2021. Huhtikuu. HS:n päivitetty uutinen LIDL:n pelikoneista luopumisesta. Kommentteja pyydetty K- ja S-kaupoilta.

2021. Huhtikuu. HS:n päivitetty uutinen LIDL:n pelikoneista luopumisesta. Kommentteja pyydetty K- ja S-kaupoilta.
HS torstaina 15.4.2021.

LAINAUS

Talous|Kauppa

Lidl luopuu pelikoneista kaupoissaan: Päätös tuo kaupalle miljoonien tulomenetykset
Pelikoneet poistuvat kaupoista kesän 2021 aikana.

Pelikoneet poistuvat Lidlin kaupoista kesän 2021 aikana.­KUVA: ALEKSI JALAVA / IS

Joonas Laitinen HS
9:08 | Päivitetty 9:40

KAUPPAKETJU Lidl luopuu Veikkauksen peliautomaateista kaupoissaan. Pelikoneet poistuvat kaupoista kesän 2021 aikana.

Lidl luopuu koneista ensimmäisenä valtakunnallisena kauppaketjuna Suomessa.

Lidlin kaupoissa on yhteensä noin 250 peliautomaattia. Päätös tarkoittaa yhtiön tiedotteen mukaan ketjulle automaateista saatavan provision menetystä. Peliautomaateista saatu provisio on ollut Lidlissä normaaliaikana vuositasolla miljoonaluokkaa. Toimitusjohtaja perustelee päätöstä vastuullisuudella.

”Meille vastuullisuus on tekoja, ei pelkkää puhetta tai mainoslauseita. On kiistaton tosiasia, että pelaamisesta aiheutuu ongelmia, ja että kauppojen pelikoneilla on oma roolinsa tässä. Jokaisen kaupan toimijan on itse päätettävä kantansa pelikoneisiin ja arvioitava mahdollisuutensa luopua niistä, mutta isona yrityksenä voimme toimia esikuvana ja suunnannäyttäjänä tässä”, sanoo toimitusjohtaja Nicholas Pennanen tiedotteessa.

Kauppojen pelikoneista ja niiden vaikutuksista peliriippuvuuteen on keskusteltu jo vuosia. Vuonna 2019 pelikoneiden poistamisesta kaupoista tehtiin kaksi kansalaisaloitetta. Kumpikaan aloitteista ei edennyt eduskunnan käsittelyyn.

HS on pyytänyt asiaan kommentteja S-ryhmältä, Keskolta ja Veikkaukselta.

HS kertoi syyskuussa 2020, että Suomessa on noin 52 000 rahapeliriippuvuudesta kärsivää ihmistä. Luku tuplaantuu, kun mukaan lasketaan ongelmapelaamisesta kärsivät. Se tarkoittaa kolmea prosenttia koko Suomen väestöstä.

Lue lisää: Toimittaja Simo Löytömäki yritti houkutella vanhaa ystäväänsä kaljalle, mutta vastaus tuli vankilasta – Tämä on peliriippuvaisen Tonin tarina

Riippuvuudesta tai ongelmapelaamisesta kärsivien lisäksi Suomessa on lähes 400 000 riskitason pelaajaa. Heille pelaamisesta koituu yksittäisiä ja lieviä haittoja, kuten kertaluontoisia suurehkoja tappioita. Ne ovat satunnaisia, eivät kaada taloutta ja pelaaja pystyy hallitsemaan pelaamistaan.

Uutinen päivittyy.

Aiheeseen liittyvää
Parhaita timanttijuttuja|Toimittaja Simo Löytömäki yritti houkutella vanhaa ystäväänsä kaljalle, mutta vastaus tuli vankilasta – Tämä on peliriippuvaisen Tonin tarina
17.1. 15:39
Artikkeliin liittyviä aiheita
Lidl
Seuraa
Ruoka
Seuraa
Talous
Seuraa
Veikkaus
Seuraa
Joonas Laitinen
Seuraa

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 15.04.2021 09:58.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.