Ylen kummallista uutisointia: Vainko Keskustan Nova-raha oli rikollista.

Ylen kummallista uutisointia: Vainko Keskustan Nova-raha oli rikollista.

Ylen uutinen päivälle maanantai 2009-02-08. Kommenttina voisi sanoa, että 12 ministeriä sai Nova-rahaa, joista 6 oli keskustasta, 5 kokoomuksesta ja 1 RKP:stä, ei siis KRP:stä. Lisäksi joukkoon kuului eduskunnan puhemies. Nämä kaikki ilmoittivat joko tahallaan tai tahattomasti väärin vaalirahoituksensa oikeusministeriölle vaalirahahoituslakia rikkoen.

Katso Konnakabinetti ja Niinistön ”Olen hulluna rahaan ”- juttu pohjustukseksi osoitteesta:

http://www.nettisanomat.com/2010/02/04/etusivu.htm

Kuvineen päivineen. Tähän lopuksi sitten kokoomusta suojeleva (?) Ylen juttu, jossa kokoomuksesta on nimeltä mainittu pääkonna Kanerva.

Viikkosanomat. Kommentti. Pertti Manninen. Tiistai 2010-02-09 klo 03:22.

YLEN JUTTU:

Talous ja politiikka

Seitsemää epäillään Nova Kiinteistökehityksen talousrikoksista 

julkaistu eilen klo 20:30, päivitetty eilen klo 22:22

Poliisi on saanut valmiiksi vaalirahoittaja Nova Kiinteistökehityksen rikostutkinnan. Poliisitutkinnan mukaan vaalituen antaminen keskustalle oli rikollista. Poliisi epäilee talousrikoksista seitsemää vastuuihmistä. Rikostutkinnan mukaan yhtiö ajettiin konkurssiin syytämällä rahaa keskustalle, pesukoneisiin ja Ilkka Kanervan synttäreihin.

Poliisitutkinnan mukaan vaalituen antaminen keskustalle oli rikollista, koska yhtiön taloudellinen tilanne oli huono. Talousrikoksista epäillään seitsemää Nova Kiinteistökehityksen vastuuhenkilöä.

Kiinteistöbisneksessä toiminut Nova-konserni on ollut monen poliitikon ystävä ja rahoittaja. Nova jakoi muutaman liikemiehen kanssa viime eduskuntavaaleissa yhteensä yli 400 000 euroa vaalitukea lähinnä keskustan ja kokoomuksen poliitikoille.

Poliisi kiinnostui Nova-yhtiön toiminnasta, kun Nova Group ja Nova Kiinteistökehitys ajautuivat konkurssiin. Nyt poliisi on saanut Nova Kiinteistökehityksen rikostutkinnan valmiiksi. YLE Uutisten tietojen mukaan poliisi epäilee seitsemää yhtiön vastuuhenkilöä törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Poliisitutkinnan mukaan vaalituen antaminen Nova Kiinteistökehityksestä keskustalle oli rikollista toimintaa. Konkurssikypsä yhtiö antoi keskustan Menestyvä Suomi ry:lle reilut 100 000 euroa vaalitukea, joka oli 98 prosenttia yhtiön edellisen vuoden liikevoitosta.

Rikostutkinnan ja pesänselvityksenkin mukaan Nova Kiinteistökehitys oli huonossa taloudellisessa tilanteessa koko sen toimintansa ajan vuodesta 2005 lähtien.

Isot palkat, pesukoneet ja Kanervan kekkerit liikaa

Poliisitutkinnan mukaan keskustan tukemisen lisäksi konkurssia vauhdittivat toimitusjohtaja Arto Merisalon yhtiöstä nostamat laina ja palkka, kohua herättäneet pesukonelahjoitukset ja entisen ulkoministerin Ilkka Kanervan syntymäpäiväjuhlien kustantaminen.

Kaikki tämä toiminta on ollut poliisin mukaan törkeää velallisen epärehellisyyttä, koska vastuuhenkilöt tiesivät huonon taloustilanteen, mutta panivat rahaa silti menemään.

Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Saajia ei epäillä

Vaalituen saajia ei epäillä rikoksesta. Nova kiinteistökehitykseen kohdistunut rikostutkinta on nyt loppulausunnoilla ja juttu siirtynee muutaman viikon kuluttua syyteharkintaan.

Syyttäjän mukaan syyteharkinta saattaa venyä jopa ensi syksyyn saakka.

YLE Uutiset

 —

Liite: 

Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta (joka sisältyi Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saatuun rahoitukseen, josta siitäkin lähes kaikki kertoivat vasta vuotta myöhemmin ns. täydentäessään alkuperäistä ilmoitustaan) ts. rikkoivat vaalilakia antaessaan vaalirahoitusilmoituksensa: (Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset)

Pääministeri Matti Vanhanen Keskusta
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
Muuta: Ilta-Sanomat 10.06.2008. ””Vanhanen huomautti ilmoittaneensa omat vaalirahansa, mutta osan merkittävistä sosiaalidemokraateista jättäneen kunnollisen ilmoituksen tekemättä.”  Nettisanomat 2008-06-10.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen Kokoomus
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
*Täydennys 16.5.2008:
Muuta: Ei tuomittu pöytäkirjaväärennöksestä, jonka avulla pääsi puoluekokousedustajaksi.Ulkoasiainministeri Ilkka Kanerva Kokoomus
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
*Täydennys 16.5.2008.

 

 Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen Keskusta
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa

Puolustusministeri Jyri Häkämies Kokoomus
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
*Täydennys 16.5.2008

Opetusministeri Henna Virkkunen Kokoomus
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
5000 euroa
*Täydennys 16.5.2008.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin RKP
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
*Täydennys 23.05.2008

Liikenneministeri Anu Vehviläinen Keskusta
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
*Täydennys 16.5.2008.

Viestintäministeri Suvi Lindén Kokoomus
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
5 000 euroa
Muuta 2002: ”Mikäli ministeri Suvi Linden oli todella tietämätön jääviyden olemassaolosta päätöksenteossa ja myönsi itsensä ja lähisukulaistensa omistamalle golf-kentälle miljoonan markan avustuksen, selitykseksi voi vain tarjota arkielämästä vieraantumista ja oligarkiassa viihtymistä.” Nettisanomat 30.05.2002

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki Keskusta
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
15 000 euroa
*Täydennys 16.5.2008.
Muuta: Iltalehti 15.5.2008: ”… tästä eteenpäin on skarpattava sen kohdalla, että lojaliteetti lakia kohtaan on suurempi kuin lojaliteetti muita tahoja kohtaan.” 

Suomen perustuslaki: Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia. (Valtioneuvosto 60 §). Nettisanomat sunnuntaina 2009-09-20.

http://www.nettisanomat.com/2009/09/20/etusivu.htm

1 308 Responses to “Ylen kummallista uutisointia: Vainko Keskustan Nova-raha oli rikollista.”

 1. Ailene Dietterick kirjoitti:

  this exactly beseemed my wants, regards for letting me know this, its very important for me and my animals.

 2. studia warszawa kirjoitti:

  An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly evaluation on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with extra details? It’s extremely useful for me. Large thumb up for this weblog publish!

 3. see more kirjoitti:

  The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 4. Read More kirjoitti:

  This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ’Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of ”neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune ”Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

 5. Mary Wortley Montagu~ It has all been very interesting.

 6. Read More kirjoitti:

  Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 7. CNA Certification kirjoitti:

  Have you considered adding some relevant links to the article? I think it will really enhance everyone’s understanding.

 8. gun classifieds kirjoitti:

  So not really on the same topic as your post, but I found this today and I just can’t resist sharing. Mrs. Agathe’s dishwasher quit working so she called a repairman. Since she had to go to work the next day, she told him, “I’ll leave the key under the mat. Fix the dishwasher, leave the bill on the counter, and I’ll mail you the check. Oh, and by the way…don’t worry about my Doberman. He won’t bother you. But, whatever you do, do NOT under ANY circumstances talk to my parrot!” When the repairman arrived at Mrs. Agathe’s apartment the next day, he discovered the biggest and meanest looking Doberman he had ever seen. But just as she had said, the dog simply laid there on the carpet, watching the repairman go about his business. However, the whole time the parrot drove him nuts with his incessant cursing, yelling and name-calling. Finally the repairman couldn’t contain himself any longer and yelled, “Shut up, you stupid ugly bird!” To which the parrot replied, “Get him, Spike!”