2021. Maaliskuu. Kuntavaalien siirtämistä kesäkuulle puoltaa ministeriön mukaan myös THL:n arvio siitä, että riskiryhmät on kesäkuussa jo ehditty rokottaa hyvin kattavasti.

2021. Maaliskuu. Kuntavaalien siirtämistä kesäkuulle puoltaa ministeriön mukaan myös THL:n arvio siitä, että riskiryhmät on kesäkuussa jo ehditty rokottaa hyvin kattavasti. Lähde: Iltalehti.

Aikaisemmin täällä kirjoitettiin:

LAINAUS

”2021. Helmikuu. On edesvastuutonta järjestää valtakunnalliset vaalit, kun rokotuskattavuus on hyvin pieni.

Julkisuudessa on esitetty argumentteja puolesta ja vastaan.
Painavin peruste vaalien ajankohdan siirtämiseksi myöhemmäksi on tietenkin se, että rokotuskattavuus on vaalien tienoilla nyt keväällä vielä hyvin pieni.

Jostain syystä KAIKKI puolueet ovat innolla kuitenkin vaaleja järjestämässä koronan ollessa vielä voimissaan ja vielä kerran: rokotekattavuuden ollessa hyvin alhainen.

Alhainen on näiden politrukkien maailmankatsomus, kun he viittaavat kintaalla varoittajille ja jopa halveksivat heitä ja nauravat heille.

Yhteiskunta ei siis halua suojella kansalaisiaan vaan piu paut välittää vääjäämättä alhaisesta osallistumisesta vaaleihin. Kaikki rokottamattomat ovat vaarassa ja jäävät sitten pois äänestyspaikoilta.

Näinkö hauras on demokratiamme, tai demokratianne, joka normaalioloissa toitottaa äänestämisen tärkeyttä?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 19.2.2021 17:46.

Pannukakku tulossa. Kuvakin on aikaisemmilta vuosilta kunhan sen löydän!

Tags: 2021, Alhaista, Argumentti, demokratia, edesvastutonta, Helmikuu, hyvin pieni., järjestää, korona, Pannukakku, Politrukki, rokotuskattavuus, vaalit, valtakunnalliset, Viikkosanomat

This entry was posted on perjantai, helmikuu 19th, 2021 at 5:47 pm.”

LAINAUS LOPPUU

Nyt siis tämä rokotetilanne on yksi vaalien siirtämistä puoltava syy. Toinen oli sitten edelleen Iltalehden mukaan:

LAINAUS

”Eduskuntapuolueet ovat saaneet käyttöönsä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekuvan, jossa ilmaistaan koronaepidemiasta johtuva selkeä huoli vaalien terveysturvallisuudesta.

– THL:ltä saatujen tietojen mukaan tautitapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat kohonneet helmikuun jälkeen erittäin nopeasti. Samalla THL:n arvio vaalien terveysturvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä on muuttunut selvästi huolestuneemmaksi.

– On selvää, että epidemian etenemistä ei pystytä tarkasti ennakoimaan. Arvioinnissa on kuitenkin otettava huomioon mahdollisuus siitä, etteivät lähiviikoille suunnitellut toimet ole riittäviä, ja uusia rajoituksia joudutaan asettamaan. Siksi riski vaalien epäonnistumiselle huhtikuun puolivälissä on liian suuri, oikeusministeriön tiedotteessa todetaan.

THL arvioi, että epidemiatilanne voi olla suunniteltuna vaalipäivänä 18. huhtikuuta niin vakava, että se aiheuttaa tuntuvan riskin vaalien terveysturvallisuudelle.”

LAINAUS LOPPUU

Tämä asia oli ilmaistu tässä esille tuodussa blogi-kirjoituksessa näin:
”Jostain syystä KAIKKI puolueet ovat innolla kuitenkin vaaleja järjestämässä koronan ollessa vielä voimissaan …”

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 6.3.2021 19:06.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.