Vanhasesta ei ollut Natoon viejäksi, Lehtomäki tilalle?

Vanhasesta ei ollut Natoon viejäksi, Lehtomäki tilalle?

Pääministeri Matti Vanhanen joutui liian suuriin saappaisiin. Hänessä ei ollut ytyä viemään Suomea Natoon. Uusia joukkoja hän ei taakseen saanut ja omatkin jättivät oman onnensa nojaan. Viimeiset vaalit (kuntavaalit) olivat naula arkkuun. Nämä kuuluisat vaalit, jotka myös hänen lepsuutensa ja intoilunsa johdosta jouduttiin uusimaan kolmessa kunnassa. Sähköistä äänestystä pääministeri Matti Vanhanen kannatti kovasti ja unelmoi jo siitä, että olisi kivaa, kun ennakkoäänestystä voitaisiin seurata reaaliajassa. Ei ole keksittyä vaan löytyy dokumentoituna jonkun lehden arkistosta!

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki on tarpeeksi pehmeän näköinen keulakuva Keskustan Nato-veturiin. Todellisuudessa hän on kovimman luokan peluri, siis hyvä jätkä. Ominaisuutensa hän osoitti hotellin laajentamisluvalle kansallispuistoon ja tietenkin myös siinä, kun hän ryhdikkäästi ilmoitti, ettei aio maksaa takaisin mitään vaalirahoja, koska siinä ei ole mitään laitonta. Kuitenkin hän ”unohti” sen, että hänenkin lain määräämä vaalirahailmoitus oli lainvastainen, koska hän ei eritellyt ylärajan ylittäneitä summia. Ei muka tiennyt ylityksistä?! Helsingin Sanomat ei muuten kirjoittanut tästä palauttamisen jättämispäätöksestä mitään. Muutenkin tässä hiljan oli lehdessä koko sivun, ilmeisesti myötäsukainen juttu, jossa vanhat oli unohdettu. Ne voisi unohtaa, jos ne olisi ensin selvitetty. Natoon on kiire.

Sipoon syöjättären Mari Kivimies (korjaus: Kiviniemi) on liian kovan näköinen, ainakin siis näköinen, keulakuvaksi Nato-veturiin.

Luikertelija Antti Kaikkonen on kyllä menettänyt kasvonsa säätiötouhuissa, eikä tule enää mahdolliseksi valittaessa uutta puheenjohtajaa.

Vaikka Aleksi Eskelinen on vielä liian nuori, niin kannattaa painaa nimi muistiin. Kirjoitusten perusteella hänellä on ainakin joku näkemys yhteiskunnasta, muukin kuin rikkaiden paapominen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-01-10 klo 15:14. Korjaus klo 18:09

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Vanhasesta ei ollut Natoon viejäksi, Lehtomäki tilalle?”

  1. Robby Boin kirjoitti:

    I’d have to buy into with you one this subject. Which is not something I usually do! I really like reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to speak my mind!

  2. I’m having a little problem I can’t seem to be able to subscribe your feed, I’m using google reader by the way.