- 2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax

2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax

Oikeusministeri Tuija Brax jatkaa Suomen perustuslain halventamista. Tällä kertaa hän ilmoittaa, että oikeudellisesti ei ole mitään epäselvää kumpi, pääministeri vai tasavallan presidentti edustaa Suomea EU-huippukokouksissa.

Poliittista oikeutta.

Brax piiloutuu poliittisesti valitun ja poliittisen perustuslakivaliokunnan lausuntoihin reipppaana poliitikkona. Nyt hän varsinkin ilmoittaa kun Lissanbonin sopimus astuu voimaan, että  asiassa ei ole mitään epäselvää.

 

Kuinkahan on?

Suomen perustuslain mukaan ulkopotitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhdessä hallituksen  kanssa. Siis presidentti johtaa. Koska Lissabonin sopimusta ei ole hyväksytty, näppärästi, perustuslain säätämisjärjestyksessä, niin ei se voi mennä Suomen perustuslain edelle, paitsi tietenkin perustuslakivaliokunnan ja ”oikeuministerin” mielestä.

 

Tämä ei muuksi muutu, mutta tietenkin läpeensä mätä, (melkein kaikki) poliitikkojen joukko ajaa tasavallan presidentin pois johtamasta Suomen ulkopolitiikkaa vaikka päätökset ovat tämänhetkisen perustuslain vastaisia, jonkun sopimustasoisen sopimuksen mukaisesti. Lissabonin sopimuksessa EU:lle annettiin oikeushenkilön asema tulkitsemalla väärin Suomen perustuslakia, näppärästi hyväksymättä sitä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Perustuslakivalokunta tulkitsi, että perustuslainsäätämisjärjestystä ei tarvita.

Suomi pysyy banaanivaltiona, jos tänne ei saada riippumatonta perustuslakituomioistuinta, niinkuin  demokraattisissa länsimaissa on (kaiketi pääsääntöisesti). Tästä oli hyvä kirjoitus eilen tai toissapäivänä  Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Kirjoitus täytyy kaivaa esiin ja julkaista.

Aikaisemminkin tähän asiaan on puuttunut mm. Nettisanomat lukuisissa kirjoituksissaan.
http://www.nettisanomat.com

Viikkosanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantai 2009-11-30 klo 21:53.

 

Viikkosanomat
sivut
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Blogi
http://viikkosanomat.fi

One Response to “- 2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax”

  1. […] 2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax  admin @ 9:53 pm […]