Kallasvuon lievä veropetos. MTV3:n jutusta pätkä.

Kallasvuon lievä veropetos. MTV3:n jutusta pätkä.

Nyt kun Kallasvuota ollaan potkimassa pois Nokiasta, on syytä palauttaa mieliin tämäkin tapaus ja siihen liittyvät henkilöt ja heidän toimintansa.

LAINAUSPÄTKÄ Netin arkistosta:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2006/01/419984 

”Kuulustelukertomuksen mukaan Kallasvuo ei tullut ajatelleeksi tullausta saapuessaan puoliltaöin Sveitsin Zürichistä Vantaan lentokentälle. Vihreää linjaa poistunut Kallasvuo sanoi Helsingin Sanomien mukaan, ettei hän ollut kokenut tuovansa mitään erikoista, vaan henkilökohtaisia tavaroita omaan käyttöön.

– Tullausasia ei tuolloin ollut mielessänikään. Matkustan paljon, pääosin Euroopassa, ja en huomannut tulevani EU:n ulkopuolelta, kun tulin Sveitsistä.

Tuliaisina oli mm. matkalaukku, kaksi paria miesten kenkiä, miesten pikkutakki, paita ja rannekello sekä antiikkia, pieni hopeinen kulho ja kaksi hopeista viinipullon alustaa.

Sveitsin tulli ilmoitti veronpalautuksista

Kallasvuo oli hakenut ostamistaan tavaroista arvonlisäverojen palautukset. Palautussumma oli vajaat 650 euroa. Sveitsin tulli pyysi normaalin käytännön mukaisesti faksilla Suomen tullia tarkastamaan, tullaisiko Kallasvuo palautuksia vastaavat ostoksensa.

Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen kertoi STT:lle, etteivät Nokia eikä Kallasvuo katso tarpeelliseksi kommentoida asiaa.

Suomisen mukaan Kallasvuo raportoi tapahtumasta heti sen jälkeen ja Nokia oli asiasta tietoinen.

Kallasvuo valittiin elokuussa Nokian johtoon Jorma Ollilan ilmoitettua jättävänsä tehtävän ensi kesäkuussa. Ollila siirtyy Nokian hallituksen puheenjohtajaksi.

Kallasvuon sakko kertyy 30:sta hieman yli tuhannen euron päiväsakosta. Niiden perustana ovat noin 30 000 euron nettotulot kuukaudessa. Ostosten hinnaksi kertyi sakkojen jälkeen lähes 45 500 euroa.”

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2010-07-20 klo 13:55

Tags: , ,

Comments are closed.