Militaristien pirullinen juoni: Rauhanpalkinto Obamalle.

Militaristien pirullinen juoni: Rauhanpalkinto Obamalle.

Taitavasti kirjoitettu puhe, jolla USA:n presidentti perusteli sodankäyntiään oli mannaa suomalaisille sotaintoilijoille, jotka saivat taas voimaa perusteluilleen käydä sotaa Afganistanissa ja kohta ottaa sieltä kokonainen maakunta hallintaansa ja valvontaansa.

Lännen olo, tai idän, minkätahansa ulkomaisen joukon olo on silkkaa hulluutta, sillä se johtaa vain tappamiseen tappamisen jälkeen. Miten 35 000 uutta yhdysvaltalaissotilasta ja Naton jokunen lisätuhat ja Suomen jokunen lisäsata voisivat rauhoittaa maan, jossa hallinto on läpeensä mätä ja jossa ei pystytty edes presidentinvaaleja pitämään? Ei mitenkään, mutta näitä sotia tarvitaan omien itsekkäiden etujen turvaamiseksi, etu siellä ja toinen täällä.

Suomen osallistuminen on oma lukunsa. On kivaa olla ”voittajan” puolella. Kyllä hauskuus jonkun vuoden kuluttua hiipuu. Aika vakavana luulisi joukkojen sinne lähettäjien, Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen,  olevan, kun kuolema korjaa satonsa. Kyllä Naton pääsihteeri Rasmussenkin oli aika totinen avauspuheessaan uutena pääsihteerinä, kun hän kertoi operaation jo vaatineista ja tulossa olevista hengettömistä nuorukaisista.

Viikkosanomast. Pertti Manninen. Perjabntai 2009-12-11 klo 03:11.

 

Comments are closed.