sijoittamista ansaintakeinona. Itse pidän käden alhaalla. Sisäpiiritiedoilla ja kenen takauksella otettu laina, jolla nostetaan valtion asumistukijärjestelmän rahat. Ylituottoisten yrityksien tarkoitus on vain rahastus kohteissa, joissa se on mahdollista. Moraali pidetään nukkumassa kopassaan.
 • Raha puhuu 
  Näillä jutuilla aletaan valmistella ihmisiä eläketurvan puuttumiseen tulevaisuudessa. ”Miksi et sijoittanut aikoinaan, ei niitä eläkkeitä ole enää vara maksella”.
 • -j- 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.Sulje lainaukset

  Millä tavalla ne revitään heikommilta?

 • totus 

  Tämä nyt on taas niin turha juttu. Jos on takana varakas perhe ja suvun yritys, niin on kaikki aika paljon helpompaa. Tavallinen köyhä kansalainen ei saa kuin lämmintä kättä pankista. Mistään vivuista on turha unelmoida. Voisin itsekin ottaa muutamat vivut ja ostaa vaikka viisi sijoitusasuntoa. Tätäpä ei vaan kaikille suoda. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Tämä kovin suosiossa oleva asuntosijoittaminen on yksi suurimpia syipäitä. Ja silti siitä luodaan jatkuvasti mediassa sankarillinen kuva.Sulje lainaukset

  Juuri niin. Mikä oli se riski, kun varakas perhe takana?
  Turha juttu taas. Yritetäänkö houkutella nuoria sijoittamaan näillä satuilla?

 • Älä valita vaan tee 
  Kyllä ihmiset kirjoittavat tänne kaameaa saastaa ja myrkkyä! Kyllä tuo oma saamattomuus ja kaikenkattava katkeruus on hirveää luettavaa.. hyvä Mia ja muut suunnannäyttäjät!!!
 • Realisti 
  Juu otetaan lainaa ja sijoitetaan. Miksei kaikki tee näin, ollaan silloin kaikki rikkaita. Niin joo epävakaat työllisyys näkymät tänäpäivänä. Asuminen vie 20-30% nettotuloista. Noin kolmas osalla suomalaisista koko omaisuuden arvo alle 10.000€.
 • Puukotus 
  Ei tulisi koskaan eikä mistään syystä tällaisen asian kanssa julkisuuteen. Jokainen voi päätellä onko edes 1%:lla samoja lähtökohtia ja mahdollisuuksia valita. Ei Mia vielä ymmärrä millaiset kateuden voimat ja kaksinaamaisuus jylläävät selkänsä takana todennäköisesti. Olin työssäni aikoinaan liian avoin onnellisuudestani ja varoistani. Vasta jonkun ajan kuluttua käsitin mistä kaikenlainen kiusaaminen, pahanpuhuminen ja selkäänpuukottaminen johtui. Jollen olisi lähtenyt, niin olisin sairastunut vakavasti.
 • Miksi tämmöinen juttu? 
  En todellakaan kehtaisi tulla näin julkisuuteen jos olisin samassa tilanteessa. Ja suvun riskienottokyvyn hallinnasta on vuosien takaa todella surullisia juttuja.
 • Tgv 
  Hups. Saman verran ois voinu tulla takkiin. Aikamoinen velka ollut sijoitettuna ja hyvään saumaan laitettu. Jotkut voittaa lotossakin.
 • VanhemmatLellivät 
  En sijoittajana arvosta näitä kultalusikka suussa saatu jo kotona perintönä, heiltä puuttuu palo yrittämiseen, alkupääomat saatu valmiiksi kotoa lusikalla.Älkää jättäkö isoa perintöä lapsille, sen opetti yrittäjä isäni aikoinaan, eikä jättänyt, laittoi kiertoon ennen poistumistaan. Lasten on rakennettava oma elämänsä.
 • Omnia Vanitas 
  Helppo,on velkavipua ottaa tai saada pankista, kun on isoisän perustama vauraus takeena. 99% kansalaisille se ei toimi, pankki ei anna rahaa….
 • Snadin Pirkko 
  Perittyä fyrkkaa.
 • Kristian 

  Näillä jutuilla aletaan valmistella ihmisiä eläketurvan puuttumiseen tulevaisuudessa. ”Miksi et sijoittanut aikoinaan, ei niitä eläkkeitä ole enää vara maksella”.Sulje lainaukset

  Jos eläkemaksut sijoittaisi jokainen itselleen niin kaikki meillä elököityisivät miljonääreinä. Korkoa korolle 40 vuoden työuran ajan on niin julma kaava. Onneksi meidän eläkejärjestelmä on sosialistinen jakojärjestelmä, ettei pääse miljoonat duunarille kertymään.

 • Matz 

  Olen joskus kuullut ohjeen ”älä koskaan sijoita velkarahalla”.Sulje lainaukset

  Se jatkuu…, älä varsinkaan ensikertalaisena. Sijoittajan perusopas.

 • Jeppe 
  Verotietojen julkisuuden vuoksi pitäydyn pitkäaikaistyöttömänä. Minulla on useitakin hyviä liikeideoita, mutta en halua kateellisia ihmisiä niskaani.
 • Zach 

  Aika vieraaksi jäi ne käytännön keinot. Kuinka iso laina ja kohteet. Mikä on tuotto? Keskimäärin osakkeissa 5%. Aika iso pääoma pitää olla sijoitettuna. Keskivertosijoittajalla ei ole mahdollisuutta henkilöstöantiin, niissä ehdot on yleensä hyvät vs sijoittajat. Muutenkin anneissa piensijoittajat saa ylimerkinnässä nappeja. Itsellä oli alussa 22 ke sijoitus osakkeisiin. Pikkuhiljaa laittanut rahaa n 60 ke ja siihen sisään kaikki osingot. Salkussa 130 ke ja osinko n 4500 max v. Aikaa mennyt 10 v. Kyllä rikastuminen jää haaveeksi.Sulje lainaukset

  Harvalla tuon kokoinen salkku on niin rohkeasti vain eteenpäin.

 • Hyvä potti 

  Otti velkaa ja sijoitti ne?Ymmärsinkö oikein?Jos näin meni,niin olisi kiva tietää,mitä hän sanoi pankissa,kun anoi lainaa.Sulje lainaukset

  Kommenteissa sitä tietoa olikin. Varakkaan perheen lapsi, ei mikään sijoittaja. Varmaan hyvää pataa pankinjohtajan kanssa.

 • Höpöhöpöä taas 
  Eipä taida tuokaan yritys maksaa duunareille kunnon palkkaa, kun tuommoisia summia menee omistajien pääomatulojen maksuun.
 • Trolli 
  Kaikki pois vaan tuotannosta ja pankkilainalla sijoittamaan. Mistähän se sijoittajan raha ja tulo taas olikaan peräisin?
 • Aina tätä 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.Sulje lainaukset

  MITÄ. ns. Heikommatko nuo yrityksen omistavat.

 • Funkystock 
  Juttu antaa nopeasti luettuna virheellisen kuvan, mutta totuus tulee ohimennen sanottua. Tuotot ja jäljellä oleva osakepotti tuli sijoituksesta ENNEN pörssilistautumista toimeenpantuun antiin. Nämä ovat poikkeuksetta kultakaivoksia saajilleen ja normaali sijoittaja pääsee mukaan VASTA pörssilistaumisen yhteydessä toimeenpantavaan IPO-antiin, jonka merkintähinta onkin jo ihan toista luokkaa eli kalliimpi. En tiedä, miksi jonkun onnekkaan sukuyhtöstä saamaa jättipottia pitää iltapäivälehdessä julkistaa, sillä asialla ei ole mitenkään rinnastettavissa tavissijoittajan vastaavansuuruiseen riskinottoon.
 • Sijoittajan näkökulma 
  Hienoa kertoa sijoittamisen menestystarinoista. Suomi kaipaakin aktiivisempia sijoitusmarkkinoita. Ihmisten omaisuus on käytännössä asunto ja siksi osakkeet aliarvostettuja. Varallisuutta hallinnoiville sijoitusyhtiölle tärkeää olisi poistaa perintövero, jotta Suomi olisi houkutteleva. Ruotsissa sen teki demarihallitus.Vinkki: Kaikille tämän jutun lukeneille vasta-alkajille neuvoisi harjoitella tavallisilla kaupoilla hyvin ennen kuin tekee CFD-sijoituksia. Shorttaamalla kurssierotusta saa kyllä tuplattua tai triplattua tuoton, mutta huonolla tuurilla tuplattua tai triplattua velat, jos kurssikehitys ei menekään toivotusti.
 • Urat 
  Missä ovat tarinat ihmisistä, jotka ovat sijoituksissaan myös menettäneet rahaa? Itse olen menettänyt erään IT-alan yrityksen konkurssin vuoksi.
 • Velka 
  Velkavipu on useimmille poissuljettu tie rikastumiseen
 • jokutolkku 

  Kyllä ihmiset kirjoittavat tänne kaameaa saastaa ja myrkkyä! Kyllä tuo oma saamattomuus ja kaikenkattava katkeruus on hirveää luettavaa.. hyvä Mia ja muut suunnannäyttäjät!!!Sulje lainaukset

  Mitä horiset, eivät kirjoitukset näytä olevan katkerien ihmisten kirjoittamia, kirjoittavat ainoastaan realismista.
  Saamattomuudestakaan ei ole kysymys jos rahat eivät riitä.
  Monellako on mahdollista saada lainaa, ostaakseen osakkeita.
  Kukaan tavallinen ihminen ei lainaa saa osakkeiden ostamiseen mikäli takaukset eivät ole 110%.
  Moniko vanhempi pistää vaikka velattoman talonsa pantiksi, lainaan jolla ostetaan osakkeita.
  Joitakin juttuja on joskus ollut kun oikeasti joku on saanut kerättyä varallisuutta ihan itse.
  Tämä tarina ei kuulu niihin.

 • Myös Pena 
  Täällä useimmat kommentoijat yhdistävät rikastumisen vipuun. Tässä tapauksessa vivun merkitys on ollut vähäinen ja suurempi tekijä on, että on Admicom-taustainen.Listautumisensa jälkeen Admicom on kymmenkertaistanut markkina-arvonsa noin, eli henkilöstöannissa osallistunut tai myöhemminkin ostanut on saanut todella paljon omaisuutta.Ei siinä mitään, kyllä menestyvän yrityksen omistajan sietääkin rikastua. Ilman muuta henkilö on tehnyt ”jotain” oikein. Olisiko sijoittanut Admicomiin jos ei olisi ollut perheyritys? Ehkä, ehkä ei. Ei pelkkää onnea, vaikka sitäkin on ollut mukana paljon. Sellaisia useimmat menestystarinat joka tapauksessa ovat, osin onnea, osin oikeita ratkaisuja.
 • Pentti 
  Kaikki ei saa velkaa pankeista matalalla korolla. Hyvät veljet porskuttaa ja rikastuu
 • Ninnu 
  Kaikki rahat bitcoineihin. Eilen tuloutettu. Sadan prosentin arvonnousu 7 kuukaudessa.
 • teko 
  Silloin kun tuulipukukansa ryntää sijoittamaan osakeanteihin on romahdus markkinoilla lähellä.
 • jokuvaan 
  Katsokaa miten Admicomin liikevaihto ja markkina-arvo on kasvanut listautumisen jälkeen, hän oli oikeassa yrityksessä töissä oikealla hetkellä ja tajusi osallistua antiin niin kovalla velalla kuin ikinä kehtasi.
 • Joko unohtui 
  Miten menikään pankkikriisin aikana? Oli ulkomaista velkaa ja hyvin monet menettivät kaiken omaisuutensa ja joutuivat vielä lainoja taanneet sukulaisetkin ahdinkoon.
 • Kristian 

  Aika vieraaksi jäi ne käytännön keinot. Kuinka iso laina ja kohteet. Mikä on tuotto? Keskimäärin osakkeissa 5%. Aika iso pääoma pitää olla sijoitettuna. Keskivertosijoittajalla ei ole mahdollisuutta henkilöstöantiin, niissä ehdot on yleensä hyvät vs sijoittajat. Muutenkin anneissa piensijoittajat saa ylimerkinnässä nappeja. Itsellä oli alussa 22 ke sijoitus osakkeisiin. Pikkuhiljaa laittanut rahaa n 60 ke ja siihen sisään kaikki osingot. Salkussa 130 ke ja osinko n 4500 max v. Aikaa mennyt 10 v. Kyllä rikastuminen jää haaveeksi.Sulje lainaukset

  Äärettömän harvalla maailmassa on tuollaisia omaisuuksia. Kuulut heittämällä rikkaimpaan puolikkaaseen prosenttiin eli maailman mittaluokassa pyramidin ihan huipulle. Onnittelut! Hienosti olet onnistunut.

 • Yrittähä 
  Velkakin on pääomaa.
  Itse aloitin yritystoiminnan tyhjästä 20 vuotta sitten 100 t markan lainalla. Laina oli takaisin maksettu 5 vuodessa. Sen jälkeenei ole ollut velkaa. Nyt ei tarvitse kuin johtaa yritystä töissä ei ole paperien pyörittelijöitä.
  Tulot viime vuonna yli 200 t €.
  Et kyllä kaikki on mahdollista vaikkei ole valtavaa alku pääomaa alussa.
  Toki tällöin vaatii alussa todella paljon ja kovaa työtä.
 • Kantasuomalainen 

  Että kurotaan kiinni ”perhetaustoista johtuvia kuiluja”. Velkavipu kaipaa aina vakuudet ja takuutukset. Mistä tavan temari sellaisia kaivaa? Jää pieneksi Sijoitukset jos vaikka jotain säästöjä olisikin.Sulje lainaukset

  Se toimii niin, että kun lainarahalla ostaa osakkeita, ne pantataan lainan vakuudeksi. Tosin se ei riitä lainan koko vakuudeksi vaan tarvitaan myös muuta vakuutta yleensä noin 30 %. Mutta pikku hiljaa sitä varallisuutta kertyy. Pelkästään omaa rahaa sijoittamalla tuotto jää yleensä alhaiseksi.

 • Ei julkaistaan 
  Kyllä naiset osaa tuon sijoittamisen, naapurin tyttö muutti kaupunkiin ei kestänyt vuottakaan kun tuli uudella mersulla käymään kotonaan. Tein saman tempun mersun ostoon meni 40 vuotta. Oliko niin että minun sijoituksilla oli huonompi tuotto.
 • Hujoq 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.Sulje lainaukset

  70-luku kutsuu sinua takaisin… Eli jos sijoitan microsoftiin ja tuplaan pääomani olen repinyt jotain heikoimmilta? Tällainen kommunistinen ajattelu estää vaurastumisen suomessa. Vähemmän valittamista ja enemmän tekemistä

 • Ehdotan 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.

  Millä tavalla ne revitään heikommilta?Sulje lainaukset

  Heiltä, jotka tekevät työt ja maksavat veronsa, kun ei ole mahdollisuutta aggresiiviseen verosuunnitteluun.

 • Ymmärsinkö oikein? 
  Otti velkaa ja sijoitti ne?Ymmärsinkö oikein?Jos näin meni,niin olisi kiva tietää,mitä hän sanoi pankissa,kun anoi lainaa.
 • ukko maalta 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.

  Selvennä mitä tarkoitat, sillä väitteessäsi ei ole mitään perää. Sijoittaminen on hienoa ja ylevää. Siinä ei ole mitään hävettävää!Sulje lainaukset

  Kymmenestä sijoittajasta yksi menestyy mutta kuka kertoo mitä niille yhdeksälle tapahtui?

 • Ei todellakaan 

  Että kurotaan kiinni ”perhetaustoista johtuvia kuiluja”. Velkavipu kaipaa aina vakuudet ja takuutukset. Mistä tavan temari sellaisia kaivaa? Jää pieneksi Sijoitukset jos vaikka jotain säästöjä olisikin.Sulje lainaukset

  Ei tarvitse. Mistä tuollaisen ajatuksen olet päähäsi saanut.

 • Kysyn 

  Miksi kaikki ovat niin kateellisia? Eikö voi olla vain iloinen toisen menestymisestä, itse ainakin olen jos näen, että toisella menee hyvin. No tämä kai sitä suomalaisuutta on..Sulje lainaukset

  Kuka on kateellinen? Me emme voi mitenkään vaikuttaa siihen, kuinka köyhään/varakkaaseen perheeseen/sukuun synnymme. Mutta fiksut ihmiset ovat hiljaa.

 • Joo o 
  Miksi kaikki ovat niin kateellisia? Eikö voi olla vain iloinen toisen menestymisestä, itse ainakin olen jos näen, että toisella menee hyvin. No tämä kai sitä suomalaisuutta on..
 • realisti 
  Jutun henkilön perhe on Jyväskylän varakkain. Perheyrityksen kurssi raketoi ja opiskelijaneidinkin osakkeiden arvo on miljoonissa. Riskin otto on helppoa kun tietää että vaikka kaikki menisi, niin isältä on tulosa kymmenien miljoonien perintö. Riskin otto silloin, kun epäonnistumisessa on todellinen riski köyhyyteen ja velkavankeuteen joutumisesta, on aivan eri asia. Joka tapauksessa toivotan onnea ja menestystä urallaan. Oli se sitten substanssiosaamista tai iltapäivälehdessä poseeraamista.
 • Vanitasvanitatumetomniava 
  Riskillä lainaa jonka isoisä takasi?
 • Tommi 

  Juttu antaa nopeasti luettuna virheellisen kuvan, mutta totuus tulee ohimennen sanottua. Tuotot ja jäljellä oleva osakepotti tuli sijoituksesta ENNEN pörssilistautumista toimeenpantuun antiin. Nämä ovat poikkeuksetta kultakaivoksia saajilleen ja normaali sijoittaja pääsee mukaan VASTA pörssilistaumisen yhteydessä toimeenpantavaan IPO-antiin, jonka merkintähinta onkin jo ihan toista luokkaa eli kalliimpi. En tiedä, miksi jonkun onnekkaan sukuyhtöstä saamaa jättipottia pitää iltapäivälehdessä julkistaa, sillä asialla ei ole mitenkään rinnastettavissa tavissijoittajan vastaavansuuruiseen riskinottoon.Sulje lainaukset

  Joo, sijoitti admicomiin jonka suuromistaja ja perustaja isä Matti Häll on. Omaisuudet perheessä lasketaan sadoissa miljoonissa.

 • Kepulainen 
  Tyhjästä minäkin aloitin. Nyt on miljoona – velkaa.
 • Vompoa 
  Tuuria tuo on, sama kun lotossa voittaisi. Kerran 100 vuodessa käy näin tuottoiss vuosi osakkeissa. Älä ota mallia
 • Jep 
  Hyvä kun saa olla töissä perheyrityksessä. Itselläni ei ole samaa mahdollisuutta. Onneksi sentään kun ei muutakaan järkevää työtä löydy, niin voi olla vaikka työttömänä.
 • Just Sayin 

  Olen joskus kuullut ohjeen ”älä koskaan sijoita velkarahalla”.Sulje lainaukset

  Velkavivulla voi olla iso merkitys, vaikkakaan kyseinen nuori nainen tuskin olisi mitään järkevänkokoista lainaa saanut ellei hänellä olisi ollut vakavaraiset takaajat tai vakuuksien asettajat. Ei sen puoleen, nolliltakin voi lähteä ja pärjätä, mutta harva sijoittaja on nuorena varakas, ellei perheeltä löydy paukkuja avittaa merkittävästi.

 • North State 

  Otti velkaa ja sijoitti ne?Ymmärsinkö oikein?Jos näin meni,niin olisi kiva tietää,mitä hän sanoi pankissa,kun anoi lainaa.

  Kommenteissa sitä tietoa olikin. Varakkaan perheen lapsi, ei mikään sijoittaja. Varmaan hyvää pataa pankinjohtajan kanssa.Sulje lainaukset

  Näinpä. Ei ihan jokainen hae vakuudetonta lainaa, että ostanpa vähän osakkeita poikimaan.

  Yleensä kun tällaisia kaikenkansan sijoittajien menestystarinoita alkaa tulla, pitää myydä. Nyt jo asuntosijoittajien tarinat ovat vähän vähemmällä volyymilla, kun asunnot kerivät alas päin oikein vauhdilla, eikä loppua näy.

 • Sijoittaminen on hyvästä 

  Olen joskus kuullut ohjeen ”älä koskaan sijoita velkarahalla”.Sulje lainaukset

  Se kuuluu oikeasti, että sijoita vain rahoilla, jotka sinulla on varaa menettää.

 • Uskomatonta 
  Riskisijoitukset velkarahallako tämän kokoomuksen ja EK:n kansankapitalismin ihmisille myymisen mainoksen takana?
 • sage 
  Juu,Hällihän teki tuon saman 90 luvulla. Listautumisessa sai henkilöstö olla mukana ja niin oli firma täynnä miljonäärejä, joiden ainoa saavutus oli sattua olemaan Liinoksella töissä. Matti oli aikoinaan suomen bill gates. Hän oli aika taitava.
 • Ei julkaistaan 
  Velkavipu toimii yhtä hyvällä teholla myös toiseen suuntaan, jollei vielä paremmin. Se tarjoaa nopean tien köyhyyteen, nuorilla on tavoitteena olla 30 vuotiaana miljonääri, siihen tarvitaan myös hiven onnea ja myös kärsivällisyyttä.
 • Taisto 

  Aika vieraaksi jäi ne käytännön keinot. Kuinka iso laina ja kohteet. Mikä on tuotto? Keskimäärin osakkeissa 5%. Aika iso pääoma pitää olla sijoitettuna. Keskivertosijoittajalla ei ole mahdollisuutta henkilöstöantiin, niissä ehdot on yleensä hyvät vs sijoittajat. Muutenkin anneissa piensijoittajat saa ylimerkinnässä nappeja. Itsellä oli alussa 22 ke sijoitus osakkeisiin. Pikkuhiljaa laittanut rahaa n 60 ke ja siihen sisään kaikki osingot. Salkussa 130 ke ja osinko n 4500 max v. Aikaa mennyt 10 v. Kyllä rikastuminen jää haaveeksi.

  Äärettömän harvalla maailmassa on tuollaisia omaisuuksia. Kuulut heittämällä rikkaimpaan puolikkaaseen prosenttiin eli maailman mittaluokassa pyramidin ihan huipulle. Onnittelut! Hienosti olet onnistunut.Sulje lainaukset

  Nimenomaan EN ole. En kiellä sitä, että monella ei ole mitään. Mutta se ihan oikea rikastuminen on kyllä puhtaasti yhtä todennäköistä kuin lottovoitto. Hieno suoritus tältä naiselta. Mutta kun itse sijoitan se tonnin silloin ja pari tällöin, sekä ne osingot niin en kyllä ehdi mitenkään samaan. Edes murto-osaan. Siksi olisi hieman kaivannut taustaa. Jos laina on Admicon osuuksien ostoa, niin vastaavasti olisin itsekin ottanut lainaa. Tuotto on ihan eriluokkaa kun saa yhtiöstä voittoja. Toki, olisihan firma voinut kyykätäkin. Tässä yhteydessä en puhuisi puhtaasta säästäjän sijoittamisesta. Lähtökohdat on ihan toiset. Olen 20 v seurannut ja 10 vuotta sijoittanut. 40+ ikää. Tulos on + mutta ei vapauta. Todellisuus on paljon karumpaa kuin nämä jutut. Ja tunnen muitakin piensijoittajia. Bitcoin on tässä näkökulmassa lähinnä uhkapeliä. Tässä maassa pelataan napeilla ja ajatellaan matalalla. 100e osakkeet ei ole mikään jättiomaisuus. Ei vaikka tilillä olisi kymppi näkökulmasta.

 • ei näin 
  Toiset ne on sitten rahanahneita, ei noi tajua sitä, että jos yhdelle kertyy paljon ylimääräistä, se on muilta pois. Ei koulun ruokalassakaan voi ottaa ruokaa niin paljon kuin jaksaa kantaa, siellä saa yhden annoksen ja lisää jos jää yli kun kaikki on saaneet ensin oman annoksensa.Halveksin rahan perässä juoksijoita, itsekkäitä ja omahyväisiä ovat.
 • Jepulis459 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.Sulje lainaukset

  Ilman sijoittajia ei olisi myös kasvua ja merkittävästi vähemmän työpaikkoja. Oma ansiotulo on enemmän kun tällä tytöllä ja kyllä itsekin sijoitan palkasta kaiken mitä pystyn. Pientä velkavipuakin on ollut jonka onneksi poistin just ennen korona romahdusta. Omat pääomatulot on toki murto-osa uutisen henkilön tuloista mutta säästäminen ja sijoittaminen kannattaa aina. Itse ainakin arvostan!

 • Eläketurva 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.Sulje lainaukset

  En mielestäni revi heikommilta, jos sijoitan pienen perintöni ja samanmoisen summan saaduista osingoista, myyntivoitoista ja palkasta yli jääneistä rahoista. Itseltäni ne ovat pois kulutuksesta tällä hetkellä. Tarkoituksena on estää tulojen raju putoaminen eläkkeelle jäädessäni 10 v päästä. Velkarahalla en ikinä sijoittaisi.

  Iso osa sijoittajista on kaltaisiani piensijoittajia, jotka haluavat turvata tulevaisuutensa.

 • Yia 
  Sijoitin joskus 90-luvulla pankin ohjelman mukaan ja kaikki meni. Mietin nyt uskaltsiko sitä nyt yrittää uudelleen vaikka pikku summalla.
 • Oispa mullakin, nyyh 

  ”Kell onni on, se onnen kätkeköön”
  Kiitos kuitenkin kun kerroit, että olet rikas. Saat varmasti paljon uusia ystäviä.Sulje lainaukset

  Löytyi taas yksi katkera suomalainen lisää.

 • Arkkimies 

  Eli jos et ole kolmekymppisenä vauras ja menestyvä, et ole mitään.
  Ja se on oma syysi ☝
  Kaikilla meillä on samat mahdollisuudet, aivan käsittämätöntä ettei jokainen älyä tarttua niihin…

  Ei se aina mene niin. Aina yhtä elämässä onnistujaa kohti on kymmenen epäonnistujaa.

  Se mitään oleminen onneksi suomessa aika huoletonta toistaiseksi. Itseni sairastutti työelämä ainakin osittain.Sulje lainaukset

  Älkää nuoret masentuko, jos ei onnistu työpaikan saanti näinä päivinä ja rahan keruu.
  Kaikilla ei voikaan olla taustalla perhettä ja perheyritystä, jonka kutsuu töihin ja maksaa kunnon palkkaa ynnä antaa rautaisia sijoitusvinkkejä kaupan päälle.

  Onhan varoja omaavilla vastapainona ainainen huoli omaisuudesta, osakemarkkinoiden tilasta, pelko varkaista….

 • Äkkirikas 

  Sijoitin joskus 90-luvulla pankin ohjelman mukaan ja kaikki meni. Mietin nyt uskaltsiko sitä nyt yrittää uudelleen vaikka pikku summalla.Sulje lainaukset

  Nyt on juurikin samat ajat tulossa kuin tuolloin. Pankki ja sijoitusmaailman haluaa rahasi peleihinsä. Kannattaa miettiä parikin kertaa sijoittamista nyt.

 • Näin 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.

  Millä tavalla ne revitään heikommilta?Sulje lainaukset

  Duunarin palkat onnettomia. Johtajiston hyviä. He myös sijoittelevat näistä hyvistä palkoistaan.

 • ENTÄPÄ JOS OLET 
  Vastavalmistunut ja duunipaikkaa ei löydy ja elät Kelan tuilla…” Häll puhuu lämpimästi nuorten kannustamisesta säästämiseen. Hänen mielestään talouskasvatuksen pitäisi olla vahvasti osa peruskoulun opetussuunnitelmaa” alappa siinä sijoittamaan, tai jos saat 50 euroa ylimääräistä, niin vähennetään toimeentulotuesta, ei jää ylimääräistä eikä säästöpossuunkaan laitettavaa…
 • Qdfgh 

  Verotietojen julkisuuden vuoksi pitäydyn pitkäaikaistyöttömänä. Minulla on useitakin hyviä liikeideoita, mutta en halua kateellisia ihmisiä niskaani.Sulje lainaukset

  Siitähän se johtuukin. Tsemppiä sinne mielikuvitusmaailmaan

 • Ehdotan 

  Aika vieraaksi jäi ne käytännön keinot. Kuinka iso laina ja kohteet. Mikä on tuotto? Keskimäärin osakkeissa 5%. Aika iso pääoma pitää olla sijoitettuna. Keskivertosijoittajalla ei ole mahdollisuutta henkilöstöantiin, niissä ehdot on yleensä hyvät vs sijoittajat. Muutenkin anneissa piensijoittajat saa ylimerkinnässä nappeja. Itsellä oli alussa 22 ke sijoitus osakkeisiin. Pikkuhiljaa laittanut rahaa n 60 ke ja siihen sisään kaikki osingot. Salkussa 130 ke ja osinko n 4500 max v. Aikaa mennyt 10 v. Kyllä rikastuminen jää haaveeksi.

  Eiköhän tässä ole ollut suvun sisäinen järjestely, jossa naisen on ollut pakko ottaa lainaa ja ostaa sukuyrityksen osakkeita, oisko ollut joku pesänselvittely tai joku muu ”sisäinen asia”. Merkittävä omistajuus on myös avannut ovet johtokuntaan ja muutenkin on päässyt ”piireihin”. Näinhän se menee kaikilla, ihan normaalia polkua hän on kulkenut.Sulje lainaukset

  Niin menee, kaikilla heillä, jotka kuuluvat sukuun, jolla on yritys. Muuten ei mene, eikä ole siten normaalia polkua kulkenut.

 • Näin se tehdään 

  Että kurotaan kiinni ”perhetaustoista johtuvia kuiluja”. Velkavipu kaipaa aina vakuudet ja takuutukset. Mistä tavan temari sellaisia kaivaa? Jää pieneksi Sijoitukset jos vaikka jotain säästöjä olisikin.Sulje lainaukset

  Minäpä kerron: tämä tavan työläinen teki sen näin: ensin säästetiin käsiraha ja ostettiin asunto (omat säästöt/pankkilaina), sitten pidetiin kulut kurissa , lyhennettiin lainaa jotta asunnosta vapautuu vakuutta ja tehtiin pieniä suoria osakesijoituksia jotta kassavirta kasvaa, käytettiin asunnon maksettua osuutta reaalivakuutena sijoituslainaan, sijoitettiin saatu raha osakemarkkinoille ja maksettiin tuotoilla takaisin lainaa koko ajan elämisen kulut kurissa pitäen. Rinse& repeat. Tuloksena pikkuhiljaa asuntolainaa ja sijoituslainaa maksaen, kasvavaa osinkovirtaa seuraten. Saa tehdä perässä. Ja ei, en matkaile tai vaihda autoa 3 vuoden välein. Tulevaisuudessa mulla on varaa tehdä se osinkotuloilla.

 • Työntutkija 

  Onko tarinan opetus siis se että jokaisen pitää pyytää ensin papan pussista parisataatuhatta euroa, pantata omaisuutensa ja ottaa pankista lainaa toiset paristaatuhatta ja sijoittaa rahat sen jälkeen 1-2 osakkeeseen. Ja sen jälkeen peukut pystyyn että kurssit tuplaantuuSulje lainaukset

  Kyllä sitäkautta valtio saa pääomatuloja kun pitää myydä osakkeet että saa valat maksettua ja jää hyvällä säkällä voittoa mistä veroja maksetaan. Turhaan kadehdit pääomatuloja jos itse et uskalla riskeerata tulevaisuuttasi.

 • Arkkimies 

  Sijoitin joskus 90-luvulla pankin ohjelman mukaan ja kaikki meni. Mietin nyt uskaltsiko sitä nyt yrittää uudelleen vaikka pikku summalla.Sulje lainaukset

  Olen tukenut erästä pankkia hyväuskoisuudessani ostamalla osakkeitaan ja yhtä biotekniikkayritystä. Uskoin oikeasti rikastuvani, tai ainakin pysyväni omillani, olivathan iso pankki ja maankuulu bioyritys kysymyksessä.
  Molemmat puljut menivät konkurssiin!

  Kaikilta ei rahan haalinta suju, vaikka tosissaan yrittäisi!
  Lopetin leikkimästä pienellä palkallani kasinopelejä.

  —–
  Luulin, että jutussa kerrotaan kovasti ahkeroineesta nuoresta, joka on raatamalla, keksinnöillään tai omilla bisneksillä t.m.v. saanut kootuksi nipun miljoonia. Ei se niin ollutkaan. Olikin perheyritysjuttu, joten mitään ei tästä oppinut.

 • Ykä 
  Hienoa, että onnistui. Toisen suuntaisia esimerkkejä onkin sitten ”pilvin pimein”. On otettu lainaa, eikä pystytä maksamaan takaisin.
  Opettavainen esimerkki tulee ”rapakon takaa” , siellä väistyvä presidentti sai anteeksi jopa 500 miljoona lainan.
  .
 • Sijoittaja 
  Sijoitin lottolappuun kymmenen euroa ja voitin pari euroa….
 • Jaakonpoika 

  Että kurotaan kiinni ”perhetaustoista johtuvia kuiluja”. Velkavipu kaipaa aina vakuudet ja takuutukset. Mistä tavan temari sellaisia kaivaa? Jää pieneksi Sijoitukset jos vaikka jotain säästöjä olisikin.Sulje lainaukset

  Niin, mullakin on 100000€ velkavivulla. Jouduin laittamaan omaa vakuutta 200000€. Tosin kaiken omaisuuden olen omin käsin tehnyt. Nyt sijoitus tuottaa noin 10% vuodessa ja toivon että joskus enemmän. Korkoa maksan noin 400€/vuosi. Et tällä hetkellä kannattaa.

 • North State 

  Olen joskus kuullut ohjeen ”älä koskaan sijoita velkarahalla”.

  Se kuuluu oikeasti, että sijoita vain rahoilla, jotka sinulla on varaa menettää.Sulje lainaukset

  Oikeasti se kuuluu niin, että pelaa vain toisten rahoilla. Säästä omasi.

 • Ei julkaistaan 
  Rakennusalan yrittäjä menehtyi ja lapset olivat juuri teini-iän ylittäneitä, heille jäi 80 luvulla perintöä 14 miljoonaa. Muuttivat Espanjaan eivät tehneet töitä ollenkaan. Palvelija teki kotityöt ja nuoret pääosin keksivät itselleen huvituksia. Minulla kesti vielä sen jälkeen työleiriä 40vuotta.
 • Kristian 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.

  Ilman sijoittajia ei olisi myös kasvua ja merkittävästi vähemmän työpaikkoja. Oma ansiotulo on enemmän kun tällä tytöllä ja kyllä itsekin sijoitan palkasta kaiken mitä pystyn. Pientä velkavipuakin on ollut jonka onneksi poistin just ennen korona romahdusta. Omat pääomatulot on toki murto-osa uutisen henkilön tuloista mutta säästäminen ja sijoittaminen kannattaa aina. Itse ainakin arvostan!Sulje lainaukset

  Juuri näin. Omistajana hänkin työllistää satoja. Maksaa eläkkeitä ja työttömillekin. Se on arvostettavaa.

 • truestory 
  Ei mikään rahoituslaitos lainaa rahaa ilmaiseksi tai ilman takauksia.
  Jutussa ei puhuta paljonko riskivalkaa oli otettava ja kuitenkin hän kiittelee sukulaisia, ilmeisesti takauksien saamisesta.
  Ei kukaan tavis saa pankista paria miljoonaa euroa riskisijoituksiin, ellei ole superrikasta amerikantätiä tai setää.
  Uskon normaalilla ahkeralla ja ammattitaitoisella työnteolla pärjäävän edelleen tässä meidän armaassa kotimaassamme.
  Meitä duunareita kuitenkin tarvitaan, jotta nämä riskibisnesihmiset pärjäävät siinä sivussa, nauttien meidän aikaansaannoksista.
 • sitenpä 
  Nuorten rikkaiden sijoittajien taustana on lähes poikkeuksetta vauras perhe, josta on saatu alkupääomat. Köyhän perheen lapsella ei ole ollut pienenä lapsenakaan säästöjä, koska ei rahaa ole mistään satanut. Käytännössä vain niillä lapsilla on säästöjä, joille joku on rahaa lahjoittanut tai jotka ovat saaneet perinnön.Itse olin nuorena innokas osakesijoittaja. Ongelmana oli vain se, että pääomia oli yhteensä vain tuhat euroa, ja siihen aikaan pankin välityspalkkio oli 2 % niin pienien sijoitusten kohdalla per sijoitus. Vain isoilla pääomilla saattoi päästä riittävän pieniin välityspalkkoihin, jotta jotain olisi voinut jäädä itsellekin. Nyt on kymmenien tuhansien eurojen salkku. Mutta en olisi ikinä voinut saada edes 100 000 euron salkkua alle 30-vuotiaana, koska ei ollut pääomia, ja koska pankki ei anna rahaa lainaksi, ellei ole takaajia tai pääomia tai vakituisia tuloja. Nyt minulla on lainaa pankista paljon, koska on riittävän isot sijoitukset, joiden vastineeksi saa lainaakin.
 • Arkkimies 

  En arvosta pätkääkään tommoisia ihmisiä. Sijoittajien tuotot revitään heikommilta. Häpeäisivät.

  70-luku kutsuu sinua takaisin… Eli jos sijoitan microsoftiin ja tuplaan pääomani olen repinyt jotain heikoimmilta? Tällainen kommunistinen ajattelu estää vaurastumisen suomessa. Vähemmän valittamista ja enemmän tekemistäSulje lainaukset

  Mikä tuossa on tekemistä? No avata läppäri tai astua pankkiin. Käyhän sekin työstä, jos lihakset ovat kovin heikot.

  Onko se kommunismia, jos ei jaksa hirveästi iloita siitä, että joku saa itseään varten lisää mania, kun on on jo suvultaan varakas?

  Mitä omaisuuden tileillä makuuttaminen hyödyttää. Omaisuuden, mikä on kertynyt tekevien käsien tekemänä ja jonka tuloksista yritykset lihovat.

  Kun on paljon sitä rahaa, se viedäänkin turvaan maasta pois.

  Rahan pitää poikia työtä ja pyörittää yhteiskuntaa. Tai se pitää käyttää johonkin asialliseen hyvään tarkoitukseen. Ei rahalla ole muuta arvoa.

 

LAINAUS LOPPUU

 

Kommentteja olisi ollut vielä enemmänkin, mutta niiden kopiointi ei tähän nyt onnistunut.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin joskus vuosia, vuosia sitten keksimäni ja julkaisemani iskulause on edelleen ajankohtainen

ELÄMÄ  ON TALOUTTA

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 09.11.2020 04:30.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.