2021. Maaliskuu. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö astuu esiin koronakriisin hoidossa ja ulkopolitiikan johtamisessa Ilta-Sanomien haastatteluissa peräkkäin lauantaina 6.3.2021.

2021. Maaliskuu. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö astuu esiin koronakriisin hoidossa ja ulkopolitiikan johtamisessa Ilta-Sanomien haastatteluissa peräkkäin lauantaina 6.3.2021.

IMG_20171208_204353022

LAINAUS NRO 1. OTSIKKO

”POLITIIKKA
Presidentti Niinistö Suomen pahentuneesta korona­tilanteesta IS:n erikois­haastattelussa: ”Nukuttiin kuin viatonta unta”
Presidentti Sauli Niinistön mukaan koronakriisissä nukuttiin ”viatonta unta”, kun tautimäärät eivät räjähtäneetkään vielä vuodenvaihteessa. Liikkumisen rajoittaminenkin on mahdollista. – Pakko on reagoida, Niinistö sanoo pahenevasta tilanteesta.

Hanna Vesala, Timo Haapala
6:00″

LAINAUS LOPPUU

IMG_20171208_204350313

LAINAUS NRO 2. OTSIKKO

”POLITIIKKA
Presidentti Niinistö pitää kiinni ulkopolitiikan johtamisesta – vertaa Marinin twiittailua kahden edellisen pääministerin toimintaan
Presidentti Sauli Niinistö ei peräänny tuumaakaan ulkopolitiikan vastuusta, johon perustuslaki hänet velvoittaa. Twitter ei sitä muuta.

Timo Haapala, Hanna Vesala
6:00″

LAINAUS LOPPUU

Tässä vielä kaikki oli hyvin. Kuva hallituksen nimitystilaisuudessa ja teksti jostakin muualta. Nettisanomat.

Tässä vielä kaikki oli hyvin. Kuva hallituksen nimitystilaisuudessa ja teksti jostakin muualta. Nettisanomat.

Seuraavana Ilta-Sanomien etusivulla, sillä hetkellä oli kotonaan liittyvä kirjoitus.

LAINAUS NRO 3. OTSIKKO

”KOTIMAA
Hallituksen muistio: Pääsiäisenä Husin vuode­osastoilla voi olla satoja korona­potilaita – yhden hoido­muodon ennakoidaan vähentävän teho­hoidon tarvetta
Pääsiäisen aika arkipyhineen tuottaa vaikeuksia sairaaloille, hallituksen muistiossa ennakoidaan.

Laura Manninen
5.3. 21:40″

LAINAUS LOPPUU

Arvio:
Sattumalta edellinen kirjoitukseni kertoi silloisen valtiovarainministeri Sauli Niinistön yrityksestä tai ainakin esityksestä siirtää eduskuntavaaleja EU-puheenjohtajamaan varjolla. Esitys tyrmättiin siis silloin jo reilut kaksikymmentä vuotta sitten.
Silloinhan Sauli Niinistö oli pahainen, tosin tärkeässä asemassa oleva kyläpoliitikko.

Nyt puhuu valtiomies, jolla on suuri kansansuosio. Jonkinlainen trauma on saattanut jäädä siitä, että pääministeri Sanna Marin tyrmäsi presidentin Nyrkki-ehdotuksen korona-asioiden hoitamiseen tai koordinoimiseen. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti totesi kuitenkin, että maan hallitus on juuri se elin, jolle koronakriisin hoitaminen kuuluu.

Presidentti saattaa hyvinkin olla oikeassa, vasta otsikon luettuani siinä, että Ruususen unta on nukuttu. Ulkopolitiikan hoito kuuluu presidentille yhteistoiminnassa maan hallituksen kanssa. Näinhän nyt vasta Sanna Marin on ryhtynyt lakia noudattamaan. Edelliset pääministerit ovat olleet aika lepsuja tämän asian suhteen. Presidentti Sauli Niinistö on saanut temmeltää aika esteettä tällä alueella.

Nyt sitten lukemaan näitä artikkeleita!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 6.3.2021. 07:22.

DSC06484bld20090918svt2daligalen600sh

Linkki:
http://viikkosanomat.fi/2021/03/05/2021-maaliskuu-kansalaisten-on-hyva-muistaa-etta-sauli-niinisto-esitti-vaalien-siirtamista-suomen-eu-pujeenjohtajuuden-varjolla-kaksi-arkistokirjoitusta/

Kuvat kaivettu Nettisanomien arkistosta ilmeisesti kuviin ja tapahtumiin sopimattomien kuvatekstien kanssa lauantaina 6.3.2021. 17:22.
Viikkosanomat. Pertti Manninen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.