1-1 (Saksa-Suomi)

Ihmeellinen kanava Viisi näyttää jalkapallon karsintaotteluita niillekin joilla ei ole maksukorttia. Selostuskin on kohtuullisen nautittavaa kuunneltavaa (Innanen)  kun se ei ole ylös kohoavaa falsettia niinkuin joskus Urheilukanavalla (Virkkunen). Tapio Nurmela on todella asiantunteva asiantuntija ja yrittää hienovaraisesti korjata Innasen liian ankarat tuomiot epäonnistumisista. Eihän aina voi onnistua, esim lyhyt kulma oli yrittämisen arvoinen, vaikkei se onnistunutkaan. Muutamaa minuuttia ennen loppua Kugi yritti kaukopotkua. Nurmela totesi että olisi kannattanut syötellä ja kuluttaa aikaa ja eikö siellä sitten Saksa häärännytkin maalin. Sekin olisi ollut pelastettavissa kulmaksi, mutta jostain kumman syystä suomalainen ei pelannut varman päälle ja potkaissut palloa päätyrahjan yli, virhe oli amatöörimäinen, siinä puuttui hetken rautainen ammattitaito, ehkä pelaaja jolle pallo ajautui ei ollut puolustaja ja selkäytimestä lähtevä taito ei tullut esille. Muutenkin lopussa olisi pitänyt palloa pyörittää enemmän, kun siihen taitoa ja itseluottamusta oli. Tässä valmentaja Baxter ei mielestäni onnistunut, kun en ainakaan huomannut mitään erirtyistä muutosta.  Vaihtokin oli kyseenalainen kun nuori hyvin pelannut pelaaja otettiin pois kentältä ja Kugi tuli tilalle. Vaihdot ovat sillä tavalla vaarallisia, että pakka voi mennä sekaisin ja turha sitä on sitten sekoittaa, jos ei aivan pakko ole luokkantumisen tai väsymyksen takia. Muutenhan peli oli hyvä ja Suomi on kuin onkin jalkapallomaa, kunhan liigakin saataisiin jotenkin tiiviimmäksi, ei joukkueita vähentämällä, vaan pelaamalla enemmän. Itse JJK.n pelejä hiukan paikan päällekin katsomaan vaivautuneena, ihmettelin täysin tolkutonta 37 päivän kotiotteluväliä. Ei kai semmoinen tuote voi pärjätä kilpailussa ja mielenkiinnossa. Yksityisellä puolella tällaiset markkinoijat olisivat jo ajat sitten saaneet potkut, mutta liigajohto senkun jatkaa muina miehinä ilman mitään häpeän tunnetta.
Stoori tässä yöllä torstaina 2009-10-15 klo 01:37 Pertti Manninen.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.