2021. Maaliskuu. Järjettömyyden ääni. Tapaus Antti Neimala. Ottaa syyt niskoilleen kauppaliikkeiden eriarvoisuudesta liikkumisrajoituksista. ”Tehtiin kiireellä”.

2021. Maaliskuu. Järjettömyyden ääni. Tapaus Antti Neimala. Ottaa syyt niskoilleen kauppaliikkeiden eriarvoisuudesta liikkumisrajoituksista. ”Tehtiin kiireellä”.

Talouselämä on haastatellut vastuussa olevaa virkamiestä. Hän taitavasti syyttää kiirettä tästä sotkusta. Luulisi, että kauppa- ja teollisuusministeri Mika Lintilän vastuulla olevassa ministeriössä valmisteltua lakiesitystä olisi lukenut joku muukin virkamies tai ministerin monilukuisesta avustuskaartista joku, joka olisi huomannut tämän eriarvoisuuden.

Esimerkiksi muiden lehtien yleisökommenteissa kyllä huomattiin ja epäiltiin suoraan, ettei vahinko olisi ollut vahinko vaan tahallaan tehty isoja, ja ”omiakin” kauppaliikkeitä suosiva.

Kommenttien mukaan ainakin liikkumistajoitusten yhteydessä Saksassa, Espanjassa ja Kanadassa isojen kauppaliikkeiden ruokaosastot oli erotettu muista osastoista esim. lippusiimoin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 28.3.2021. 05:05.

Talouselämän kirjoitus alkaa kuvalla ja kuvatekstillä.

LAINAUS

Vaikutuksia ei arvioitu. Liikkumisrajoitukset valmistettiin niin kiireellä, ettei vaikutusarvioita tehty, kertoo osastopäällikkö Antti Neimala työ- ja elinkeinoministeriöstä. JULIUS KONTTINEN

Liikkumisrajoitukset ajavat kaupat eriarvoiseen asemaan, mutta kilpailuoikeudesta tuskin on apua – TEM:n Neimala: ”Nimenomainen tarkoitus ei ole suosia jotakin kaupan toimijaa”

27.3.2021 11:55 LAKI POLITIIKKA YRITTÄMINEN KAUPPA

Kilpailuviranomainen ei voi puuttua siihen, miten liikkumisrajoitukset kohtelevat eri kauppoja. Kilpailuoikeus ei ulotu tällaisen liikkumisrajoituksia koskevan lain vaikutuksiin, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Antti Neimala.

Lukuaika noin 2 min

TEM:n osastopäällikön Antti Neimalan mukaan lainsäätäjä, viime kädessä eduskunta, voi harkita, ovatko liikkumisrajoitukset tarkoituksenmukaisia ja kohtelevatko ne kaupan toimialoja ja kauppoja tasapuolisesti.

Lue koko juttu.

LAINAUS LOPPUU

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.