Pakkoruotsi – Salainen sopimus – Kokoomus – RKP

Pakkoruotsi – Salainen sopimus – Kokoomus – RKP

Jyrki Katainen ja Henna Virkkunen ajavat pakkoruotsia niin innokkaasti, että kysymyksessä ei voi olla muuta kuin diili. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen haluaa niin kovasti pääministeriksi, että on turvauduttu varasuunnitelmaan siinä tapauksessa, että Kokoomus ei olisikaan suurin puolue ensi kevään törkeästi kuukaudella siirrettyjen eduskuntavaalien jälkeen. On laskettu, että Kokoomus ja RKP yhdessä muodostavat suurimman ”puolueen” ja niin pääministerin paikka kuuluisi sille.

 Merkit tähän ovat aivan selvät ja varasuunnitelmaan turvaudutaan ennalta laaditun käsikirjoituksen mukaisesti, joka on kirjoitettu niin mutkikkaaksi, että näyttäisi siltä, että tilanteeseen vain ajauduttiin.

 Jyrki Katainen on julkisesti ja julkeasti ilmoittanut, että hän ei anna mitään arvoa puoluekokouksen pakkoruotsin poistamiseksi voittaneelle päätökselle. Höpötetään jostain ristiriidasta, että on myös tässä kokouksessa päätetty, että Suomi pysyy kaksikielisenä maana, Ja tämän varjolla sitten väitetään, että jokaisen suomenkielisen ja muunkin kielisen maahanmuuttajan on opeteltava tai ainakin opiskeltava tuloksista välittämättä ruotsinkieltä peruskoulussa!

 Opetusministeri Henna Virkkunenkin on kaivanut kaikenlaisia historiallisia perusteita sille, että ruotsinkieli kuuluu suomalaiseen kulttuuriin. Kyllä kuuluukin, mutta ei se edellytä sitä, että ruotsinkieltä pitäisi opetella pakosta, kaikkien!. Pakkoruotsi tuli suomalaisten riesaksi, siis sen osan, jolle kielten oppiminen on vaikeaa ja myös sen osan, joka haluaisi opetella muita kieliä, ranskaa, saksaa,, venäjää, espanjaa ja portugalia ja italiaakin, vasta vuonna 1970 opetusministerin, Johannes Virolaisen, päätöksellä yksinkertaisessa lainsäätämisjärjestyksessä ilman perustuslain säätämisjärjestystä. Samalla tavalla se voitaisiin tietenkin purkaa jos haluttaisiin, mutta nyt solmittu salainen sopimus estää purkamisen.

RKP on itse omilla päätöksillään tehnyt ruotsinkielen vieraammaksi valtaväestölle. Ennen tuli ruotsinkielisiä uutisia ja ajankohtaislähetyksiä, esim. OBS!, kaiken kansan nähtäviksi, mutta nyt omalla kanavallaan niiden katsojaluku on marginaalisen pieni. Siellä on paljon hyviä ja mielenkiintoisia ohjelmia, jotka esitetään harakoille. Esim. umpisuomalainen lapsi kertoi aikanaan katselleensa ruotsinkielisiä lastenohjelmia ja pitäneensä niistä. Nyt BUU-klubbenit ja muut ovat suomenkielisten lasten ulottumattomissa. Ei niitä katsella, kun muutakin tulee ja kanavaa ei vaan osata vaihtaa. 

Eläisimme mielenkiintoisia aikoja jos jostain syystä kokoomus ei olisikaan suurin puolue ensi vaalien jälkeen ja se joutuisi turvautumaan tähän diilin, jotta Jyrki Kataisesta saataisiin pääministeri maahamme. Katainen  on myös sitä mieltä, että ”Afganistanin murheet ovat Suomen huolia”. Linkki. Mitähän asioita hän pääministeriksi tultuaan pitää myös Suomen huolina, Somalian merirosvothan  ovatkin jo suomalaisten käsiteltävinä. Entä pohjois-korealaiset?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2010-11-02 klo 21:32.

http://www.nettisanomat.com/2009/09/14/etusivu.htm
#sunnuntai20090830

http://www.nettisanomat.com/2009/09/14/etusivu.htm

http://www.viikkosanomat.fi  – blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html  – lehti

http://www.nettisanomat.com  – lehti

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.